marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Staples, drugi največji spletni trgovec v ZDA, svojo poslovno analitiko na telefonih zaupal Databoxu


16.05.2014
Objavil: Thomas Bergant

Slovenskoameriško podjetje Databox, ki razvija in ponuja mobilno rešitev za vodstvene kadre v podjetjih, je pred dnevi uspešno končalo z implementacijo rešitve v podjetju Staples, ki je drugi največji spletni trgovec v ZDA (takoj za podjetjem Amazon) in letno ustvari 26 Mrd prihodkov ima več kot 50.000 zaposlenih ter preko 2.000 trgovin po vsem svetu.

Staples, Paypal in Brightcove so eni naših prvih večjih naročnikov iz skupine Fortune 500 podjetij in dokaz, da se potreba po tovrstnih rešitvah na trgu močno povečuje. Vodstveni kadri želijo ostati v nenehnem stiku s ključnimi podatki podjetja, ne glede na kraj ali čas, in mi jim to omogočamo na najučinkovitejši možni način,” dejal Davorin Gabrovec, direktor podjetja. “Več kot 850 milijonov zaposlenih po svetu se namreč po zadnjih raziskavah uvršča med t.i. ‘mobilne delavce’, ki večino časa preživijo izven pisarne ter preko
mobilnika dostopajo do ključnih poslovnih informacij.

Databox je poslovno analitiko v Staplesu postavil na povsem drug nivo. Našim vodilnim kadrom iz področja prodaje in marketinga je omogočil dostop to ključnih metrik poslovanja v realnem času in tako pripomogel k hitrejšem sprejemanju ključnih poslovnih odločitev. Gre za izjemno ekipo, predano razvoju vrhunskih mobilnih analitičnih rešitev, ki so trenutno v samem vrhu te industrije.” je za Databox povedal predstavnik podjetja Staples.

Podjetje je zadnje tri mesece večino časa namenilo večjim naročnikom in bo ta mesec predstavilo novorazličico produkta, ki bo vsebovala tudi pripomočke za poslovno analitiko, kot so kartica uspešnosti, opomniki in možnost kolaboracije v realnem času.

V prejšnjem tednu je podjetje podpisalo tudi partnersko pogodbo s podjetjem Cloudera, enim največjih komercialnih ponudnikov podatkovne platforme Hadoop, s katerimi so sedaj tudi v zaključni fazi priprave integracijskega modula za prikazovanje podatkov iz “bigdata” platform na mobilnih napravah. Povezava s Cloudero in nekaj velikih naročnikov pa odlično sovpada tudi s tem, da se je ekipi kot svetovalec pridružil Bill Wood, izkušen CIO iz vrst nekaterih velikih podjetij, kot so Brookstone, Dollar General in Bass Pro Shop.

O podjetju
Databox bil pred nekaj več kot enim letom sprejet v enega najboljših podjetniških inkubatorjev na svetu, Techstars, v katerega za vsako generacijo sprejmejo le najboljših 10 izmed več kot 1,000 prijavljenih startup podjetij. Za svojo rešitev je Databox prejel prestižno nagrado “Best Big Data Startup”, s strani podjetja SAP, osvojil 2. mesto na ICOM Big Data Venture Challengeu in bil finalist v Big Data and Enterprise kategoriji na konferenci SXSW. Podjetje Databox ima svoj razvojni del na Ptuju in trenutno zaposluje 11 ljudi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki