marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Stereoskop za vaš mobilnik


28.03.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Se še spomnite čudnih očal za ogled 3D prizorov? Patrick Amaru je razvil Neochroma stereoskopski pregledovalnik vsebin, ki so prikazane na mobilnem zaslonu, ki spominja na omenjena očala.

Ideja za omenjenim konceptom je, ker megapiksli v mobilnih telefonih skokovito naraščajo in jim velikost zaslona ne sledi, da bi lahko uporabnik bolje doživel izkušnjo in si svoje posnetke lahko bolje ogledal. Torej bi uporabniki iz posnetih slik lahko izvlekli kar največ.

Neochroma predstavlja očala, ki prenašajo sliko iz zaslona mobilnega telefona in jo lahko vidite, kot bi jo gledali na 19 palčnem monitorju z razdalje 75 cm. To je uporabno za prikaz stereoskopskih 3D slik, kjer mobilnik to zmore in ima zmožnost ne le pregledovanja posnetkov marveč tudi navigacije, mobilnega videa in brskanja po internetu.

Kar pa me pri vsem tem najbolj skrbi je resolucija mobilnih zaslonov. Saj so lepo vidni in je slika med normalnim prikazom čista, a povečana postane neprijetno kockasta. Še vseeno, 2 leti, kolikor bo rabila Neochroma da pride na tržišče, imajo proizvajalci dovolj časa, da izboljšajo zaslone mobilnih telefonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki