marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

Super kondenzatorji za brezvrvično polnjenje


02.09.2009
Objavil: Mitja Zupančič

Ste siti vsako večernega iskanja polnilca za polnenje vašega mobilnika? In potem še čakanja in čakanja, da se igračka napolni? Počakajte še 5 let!

Raziskovalno podjetje Strategy Analytics predvideva opcijo brezžičnega polnenja v navezi z izjemno hitro napolnjivimi super kondenzatorji.Vso to tehnologijo bodo tehnološko vrhunski mobilniki in petina vseh ostalih mobilnikov imeli že leta 2014.

Današnje brezžične rešitve (Touchstone polnilec za Palm Pre) uporabljajo za kratke razdalje indukcijo rešitev pri prenašanju energije. Vse skupaj se ponaša s hitrostjo klasičnih polnilcev, kar ne prinaša neke omembe vredne prednosti.

Večjo prednost bodo poželi super kondenzatorji. Omogočajo namreč visoke prodore energije v zelo hitrem času. "Super kondenzatorji so prisotni že mnogo let, vendar za mobilnike so se začeli šele sedaj pojavljati, večinoma za bliskavico, kjer je potrebna visoka moč energije za kratek čas," je povedal Stephen Entwistle, podpredsednik družbe Strategic Technologies Practice.

Stroški polnenja bodo do leta 2014 z novo tehnologijo padli pod 12-13 EUR, vendar se bo do takrat potrebno znajti z novimi univerzalnimi polnilniki, ki naj bi bili na voljo do leta 2012.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki