marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Tag Heuer predstavlja prvi mobilni telefon


30.08.2008
Objavil: Igor Prešeren

Tag Heuer, ki je tradicionalno znan kot proizvajalec izjemno kvalitetnih (in dragih) ročnih ur, s katerimi med drugim opremlja tudi dirkača formule 1 Kimija Raikkonena je predstavil svoj prvi mobilni telefon.

Model imenovan Meridiist, je mobilni telefon visokega cenovnega razreda, ustvarjen da pritegne predvsem modne zanesenjake in ne navdušencev nad mobilnimi telefoni.

Ta mobilni telefon bo marsikoga šokiral s svojo ceno, ki znaša nekaj nad 3000 angleških funtov, cena katero komaj kaj opravičuje posebna safirna prevleka, ki ščiti celoten telefon pred poškodbami in praskami, ki jih utegnejo povzročiti vsi številni diamanti, ki si jih verjetno lahko privoščite nositi, če si že privoščite tale telefon.

Zaslon na vrhu telefona je tipa OLED in prikazuje številne zanimive podrobnosti, kot je naprimer status media playerja ali pa koliko denarja si lastite (ali pa tudi koliko si ga ne).

Kamera, ki jo premore telefon ima samo 2 megapiksla, je pa varno zavarovana pred poškodbami. Zanimivo je da so se pri Tag Heuerju odločili da vgradijo tako slabo kamero v tak telefon, gre pa verjetno za podoben primer kot pri prvi generaciji Applovega iPhona.

In še za konec, kot zanimivost in ironija hkrati; sama ura na telefonu je precej slaba.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki