marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Staples, drugi največji spletni trgovec v ZDA, svojo poslovno analitiko na telefonih zaupal Databoxu


16.05.2014
Objavil: Thomas Bergant

Slovenskoameriško podjetje Databox, ki razvija in ponuja mobilno rešitev za vodstvene kadre v podjetjih, je pred dnevi uspešno končalo z implementacijo rešitve v podjetju Staples, ki je drugi največji spletni trgovec v ZDA (takoj za podjetjem Amazon) in letno ustvari 26 Mrd prihodkov ima več kot 50.000 zaposlenih ter preko 2.000 trgovin po vsem svetu.

Staples, Paypal in Brightcove so eni naših prvih večjih naročnikov iz skupine Fortune 500 podjetij in dokaz, da se potreba po tovrstnih rešitvah na trgu močno povečuje. Vodstveni kadri želijo ostati v nenehnem stiku s ključnimi podatki podjetja, ne glede na kraj ali čas, in mi jim to omogočamo na najučinkovitejši možni način,” dejal Davorin Gabrovec, direktor podjetja. “Več kot 850 milijonov zaposlenih po svetu se namreč po zadnjih raziskavah uvršča med t.i. ‘mobilne delavce’, ki večino časa preživijo izven pisarne ter preko
mobilnika dostopajo do ključnih poslovnih informacij.

Databox je poslovno analitiko v Staplesu postavil na povsem drug nivo. Našim vodilnim kadrom iz področja prodaje in marketinga je omogočil dostop to ključnih metrik poslovanja v realnem času in tako pripomogel k hitrejšem sprejemanju ključnih poslovnih odločitev. Gre za izjemno ekipo, predano razvoju vrhunskih mobilnih analitičnih rešitev, ki so trenutno v samem vrhu te industrije.” je za Databox povedal predstavnik podjetja Staples.

Podjetje je zadnje tri mesece večino časa namenilo večjim naročnikom in bo ta mesec predstavilo novorazličico produkta, ki bo vsebovala tudi pripomočke za poslovno analitiko, kot so kartica uspešnosti, opomniki in možnost kolaboracije v realnem času.

V prejšnjem tednu je podjetje podpisalo tudi partnersko pogodbo s podjetjem Cloudera, enim največjih komercialnih ponudnikov podatkovne platforme Hadoop, s katerimi so sedaj tudi v zaključni fazi priprave integracijskega modula za prikazovanje podatkov iz “bigdata” platform na mobilnih napravah. Povezava s Cloudero in nekaj velikih naročnikov pa odlično sovpada tudi s tem, da se je ekipi kot svetovalec pridružil Bill Wood, izkušen CIO iz vrst nekaterih velikih podjetij, kot so Brookstone, Dollar General in Bass Pro Shop.

O podjetju
Databox bil pred nekaj več kot enim letom sprejet v enega najboljših podjetniških inkubatorjev na svetu, Techstars, v katerega za vsako generacijo sprejmejo le najboljših 10 izmed več kot 1,000 prijavljenih startup podjetij. Za svojo rešitev je Databox prejel prestižno nagrado “Best Big Data Startup”, s strani podjetja SAP, osvojil 2. mesto na ICOM Big Data Venture Challengeu in bil finalist v Big Data and Enterprise kategoriji na konferenci SXSW. Podjetje Databox ima svoj razvojni del na Ptuju in trenutno zaposluje 11 ljudi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki