marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR kmalu na borzi
01.12.2023

HONOR, ki zadnja tri leta deluje samostojno, dosega hitro poslovno rast. Skupaj z nenehnim izboljševanjem korporativnega upravljanja je ta razvoj močno povečal splošno konkurenčnost in tržni položaj družbe.

slikaApple uporabnikom iPhona 14 omogoča dodatno leto brezplačne storitve SOS v sili
29.11.2023

Apple je ob napovedi serije telefonov iPhone 14 septembra lani obljubil dve leti brezplačne storitve SOS v sili prek satelita, zdaj pa jo brezplačno podaljšuje še za eno dodatno leto. Funkcija uporabnikom omogoča, da se obrnejo na pomoč v sili na območjih brez mobilnih povezav.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7 Gen 3
27.11.2023

Qualcomm je s Snapdragonom 7 Gen 3 najavil svoj najnovejši čipovski nabor srednjega razreda serije 7 za mobilne naprave. Čeprav poimenovanje morda nakazuje, da gre za naslednika SD 7+ Gen 2 ali SD 7s Gen 2, se novi čip umešča med omenjena modela. Snapdragon 7 Gen 3 tako prinaša 15 % hitrejši procesor in 50 % zmogljivejši grafični procesor.

slikaSamsung četrto leto zapored uvrščen med pet najboljših globalnih blagovnih znamk
24.11.2023

Podjetje Samsung je že četrto leto zapored prejelo priznanje svetovnega svetovalnega podjetja za blagovne znamke Interbrand kot Global Top 5 blagovna znamka. Interbrand vsako leto objavi seznam najboljših globalnih blagovnih znamk. Na letošnjem seznamu pa je razvidno, da je vrednost Samsung blagovne znamke dosegla 91,4 milijarde dolarjev in se je v primerjavi z letom prej povečala za 4 odstotke.

članki

Spotify poroča o dobičkonosnem tretjem četrtletju, povišanje tudi pri naročnikih


10.11.2023
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Spotify je delilo svoje poročilo o prihodkih za tretje četrtletje in za spremembo je pozitivno. Podjetje je v tretjem četrtletju poročalo o dobičku v višini 65 milijonov evrov in prihodkih iz poslovanja v višini 32 milijonov evrov. To je lep rezultat v primerjavi s 166 milijoni evrov čiste izgube in 228 milijoni evrov izgube iz poslovanja leto prej.

Število plačljivih strank Spotifyja se je v primerjavi z drugim četrtletjem povečalo za 3 %, v primerjavi s tretjim četrtletjem lani pa za 16 % - in to kljub temu, da je Spotify v zadnjem četrtletju zvišal ceno naročnine. Število aktivnih mesečnih uporabnikov se je povečalo na 574 milijonov - za 4 % v primerjavi s prejšnjim četrtletjem in za 26 % v primerjavi z letom poprej.

Spotify običajno poroča o izgubljenih četrtletjih, saj je njegov cilj rast števila uporabnikov pomembnejša od dobička. Uporabniki avdiofili z upanjem pričakujejo obljubljeno stopnjo pretakanja brez izgub, za katero Spotify vztraja, da še vedno prihaja. To naj bi bila nova stopnja "Supremium" za 19,99 dolarja z dodatnimi bonusnimi funkcijami.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki