marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

S&T Hermes Plus d.d. pridobil pomemben projekt na razpisu Telekoma Slovenije d.d.


21.10.2005
Objavil: Thomas Bergant

S&T Hermes Plus je s Telekomom Slovenije podpisal pogodbo o vzpostavitvi sistema visoko razpoložljivega IT-okolja, s čimer bodo zagotovili varnost pomembnih podatkov in nemoteno poslovanje tudi v primeru katastrof.

S&T Hermes Plus je s podjetjem Telekom Slovenije podpisal pogodbo o vzpostavitvi visoko razpoložljivega IT-okolja za poslovno pomembne procese podjetja. S tem bo zagotovljena varnost poslovno pomembnih podatkov, hkrati pa bo omogočeno tudi nemoteno poslovanje v primeru katastrof. Uvajanje novih storitev in posodabljanje tehnološke platforme bo Telekomu Slovenije tudi v prihodnje omogočalo povečevanje lastne vrednosti in doseganje sprejetih poslovnih ciljev. S prenovo IT-infrastrukture in njeno centralizacijo ter z uvajanjem novih IT-storitev želi Telekom Slovenije svoje znanje ponuditi tudi v obliki kompleksnih infrastrukturnih in aplikativnih storitev, kar predstavlja odločilen korak k zagotavljanju večje konkurenčnosti. Pri Telekomu Slovenije so prepričani, da bodo s pomočjo novosti vzpostavili in ohranili najsodobnejši informacijski sistem v Sloveniji.

S&T-jevi strokovnjaki bodo v Telekomu Slovenije na dveh ločenih lokacijah postavili opremo ter izvedli postavitev izbranih poslovnih funkcij in procesov vzpostavitve sekundarne lokacije. Hkrati bodo izvedli prenos podatkov z obstoječih sistemov na novi diskovni sistem ter postavili varnostne kopije in infrastrukturo za upravljanje življenjskega cikla podatkov (Information Lifecycle Management – ILM). Poleg tega bo S&T Hermes Plus omogočil tudi infrastrukturo za projekt SAP/RMCA, ki podpira analitične evidence kupcev in s tem pomembno razširja paleto funkcionalnosti, ki jih Telekomu že omogoča sistem SAP.

»Za S&T Hermes Plus je sklenitev pogodbe o sodelovanju s Telekomom Slovenije izjemno priznanje za naše dosedanje delo,« je povedal Klavdij Godnič, predsednik uprave podjetja S&T Hermes Plus. »Dogovor še dodatno krepi naš vodilni položaj na področju sistemske integracije v regiji Adriatic.«

»Za S&T Hermes Plus smo se odločili na podlagi njihovih specifičnih znanj, poznavanja trga in številnih uspešno izvedenih projektov velikih sistemov«, Jovo Šuput, direktor Sektorja za informatiko v Telekomu Slovenije. »Prepričani smo, da bomo s povečano varnostjo zagotovili še večje zadovoljstvo naših uporabnikov.«

Pri projektu vzpostavitve obnove sistema v primeru katastrofe bo s S&T Hermes Plusom tesno sodelovalo tudi podjetje EMC, ponudnik visokozmogljivih pomnilniških rešitev. EMC je S&T Hermes Plusu, ki je njegov partner v Sloveniji, podelil posebno priznanje za uspešno postavitev podobnega projekta na telekomunikacijskem področju.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki