marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Spremljanje elektrike odslej tudi na pametnem telefonu


12.04.2013
Objavil: Dare Gliha

V Elektru Celje Energija (ECE), ki skrbi za prodajo električne energije, so kot prvi dobavitelj električne energije javnosti predstavili mobilno aplikacijo za pametne telefone. Aplikacija je splošno uporaben pripomoček, najbolje pa jo bodo izkoristili njihovi odjemalci.

Mobilna aplikacija odjemalcu ECE, poleg splošnih funkcij, omogoča javljanje stanja števca, analizo porabe, vpogled v zapadlost računov in preprost dostop do informacij. Splošne funkcije so namenjene vsem lastnikom pametnih telefonov, saj omogočajo izračun porabe električnih naprav v gospodinjstvu, pregled lokacij polnilnic za električna vozila ter nudijo nasvete za zmanjšanje porabe.

Odločitev za mobilno aplikacijo se navezuje na vizijo podjetja, ki jo sestavljata dve smeri: biti sodoben, inovativen ponudnik energentov za dom in biti okolju prijazen. »Mobilna aplikacija je odgovor na potrebe uporabnikov, saj nas hiter tempo življenja in omejeno spremljanje informacij sili v »hišne« opravke, ko imamo čas za to. Mobilni telefon pa je vedno pri roki. Najboljše prakse iz tujine smo še nadgradili in uporabniku ponujamo vsestransko uporaben pripomoček!« je o novi pridobitvi dejal mag. Mitja Terče, direktor ECE.

Lastniki pametnih telefonov večinoma že poznajo možnost pretoka aplikacij iz Google Play in App store, kjer je aplikacija na voljo. Prenos in namestitev sta enostavna, aplikacija je brezplačna. Aplikacija ECE mobil ima veliko uporabno vrednost tudi za lastnike, ki stanovanja oddajajo, želijo pa biti na tekočem s porabo in plačevanjem stroškov za te prostore. Veliko zanimanja so že pokazala podjetja, ki upravljajo stanovanjske zgradbe. Različica za poslovne odjemalce bo pripravljena še v letu 2013.

»ECE mobil se od ostalih aplikacij razlikuje po zahtevnosti obdelovanja informacij o posameznem računu, velik poudarek pa je bil namenjen varnosti podatkov. Paziti smo morali, da zadostimo vsem varnostnim normativom in hkrati podatke prikažemo točno ter uporabniku prijazno.«, je razvoj aplikacije komentiral Igor Tršan iz podjetja One d.o.o., ki uspešno sodeluje z ECE že dlje časa in kjer so aplikacijo razvili.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki