marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Stereoskop za vaš mobilnik


28.03.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Se še spomnite čudnih očal za ogled 3D prizorov? Patrick Amaru je razvil Neochroma stereoskopski pregledovalnik vsebin, ki so prikazane na mobilnem zaslonu, ki spominja na omenjena očala.

Ideja za omenjenim konceptom je, ker megapiksli v mobilnih telefonih skokovito naraščajo in jim velikost zaslona ne sledi, da bi lahko uporabnik bolje doživel izkušnjo in si svoje posnetke lahko bolje ogledal. Torej bi uporabniki iz posnetih slik lahko izvlekli kar največ.

Neochroma predstavlja očala, ki prenašajo sliko iz zaslona mobilnega telefona in jo lahko vidite, kot bi jo gledali na 19 palčnem monitorju z razdalje 75 cm. To je uporabno za prikaz stereoskopskih 3D slik, kjer mobilnik to zmore in ima zmožnost ne le pregledovanja posnetkov marveč tudi navigacije, mobilnega videa in brskanja po internetu.

Kar pa me pri vsem tem najbolj skrbi je resolucija mobilnih zaslonov. Saj so lepo vidni in je slika med normalnim prikazom čista, a povečana postane neprijetno kockasta. Še vseeno, 2 leti, kolikor bo rabila Neochroma da pride na tržišče, imajo proizvajalci dovolj časa, da izboljšajo zaslone mobilnih telefonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki