marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov
27.06.2022

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

slikaQualcomm se je uspešno pritožil na globo v višini milijarde evrov
24.06.2022

Leta 2018 je protimonopolni regulator EU podjetju Qualcomm naložil globo v višini ene milijarde evrov in ga obtožil, da je v obdobju med letoma 2011 in 2016 podjetju Apple plačal, da je uporabljalo Qualcommove modeme, namesto da bi prešlo h konkurenci, kot je Intel. Podjetje se je na globo pritožilo, sodišče Evropske unije pa je sedaj globo razveljavilo, poroča Reuters.

slikaGoogle Maps odslej prikazuje kakovost zraka v okolici
22.06.2022

Google Maps je v ZDA v operacijskih sistemih Android in iOS predstavil nov prikaz kakovosti zraka. Ta bo pokazal, kaj lahko pričakujete glede zraka: ali je smog, dim, kaj drugega je slabo ali pa je preprosto čudovito.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev
20.06.2022

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

slikaDogodek ob predstavitvi telefona Nothing phone (1) je načrtovan za 12. julij
17.06.2022

Do dolgo pričakovane napovedi prvega pametnega telefona podjetja Nothing je še slab mesec dni. Tehnološko zagonsko podjetje je razkrilo, da bo svoj telefon (1) predstavilo 12. julija in da bo imelo dogodek v Londonu, ki ga bodo lahko vsi preko spleta spremljali v živo.

članki

Street View praznuje 15. rojstni dan


25.05.2022
Objavil: Dare Gliha

Priljubljena storitev Street View (ulični pogled), ki praznuje 15 let, beleži že 50 milijonov ogledov in prikazuje 8 milijonov fotografij, med njimi tudi mesta, znamenitosti in naravne lepote Slovenije.

Google je prve fotografije uličnega pogleda (Street View) San Francisca, New Yorka, Las Vegasa, Miamija in Denverja objavil davnega leta 2007. Od takrat so, sedaj že dobro prepoznani, Street View avtomobili, opremljeni s kamerami, zajeli več kot 220 milijard Street View fotografij in prevozili več kot 16 milijonov kilometrov – kar je enako kot če bi šli okoli Zemlje več kot 400-krat! Poleg fotografij ulic, Street View fotografije prikazujejo tudi notranjost kulturnih znamenitosti, pogled iz vesolja in globino oceanov.

Uporabniki lahko zahvaljujoč Google Street View obiščejo številna mesta, kulturne znamenitosti in naravne lepote po svetu in doma. Pet najbolj priljubljenih držav, ki jih uporabniki obiščejo prek storitve Street View, so Indonezija, Japonska, Mehika in Brazilija. Slovenija, za katero so se tudi nedavno posodobile fotografije, se je izmed 100 držav uvrstila na 61. mesto, za Kambodžo in celo pred Egiptom.

Ob obeležitvi 15. rojstnega dne storitve Street View imajo uporabniki na voljo edinstvenih 15 Street View zbirk, ki vključujejo tudi tri najbolj priljubljene znamenitosti po oceni uporabnikov – najvišja stavba na svetu Burdž Khalifa, Eifflov stolp v mestu zaljubljencev ter posebna zbirka fotografij notranjosti in zunanjosti Tadž Mahala v Indiji.

Edinstvenih 15 Street View zbirk vključuje tudi znamenitosti Slovenije, med njimi prek Street View največkrat obiskane:

a) naravne in kulturne znamenitosti:
• Ljubljanski grad,
• Soteska Vintgar,
• Predjamski grad,
• Blejski grad in
• Postojnska jama

b) muzeji:
• Čarobni svet školjk Piran,
• Tehnopark Celje,
• Vila Vipolže,
• Grad Brežice in
• Muzej premogovništva Slovenije

c) plaže:
• plaža ob Blejskem jezeru
• plaža v Valdoltri
• plaža Velika Zaka
• plaža ob Bloškem jezeru in
• plaža ob Reškem jezeru

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki