marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

članki

Spotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete


17.04.2024
Objavil: Dare Gliha

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

Cene se bodo zvišale za približno en dolar na mesec za individualne načrte in za dva dolarja na mesec za družinske načrte in načrte duo v Združenem kraljestvu, Avstraliji, Pakistanu in dveh drugih neimenovanih trgih, navaja poročilo. V ZDA, na največjem trgu, se bodo cene zvišale "še letos", kot pravijo " osebe, ki so seznanjene z zadevo".

Višje cene naj bi pomagale pokriti stroške zvočnih knjig, ki jih je Spotify pred kratkim začel ponujati. Naročniki Spotifyja lahko mesečno poslušajo do 15 ur avdioknjig. Seveda pa mora podjetje založnikom avdioknjig plačati ves ta čas poslušanja, ki ga ponuja "brezplačno", čeprav je doslej za avdioknjige zaslužilo le od poslušalcev, ki so presegli omenjeno omejitev.

Spotify bo očitno uvedel tudi nov paket, ki bo ponujal samo glasbo in podcaste brez avdioknjig. Cena bo enaka kot pri trenutnem individualnem premijskem načrtu. Uporabniki te prihodnje stopnje bodo morali plačati za avdioknjige. V bistvu gre torej takole: najprej Spotify doda avdioknjige obstoječemu premijskemu načrtu, nato poviša njegovo ceno, vendar uvede nov paket, ki je enak, brez avdioknjig.

Zdi se, da je vse to zasnovano tako, da bo ljudi, ki imajo premijski načrt, pritegnilo k avdioknjigam in jih prisililo, da ostanejo na tem paketu tudi po dvigu cene, medtem ko bodo morali tisti, ki jih avdioknjige ne zanimajo, ob uvedbi novega paketa preskočiti dodatno oviro in zamenjati paket.

Spotify naj bi pripravljal tudi načrt "supremium", ki bo omogočal dostop do zvoka visoke ločljivosti "med drugimi funkcijami", ki niso podrobno opisane. O tem se je govorilo že več let, tako da bo morda končno izšel leta 2024?

Spotify si v zadnjem času prizadeva, da ne bi ponujal le glasbe, saj glasbenim založbam in izvajalcem plačuje približno 70 % svojih prihodkov. Tako se je pred nekaj leti rodil njegov podkast, pred kratkim pa smo dobili avdioknjige. Toda to je vznemirilo njegove partnerje v glasbeni industriji, ki se zdaj bojijo, da bodo od Spotifyja dobili manj denarja. Njihova reakcija na ta strah naj bi bila, da so Spotify prisilili k zvišanju cen.

Lani je Spotify prvič po uvedbi premijske stopnje povišal cene in zdi se, da ta poteza ni imela nikakršnih škodljivih učinkov, saj se je baza uporabnikov povečala za 113 milijonov, kar je največja rast doslej. Konec leta 2023 je imel Spotify skupaj 602 milijona uporabnikov, od tega 236 milijonov plačljivih strank. Uspeh lanskoletnega dviga cen je vodstvu podjetja dal samozavest, da ga lahko ponovi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki