marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Spotify Wrapped 2022 razkril letošnje glasbene trende


14.12.2022
Objavil: Dare Gliha

Spotify Wrapped je letni pregled uporabniških navad na platformi za pretakanje glasbe, ki naročnikom omogoča, da svoje priljubljene skladbe na privlačen način delijo v družabnih omrežjih. Podjetje pri tem razkrije najboljše skladbe, izvajalce, podkaste in trende poslušanja v letu 2022.

Najuspešnejši izvajalec je že tretje leto zapored raper in pevec Bad Bunny, sledita mu Taylor Swift in Drake. Spotify je razkril tudi, kateri izvajalci so bili najbolj deljeni na družbenih omrežjih. Najbolj viralna izvajalka je bila Taylor Swift, sledita pa ji The Weeknd in Bad Bunny.

Zanimivo je, da nobena od prvih treh skladb ni bila skladba katerega od vodilnih izvajalcev, saj Harry Styles s skladbo "As It Was" vodi na tej lestvici, na drugem mestu je "Heat Waves" skupine Glass Animals, na tretjem pa "Stay" skupine The Kid LAROI. Priljubljenost vseh treh skladb je spodbudila njihova prisotnost v družbenih omrežjih kot sta TikTok in Instagram Reels.

Spotify je velika platforma za podcaste, globalno najbolj priljubljen pa je bil "The Joe Rogan Experience".

Spotify je razkril tudi najbolj predvajane albume in skladbe "throwback" - The Marshall Mathers LP Eminema oziroma "Running Up That Hill" Kate Bush, pri čemer se je zanimanje za skladbo po nastopu v seriji Stranger Things povečalo za 8700 %.

Poročne vsebine na Spotifyju so po dveh letih pandemije skokovito narasle za 620 %, uporabniki pa so poslušali skladbe in ustvarili veliko seznamov predvajanja na podlagi memov, kot so "Little Miss", "They're a 10 but" in otrok iz videa "I really like corn".

Platforma YouTube Music, ki ima osmino Spotifyjeve baze uporabnikov, je prav tako objavila svoj letni pregled, imenovan Recap. Googlovo podjetje ni razkrilo podrobnih rezultatov, je pa poslušalcem omogočilo, da na podlagi poslušalskih navad in težko dostopnih vsebin, ki so edinstvene na YouTubu, ustvarijo "glasbeno osebnost".

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki