marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Sprint Nextel ponudil novo storitev - nakupovanje


02.10.2007
Objavil: Rok Golob

Sprint Nextel Corp. je predstavil novo storitev, ki uporabnikom mobilnih naprav omogoča nakup in primerjavo širokega spektra produktov s pomočjo mobilnega telefona.

Storitev Mobile Shopper je brezplačna in predstavlja doživetje internetnega nakupovanja preko mobilnika. Istočasno omogoča tudi primerjavo cen v trgovinah s cenami, ki jih preko storitve Mobile Shopper ponuja preko 30 partnerjev. Stranke, ki želijo opraviti nakup, lahko to storijo neposredno s pomočjo plačilnih kartic.

»Mobilno nakupovanje preko mobilnika in hkrati možnost neposredne primerjave cen je naša prednost in prepričani smo, da bodo naši uporabniki navdušeni nad to storitvijo,« je povedal Chamsin Tulvasathien, vodja potrošniških aplikacij in GPS rešitev pri Sprint Nextelu.

Storitev, ki jo zagotavljajo v sodelovanju z intenetnim ponudnikom mShopper ponuja približno 7 milijonov produktov, katere dobavljajo tako velike trgovske verige, kot tudi manjši »nišni« trgovci. Za Sprint Nextel, ki ne dobiva provizije od opravljenih nakupov, storitev pomeni dodaten način za pridobivanje in zadovoljitev strank.

Uporabniki mobilnih telefonov že nekaj časa nakupujejo s svojimi telefoni, predvsem zvonjenja in igre, kupovanje elektronike ali oblek preko mobilnika pa še ni prav zaživelo. Čeprav so nekateri ponudniki že razvili storitve za nakupovanje na njihovih telefonih, so bile le-te vezane na določene trgovine kot na primer Amazon.com ali eBay.

Analitiki verjamejo, da je trg pripravljen za širši spekter brezžičnega nakupovanja. Predvsem naj bi to prišlo do izraza, ko se potrošniki navadijo na storitev, kot so se recimo na internetno nakupovanje. »Ali lahko pričakujemo enak (zakasnjen) odziv potrošnikov tudi v mobilnem svetu? Mislim da, vendar bo odziv vseeno hitrejši,« je na koncu še povedal Jeff Kagan, analitik za brezžične sisteme. »Prej ali slej bo to le še eno nakupovalno središče več.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki