marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Sveže fotografije mobilnika HTC One mini


07.06.2013
Objavil: Mitja Zupančič

Že nekaj časa se pojavljajo govorice o mobilniku HTC One mini (verjetno podjetje HTC potrebuje protiutež za Samsungov S4 mini). Sedaj so te govorice malo bolj realne. Estonska spletna stran Forte naj bi se z HTC One mini celo "poigrala", posneli pa so tudi nekaj fotografij.

HTC One mini si deli kar nekaj zanimivih funkcij z večjim bratom: aluminijasto ohišje, 4 MP UltraPixel kamero, stereo zvočnike in Beats Audio.

Zaslon je s 4,3 palci, 720p ločljivostjo in 342 ppi gostoto točk logično manjši. Tudi procesor je le dvojedrni in po vsej verjetnosti s Snapdragon čipovjem. Delovni pomnilnik ostaja pri 2 GB, manj pa je tudi internega pomnilnika in sicer 16 GB.

Mini je v širino nekje na nivoju klasičnega One, vendar je krajši, po fotografijah sodeč tudi tanjši, vendar ne izključujemo optičnega trika.

One mini bojda teče na Androidu 4.2.2, po navednah s strani Forte pa bo najhitreje na voljo avgusta za ceno okoli 400€.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki