marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

slikaOnePlus končno tudi z brezžičnimi slušalkami
20.05.2020

OnePlus je pred letom dni predstavil nekaj slušalk znamke Bullets, vseeno pa do sedaj še nimajo pravih brezžičnih TWS slušalk. Glede na nove govorice pa se bo to spremenilo že v juliju, ko naj bi poleg OnePlus Z predstavili še nove slušalke.

članki

Sinhronizacija preko spleta


01.10.2007
Objavil: Dare Gliha

Dandanes se uporabniki zanašajo na mobilnike, na katerih imajo shranjene pomembne podatke kot so kontakti ali sestanki. To zanašanje pa zna biti tudi tvegano, saj lahko mobilnik kaj hitro izgubite, ali pa vam ga ukradejo. Da bi se izognili tveganju, je priporočljivo te podatke shranjevati na računalnik preko ustreznih programov, ki so povečini že priloženi mobilcem ob nakupu.

Vendar pa je za tako početje potrebno mobilnik vedno priklopiti na kabel ali preko ustrezne brezžične povezave in nato povezati z računalnikom, kar je za nekatere precej zamudno opravilo. Druga, predvsem hitrejša rešitev pa so spletni servisi, ki vam brezplačno in povsem brezžično sinhronizirajo podatke. Najpogosteje uporabljeni portali pri tem so zyb.com, gsmsync.net in plaxo.com. Če vam torej mobilnik ukradejo si le kupite novega ter ga preko omenjenih spletnih portalov sinhronizirate s shranjenimi podatki.

In kako spletni servisi delujejo? Kot prvo je potrebno narediti registracijo na samem portalu, kjer poleg podatkov vnesemo tudi proizvajalca in model mobilnika, ter telefonsko številko. Po registraciji nato na GSM prejmemo nastavitve za daljinsko sinhronizacijo, ki jih moramo na mobilnik le shraniti. Za prvo uporabo nato le v povezavah izberemo servis, s katerim želimo sinhronizirati podatke.

Prva sinhronizacija traja nekoliko dlje časa, saj je potrebno prenesti vse podatke shranjene na mobilniku. Vsaka nadaljnja sprememba poteka precej hitreje, saj le popravi obstoječe ali doda nove podatke. Stroškov z uporabo servisov trenutno še ni, uporaba je torej brezplačna, vse kar se vam zaračuna je prenos podatkov po ceniku vašega mobilnega operaterja. Še več, nekateri portali, med njimi tudi zyb.com obljubljajo, da bo sinhronizacija za vedno ostala brezplačna, nekateri izmed njih pa napovedujejo še uvedbo dodatnih plačljivih storitev, kot je recimo shranjevanje SMS sporočil.

Na vseh portalih lahko sinhronizirane podatke tudi urejamo, jim dodamo kako podrobnost, ali pa jih izbrišemo. Te podatke lahko nato tudi preprosto prenesemo nazaj na svoj mobilnik ali pa na drug mobilnik, na katerem moramo le nastaviti pravilne podatke računa. S samo uporabo seveda največ pridobimo uporabniki, saj nam ni potrebno nenehno skrbeti, kdaj bomo izgubili vse podatke.

Tudi glede varovanja osebnih podatkov je poskrbljeno, saj vsi servisi zagotavljajo, da bodo z njimi ravnali v skladu z zakonom. Trenutno lahko sinhroniziramo večino novejših mobilnikov, najpogosteje so seveda omenjene večje znamke kot so Nokia, Sony Ericsson, Motorola, Samsung in LG. Z uporabo omenjenih servisov pa seveda največ pridobimo uporabniki, saj s tem zmanjšamo možnosti izgube dragocenih podatkov.

Članek je bil objavljen tudi v tiskani izdaji Dnevnika.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki