marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiOS 15 na začetku ni sprejet tako dobro kot iOS 14
15.10.2021

Najnovejši operacijski sistem iOS 15 je v prvih 14 dneh na svoj iPhone naložilo manj uporabnikov, kot jih je to storilo ob predstavitvi iOS 14. Možen razlog je tudi več odkritih napak s strani prvih testnih preizkuševalcev.

slikaSamsung pričakuje prve 3nm čipe v prvem polletju 2022
13.10.2021

Na letnem forumu Samsung Foundry je Choi Si-young govoril o prihodnosti Samsungove proizvodnje čipov in o tem, kaj bo svetovno pomanjkanje pomenilo za prihodnost podjetja. Si-young je povedal več tudi o Samsungovem načrtu za izdelavo 3nm in 2nm čipov.

slikaEvropska komisija preučuje Apple Pay
11.10.2021

Evropska komisija je Applove poslovne prakse pred kratkim postavila pod mikroskop. V začetku tega leta je ugotovila, da je davčna politika Apple App Store v nasprotju s konkurenčno zakonodajo EU, zdaj pa se z regulativnimi ukrepi sooča še Apple Pay.

slikaSamsungov prihajajoči Galaxy S22 naj bi predstavljal več kot polovico proizvodnje
08.10.2021

Samsungova linija Galaxy S22 naj bi bila predstavljena v prvem četrtletju prihodnjega leta. Časnik The Elec sedaj navaja, da Samsung cilja, da bi standardni model Galaxy S22 s 6,1-palčnim zaslonom predstavljal 50 do 60 odstotkov celotne prodaje nove serije S. 6,6-palčni model naj bi predstavljal 20 %, S22 Ultra pa 20 do 30 % prodaje.

slikaZemljevidi Petal prejeli prestižno nagrado Red Dot
06.10.2021

Huawei je sporočil, da je aplikacija Petal Maps po zaslugi inovativnih funkcij in preproste rabe prejela prestižno nemško nagrado Red Dot. Nagrada sovpada s predstavitvijo novih funkcij in nadgradnje uporabniškega vmesnika, kar dodatno izboljša zmogljivosti navigacijske storitve na pametnih napravah Huawei.

članki

Število uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov


22.09.2021
Objavil: Dare Gliha

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

Nadgradnja na sistem HarmonyOS 2 po njegovi predstaviti 2. junija poteka rekordno hitro. Uporabniki so na novo različico sistema že nadgradili več kot 100 milijonov naprav, vključno s pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki. Mejnik 10 milijonov je bil dosežen le teden dni po izdaji, že 8. julija pa je bilo nadgrajenih 30 milijonov naprav. Noben drug operacijski sistem v zgodovini ni dosegel podobnega uspeha v tako kratkem času.

»To je vznemirljiv mejnik in zanj smo hvaležni uporabnikom in partnerjem,« je dejal Richard Yu, izvršni direktor podjetja Huawei Consumer BG. Pri tem je še dodal: »HarmonyOS omogoča preprostejše povezovanje, vrhunsko uporabniško izkušnjo in priročnejše storitve uporabe več naprav v različnih primerih rabe. Hkrati bo HarmonyOS postal osnova v dobi internetna vsega, saj Huawei sodelujejo s partnerji pri izgradnji odprtega, odprtokodnega in zaupanja vrednega ekosistema. Iskra lahko sproži požar in na milijone zvezd se združi v ogromni nebesni pokrajini.«

Sodelovanje med več napravami s sistemom HarmanyOS omogoča nadzor nad vsemi, kot bi uporabljali eno samo. Nova nadzorna plošča namreč podpira preproste in intuitivne povezave s funkcijo 'povleci in integriraj' za preprosto povezovanje naprav glede na določene primere rabe.

Začetni zaslon sistema HarmonyOS je bolj racionaliziran in organiziran, kot kdajkoli prej. V aplikacijah lahko povlečete navzgor in s tem ustvariti servisni pripomoček za storitve, ki v resničnem času prikazujejo informacije ali za hitro dostopnost želenih storitev brez potrebe po zagonu aplikacij. Njegovo velikost lahko prilagajate, ga pripnete na začetni zaslon ali skrijete z njega, ko ni več potreben. Uporabite jih lahko za atomske storitve, ki jih je mogoče preprosto dati v skupno rabo v servisnem središču, brez prenašanja ali nameščanja česarkoli. To na primer olajša dostop do funkcij prikaza novic.

Na dogodku je bila prvič predstavljena nova kategorija naprav. Tiskalnik Huawei PixLab 1 je ravno tako opremljen s sistemom HarmonyOS in predstavlja kritično napravo za pametno pisarno in z umetno inteligenco podprto pametno življenje. Vključuje najnovejšo tiskalniško tehnologijo in omogoča uporabniku preprosto in hitro Bluetooth povezovanje prek pojavnega okna na bližnjem pametnem telefonu, tabličnem ali prenosnem računalniku. Postopek namreč traja le 20 sekund.

Operacijski sistem HarmonyOS so uporabniki sprejeli z navdušenjem. Da bi ustregli njihovim zahtevam, ga je Huaweiu z večjimi vlaganji v raziskave in razvoj uspelo prilagoditi skoraj 100 različnim modelom naprav pred prvotno načrtovanim rokom. S tem so dosegli, da bodo lahko v inovativnih funkcijah in izboljšani uporabniški izkušnji uživali tudi lastniki nekoliko starejših naprav. Sistem HarmonyOS pa ni navdušil le uporabnikov, ampak je privabil tudi številne razvijalce in partnerje. Število razvijalcev je namreč že preseglo 1,3 milijona, kar je desetkrat več kot lani, partnerskih izdelovalcev strojne opreme pa je že več kot 1000.

Huawei bo še naprej prispeval kodo za odprtokodni projekt OpenHarmony. Pomagal bo pri njegovi rasti in prepoznavnosti, s čimer bo razvijalcev v različnih panogah omogočil gradnjo operacijskih sistemov nove generacije na njegovi osnovi. Kar bo še dodatno pospešilo digitalizacijo in pametni razvoj.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki