marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Spotify prvič presegel 600 milijonov aktivnih uporabnikov


21.02.2024
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Spotify je objavilo četrtletno poročilo in podatki so obetavni. V zadnjih treh mesecih je platforma za pretakanje povečala število aktivnih mesečnih uporabnikov (MAU) za 28 milijonov, s čimer je presegla svoja pričakovanja in dosegla 600 milijonov, kar je za švedsko podjetje nov rekord.

Prihodki za celotno leto 2023 so znašali 3,7 milijarde evrov, kar je 16 % več kot leta 2022. Prihodki iz poslovanja so sicer zdrsnili v rdeče številke z izgubo v višini 75 milijonov evrov, vendar se je podjetje pohvalilo, da so prihodki iz oglaševanja dosegli rekordno visoko vrednost 501 milijona evrov.

602 milijona aktivnih uporabnikov vključuje 236 milijonov naročnikov Premium. Preostali so del brezplačne storitve, ki je opremljena z oglasi in nima funkcij, kot sta naključno preklapljanje in prenos glasbe za poslušanje brez povezave. Število plačljivih uporabnikov se je z 205 milijonov v četrtem četrtletju leta 2022 povečalo za 15 %.

Finančno poročilo je razkrilo, da je imela družba Spotify trajno letno rast v vseh regijah, pri čemer je izstopala Latinska Amerika.

Po internih podatkih se je 225 milijonov uporabnikov vključilo v program Spotify Wrapped, ki zagotavlja prilagojen povzetek poslušalskih navad vsakega uporabnika. Vsi plačilni uporabniki v Združenih državah Amerike lahko zdaj izbirajo med več kot 200.000 zvočnimi knjigami z do 15 urami dostopa na mesec.

Po pričakovanjih naj bi v prvem četrtletju leta 2024 baza uporabnikov dosegla 618 milijonov, število plačilnih strank pa naj bi se povečalo za 3 milijone.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki