marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaKuo: iPhone 15 Pro Max bo postal Ultra
23.09.2022

Čeprav je bila serija iPhone 14 šele predstavljena, pa se že pojavljajo govorice o naslednikih. In nekaj zanimivih govoric z nami že delita priljubljena analitika za jabolčne izdelke, Ming Chi Kuo in Mark Gurman.

slikaNapovedana različica USB4 2.0, ki omogoča pasovno širino 80 Gb/s
21.09.2022

Skupina USB Promoter Group je objavila nov standard USB4 različice 2.0, ki omogoča hitrosti prenosa do 80 Gb/s, kar je dvakrat več kot prejšnja različica istega protokola.

slikaRazvijalci za Android se lahko prijavijo na pilotni projekt zaračunavanja v Google Play
19.09.2022

Google je začel nov pilotni projekt, ki razvijalcem aplikacij za Android omogoča sprejemanje plačil z lastnimi sistemi zaračunavanja. Razvijalci po vsem svetu se lahko sedaj prijavijo na program, imenovan "User Choice Billing", ki bi strankam omogočil izbiro med zaračunavanjem prek storitve Google Play ali prek sistema, ki ga izberejo uporabniki aplikacije.

slikaTrgovina mobilnih aplikacij AppGallery dobitnica prestižne nagrade
16.09.2022

Priznana medijska hiša Newsweek je na berlinskem sejmu zabavne elektronike IFA 2022 Huaweievo trgovino za mobilne aplikacije AppGallery imenovala za »vzhajajočo zvezdo«.

slikaEU želi, da bi bile mobilne naprave trajnejše in lažje popravljive
14.09.2022

Evropska komisija bo v novem osnutku predloga preučila možnost, da bi proizvajalce pametnih telefonov in tabličnih računalnikov prisilila, da svoje naprave naredijo vzdržljivejše in lažje zamenljive. Cilj tega predloga je omejiti e-odpadke, in če bo sprejet, bo po besedah komisije zmanjšal količino odpadnega ogljika, ki je enakovredna 5 milijonom avtomobilov na cestah.

članki

T-Mobile bo plačal 500 milijonov dolarjev zaradi vdora v podatke v letu 2021


12.08.2022
Objavil: Dare Gliha

Ameriški operater T-Mobile je pristal na izplačilo 500 milijonov dolarjev v okviru poravnave kolektivne tožbe zaradi kršitve varnosti podatkov, do katere je prišlo leta 2021. Kot je razvidno iz sodnega spisa, so bili izpostavljeni podatki "približno 76,6 milijona prebivalcev ZDA, ki jih je identificiral T-Mobile".

V poročilu družbe Motherboard iz avgusta 2021 je bilo ugotovljeno, da so podatki o strankah, vključeni v kršitev, vključevali številke socialnega zavarovanja, imena, naslove in podatke o vozniških dovoljenjih prizadetih strank.

Od zneska poravnave bo 350 milijonov dolarjev razdeljenih med stranke in odvetnike (za plačilo honorarjev in pravnih stroškov). Znesek, izplačan posameznim strankam, bo odvisen od višine plačila odvetnikom in števila strank, ki se bodo odzvale na poravnavo v okviru skupinske tožbe. T-Mobile bo prizadete stranke kmalu obvestil o poravnavi.

Družba T-Mobile bo morala preostalih 150 milijonov dolarjev od zdaj do leta 2023 porabiti za varnostne izboljšave, da bi čim bolj zmanjšala možnost nove kršitve varnosti podatkov (družba je v zadnjih štirih letih imela pet kršitev, ki so vključevale podatke strank).

Skupinska tožba je T-Mobilu očitala, da ni mogel zaščititi podatkov svojih strank, da ni obvestil tistih, ki so bili prizadeti, in da je imel "neustrezno varnost podatkov". S poravnavo tožbe T-Mobile ne priznava krivde za nobeno od teh obtožb.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki