marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Spremembe na Si.mobilovih naročniških razmerjih


04.08.2011
Objavil: Dare Gliha

Si.mobil bo s 5. 9. 2011 spremenil cene nekaterih starih paketov za zasebne in poslovne uporabnike ter paketov za mlade. Obenem bo konec avgusta in v začetku septembra ukinil nekatere stare naročniške pakete. Za vse nove naročnike bo Si.mobil s septembrom 2011 uvedel nadomestilo za upravljanje z naročniško številko, za obstoječe naročnike pa bo nadomestilo uvedel z oktobrom.

Spremembe na naročniških razmerjih so posledica spremenjenih razmer na trgu in vse višjih stroškov poslovanja. Si.mobil bo svoje uporabnike o spremembah obveščal prek različnih kanalov, kot so spletna stran, položnice, prav tako bodo postopoma vsi prejeli tudi SMS obvestilo.

Spremembe cen paketov

Si.mobil bo s 5. 9. 2011 spremenil cene na starih paketih ZAME in SMART. Mesečna naročnina se bo na vseh teh paketih povišala za 2 EUR. Uporabnikom, ki so naročniško razmerje sklenili v akciji Polovička med 12. 7. 2010 in 22. 7. 2010, se bo mesečna naročnina povišala le za 1 EUR. Cene in vključene storitve novih paketov ZAME, torej XS ZAME, S ZAME, M ZAME, L ZAME, XL ZAME IN Tujina ZAME ostajajo nespremenjene. Prav tako se ne bodo spreminjale cene in vključene storitve novih poslovnih paketov (XS PODJETNI, S PODJETNI, M PODJETNI, L PODJETNI, XL PODJETNI in Tujina PODJETNI ter Poslovni Smart) in paketov brez naročnine (SIMPL).

Spremenile se bodo tudi cene na paketih ORTO. Mesečna naročnina za paket ORTO U NULO se bo povišala z zdajšnjih 10 EUR na 12 EUR, za paket ORTO MUZIQ pa s 15 EUR na 16 EUR, mesečna naročnina na paketu ORTO BERI ostaja nespremenjena. Poleg tega se bodo na paketih ORTO spremenile tudi cene klicev v druga slovenska omrežja, in sicer bo nova cena 0,15 EUR na minuto (doslej 0,10 EUR na minuto). Za nižje stroške pogovorov pa lahko naročniki svoj ORTO paket nadgradijo z Opcijo 201 ali novo Opcijo 501.

Vključene storitve ORTO paketov ostajajo nespremenjene. Kljub podražitvi so paketi ORTO še vedno najugodnejša ponudba mobilnih storitev za mlade. Paket ORTO U NULO z Opcijo 201 za 17 EUR mesečno tako vključuje 1001 minuto klicev v lastnem omrežju, 201 minuto klicev v druga omrežja, 1001 sporočilo SMS, 1001 sporočilo MMS in 100 MB prenosa podatkov.

Nadomestilo za upravljanje z naročniško številko

Nadomestilo za upravljanje z naročniško številko pokriva stroške upravljanja s kartico SIM, po novem pa se bodo iz nadomestila pokrivale tudi storitve, ki so se do sedaj posebej zaračunavale. V okviru nadomestila za upravljanje z naročniško številko bodo Si.mobilovi naročniki lahko npr. v primeru kraje ali izgube telefona ali zamrznitve telefonske številke zamenjali oz. ponovno aktivirali svojo SIM/MicroSIM kartico, zamenjali telefonsko številko ali obračunski cikel, kadarkoli v roku enega leta bodo lahko prenesli lastništvo in po naročilu dali izdelati razčlenjen račun. Nadomestilo se bo za obstoječe naročnike prvič obračunalo v oktobru za obdobje enega leta vnaprej v enkratnem znesku 9,78 EUR (v ceno je vključen DDV), za nove naročnike pa s septembrom. Vse informacije so objavljene tudi na spletni strani www.simobil.si/obvestila.

Ukinitev starih paketov

Si.mobil bo s 1. 9. 2011 ukinil stari paket ORTO SMART. Obenem bo ukinil nekatere stare pakete za poslovne in zasebne uporabnike in nekatere stare pakete za prenos podatkov. Naročniki teh paketov bodo lahko v obdobju enega meseca brezplačno prešli na kateri koli izbrani Si.mobilov paket v ponudbi. V nasprotnem primeru bo Si.mobil dosedanji paket naročnikom samodejno spremenil in jih o tem pisno obvestil po pošti.

Možnost prekinitve naročniškega razmerja zaradi spremenjenih pogojev

Ker bodo napovedane spremembe cen paketov in uvedba nadomestila za upravljanje z naročniško številko vplivale na obstoječa pogodbena razmerja, bodo lahko Si.mobilovi naročniki v roku 30 dni od objave sprememb odstopili od naročniške pogodbe, če se s predlaganimi spremembami ne bodo strinjali; to bodo lahko uredili na Si.mobilovih prodajnih mestih ali s pisno izjavo, poslano na Si.mobil. Ker gre za čas dopustov in počitnic, bo Si.mobil to obdobje podaljšal in uporabniki bodo to možnost lahko izkoristili do vključno 18. 9. 2011. V tem času lahko prekinejo naročniško razmerje brez odpovednega roka in brez sankcije, kar pomeni, da jim ne bo treba plačati stroškov prekinitve pogodbe oz. zapiranja računa. Pri tem Si.mobil opozarja, da morajo naročniki v primeru odpovedi pogodbe poravnati vse neplačane obveznosti, ki so nastale do trenutka prekinitve pogodbe. Prav tako morajo naročniki izpolniti svoje pogodbene obveznosti, ki se nanašajo na nakup subvencionirane opreme oz. prejete ugodnosti.

Naročnikom, ki bodo izkoristili pravico do odstopa od naročniške pogodbe in so hkrati vezani zaradi nakupa subvencionirane opreme, ponuja Si.mobil dve možnosti. Uporabnik lahko od naročniške pogodbe odstopi in vrne opremo, pri čemer mora Si.mobilu plačati nadomestilo za uporabo opreme zaradi koristi, ki jo je s to uporabo imel; ta možnost bo na voljo od 10. avgusta dalje le v Si.mobilovih prodajnih centrih. Uporabnik lahko izbere tudi možnost, da odstopi od naročniške pogodbe in obdrži opremo. V tem primeru je treba Si.mobilu povrniti sorazmerni del prejete ugodnosti. Slednje velja tudi za naročnike, ki so se vezali s popustom pri mesečnem računu. V tem primeru lahko naročnik prav tako odstopi od pogodbe in Si.mobilu povrne sorazmerni del prejete ugodnosti. Izračun za nadomestilo za uporabo opreme in odkup ugodnosti iz naslova vezave s telefonom ali popustom pri mesečnem računu lahko uporabniki najdejo na spletni strani www.simobil.si/obvestila.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki