marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

Sodišče odredilo, da se mora iPhone prodajati brez vezave in nezaklenjen


24.11.2007
Objavil: Borut Groboljšek

Nemški Vodafone je objavil, da je zmagal v pritožbi proti Deutsche Telekom v zvezi s prodajo iPhona v Nemčiji. Na podlagi sodne odredbe se morajo popularne naprave sedaj prodajati tudi nezaklenjene in brez vezave na določen naročniški paket.

Modna naprava – kombinacija telefona, večpredstavnostnega predvajalnika in internetnega brskalnika se je v Nemčiji začela prodajati v tem mesecu in sicer ekskluzivno pri Deutsche Telekomu. Le ta je zahteval dvoletno vezavo pri svojem mobilnem operaterju T-mobilu. Telekom je potrdil, da je dobil začasno odredbo sodišča. iPhone je programsko zaklenjen, da ne deluje na drugih omrežjih, čeprav so že poznane rešitve, kako se to omejitev zaobide.

Začasna odredba velja do celotne obravnave, lahko pa se z začasno odredbo tudi odpravi.

Po besedah Friedricha Joussen, direktorja Vodafone Germany so s pritožbo želeli doseči le, da se popularna naprava ne bi prodajala samo z obveznim naročniškim paketom, čeprav bi lahko dosegli tudi popolno prepoved prodaje iPhona.

T-Mobile je tudi že sporočil ceno odklenjenega iPhona in sicer ta znaša "astronomskih" 999,00 €.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki