marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZnana oblika prihajajoče serije iPhone 12
13.07.2020

Mobile Fun je na spletu objavil video, kjer so pokazali obliko nove serije iPhone 12. Gre za delovno različico mobilnikov, tako da končna oblika verjetno ne bo enaka prikazanemu, pričakuje se spremembe predvsem pri modulu kamere.

slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

članki

Število leta 2016: milijarda zlonamernih datotek v Kaspersky Labovi podatkovni bazi v oblaku


09.12.2016
Objavil: Thomas Bergant

Kaspersky Lab v svoji podatkovni bazi v oblaku zajema milijardo zlonamernih datotek, vključno z virusi, trojanci, t.i. stranskimi vrati (angl. backdoors), oglaševalskimi programi in njihovimi sestavnimi deli. Petino datotek je odkril in kot zlonamerne prepoznal sistem s strojnim učenjem za analiziranje zlonamerne programske opreme. Ta se imenuje Astraea in deluje znotraj varnostne infrastrukture Kaspersky Laba.

Število kibernetskih groženj, ki se vsakodnevno pojavljajo, je dandanes že tako veliko, da je vsako od njih ročno nemogoče obdelati. Zato je najboljši pristop v boju proti sodobnim kibernetskim grožnjam kombinacija samodejnih procesov za odkrivanje in analizo zlonamerne programske opreme in strokovnega znanja ljudi.

Delež zlonamerne programske opreme, ki jo sistem Astraea samodejno odkrije in doda v Kaspersky Labovo podatkovno bazo v oblaku iz leta v leto narašča: s 7,53 odstotka v 2012 na 40,5 odstotka v decembru 2016. Delež dnevno narašča skladno s številom zlonamernih datotek, odkritih s strani strokovnjakov in zaznavnih sistemov Kaspersky Laba. To število se je povečalo s 70.000 datotek na dan v 2011 na 323.000 datotek dnevno v 2016.

»Milijarda edinstvenih zlonamernih datotek je izjemen mejnik. Ta kaže na obseg kibernetske kriminalitete, ki se je iz nekaj malih forumov s ponudbo prilagojenih zlonamernih orodij razvila v masovno proizvodnjo zlonamerne programske opreme in prilagojenih kriminalnih kibernetskih storitev. Prav tako izpostavlja kakovost in evolucijo naših tehnologij za samodejno analizo zlonamerne programske opreme. Od milijarde datotek v Kaspersky Labovi podatkovni bazi v oblaku jih je sistem s strojnim učenjem Astraea dodal več kot 200 milijonov. Naši napredni sistemi sedaj ne le zaznavajo veliko večino znane zlonamerne programske opreme na dnevni ravni, ampak tudi odkrivajo poprej neznane grožnje. Čeprav so preostalih 800 milijonov datotek dodali drugi interni zaznavni sistemi ali naši strokovnjaki, je prispevek sistemov s strojnim učenjem v Kaspersky Labovo podatkovno bazo v oblaku znaten in bo v prihodnje še naraščal,« pojasnjuje Vyacheslav Zakorzhevsky, vodja raziskovalne skupine za preprečevanje zlonamernih napadov pri Kaspersky Labu.

Astraea je eden od sistemov s strojnim učenjem za analiziranje zlonamerne programske opreme, ki tvori del varnostne infrastrukture Kaspersky Laba. Astraea samostojno analizira obvestila zaščitenih računalnikov in pomaga odkrivati poprej neznane grožnje. Z uporabo metapodatkov (npr. starost, izvor, ime datoteke, pot datoteke) lahko sistem zazna grožnje brez informacij o vsebini datoteke.

Besedilo »Število leta 2016« predstavlja del varnostnega poročila za letošnje leto: Kaspersky Security Bulletin for 2016. Med drugimi vsebinami poročila so še novembra predstavljene »Napovedi o grožnjah za 2017«. Do zaključka decembra pa bodo na voljo še naslednje vsebine: »Tema leta 2016: izsiljevalska programska oprema«, pa tudi povzetek glavnega poročila, pregled in statistični podatki.

Več podatkov o varnostnih grožnjah najdete na spletni strani Securelist.com.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki