marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Sinhronizacija preko spleta


01.10.2007
Objavil: Dare Gliha

Dandanes se uporabniki zanašajo na mobilnike, na katerih imajo shranjene pomembne podatke kot so kontakti ali sestanki. To zanašanje pa zna biti tudi tvegano, saj lahko mobilnik kaj hitro izgubite, ali pa vam ga ukradejo. Da bi se izognili tveganju, je priporočljivo te podatke shranjevati na računalnik preko ustreznih programov, ki so povečini že priloženi mobilcem ob nakupu.

Vendar pa je za tako početje potrebno mobilnik vedno priklopiti na kabel ali preko ustrezne brezžične povezave in nato povezati z računalnikom, kar je za nekatere precej zamudno opravilo. Druga, predvsem hitrejša rešitev pa so spletni servisi, ki vam brezplačno in povsem brezžično sinhronizirajo podatke. Najpogosteje uporabljeni portali pri tem so zyb.com, gsmsync.net in plaxo.com. Če vam torej mobilnik ukradejo si le kupite novega ter ga preko omenjenih spletnih portalov sinhronizirate s shranjenimi podatki.

In kako spletni servisi delujejo? Kot prvo je potrebno narediti registracijo na samem portalu, kjer poleg podatkov vnesemo tudi proizvajalca in model mobilnika, ter telefonsko številko. Po registraciji nato na GSM prejmemo nastavitve za daljinsko sinhronizacijo, ki jih moramo na mobilnik le shraniti. Za prvo uporabo nato le v povezavah izberemo servis, s katerim želimo sinhronizirati podatke.

Prva sinhronizacija traja nekoliko dlje časa, saj je potrebno prenesti vse podatke shranjene na mobilniku. Vsaka nadaljnja sprememba poteka precej hitreje, saj le popravi obstoječe ali doda nove podatke. Stroškov z uporabo servisov trenutno še ni, uporaba je torej brezplačna, vse kar se vam zaračuna je prenos podatkov po ceniku vašega mobilnega operaterja. Še več, nekateri portali, med njimi tudi zyb.com obljubljajo, da bo sinhronizacija za vedno ostala brezplačna, nekateri izmed njih pa napovedujejo še uvedbo dodatnih plačljivih storitev, kot je recimo shranjevanje SMS sporočil.

Na vseh portalih lahko sinhronizirane podatke tudi urejamo, jim dodamo kako podrobnost, ali pa jih izbrišemo. Te podatke lahko nato tudi preprosto prenesemo nazaj na svoj mobilnik ali pa na drug mobilnik, na katerem moramo le nastaviti pravilne podatke računa. S samo uporabo seveda največ pridobimo uporabniki, saj nam ni potrebno nenehno skrbeti, kdaj bomo izgubili vse podatke.

Tudi glede varovanja osebnih podatkov je poskrbljeno, saj vsi servisi zagotavljajo, da bodo z njimi ravnali v skladu z zakonom. Trenutno lahko sinhroniziramo večino novejših mobilnikov, najpogosteje so seveda omenjene večje znamke kot so Nokia, Sony Ericsson, Motorola, Samsung in LG. Z uporabo omenjenih servisov pa seveda največ pridobimo uporabniki, saj s tem zmanjšamo možnosti izgube dragocenih podatkov.

Članek je bil objavljen tudi v tiskani izdaji Dnevnika.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki