marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative
14.08.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

članki

Spletna storitev SamsungDive za pomoč v primeru izgubljenega telefona


20.07.2011
Objavil: Dare Gliha

SamsungDive je spletna platforma, ki ponuja pet različnih funkcij, s pomočjo katerih si lahko pomagate pri iskanju svojega telefona. Lahko pokličete nanj, ga blokirate, ali pa iz njega izbrišete osebne podatke. Če ste telefon zgolj založili nekje v stanovanju, lahko sprožite najglasnejše možno zvonjenje.

V primeru, da ste telefon izgubili ali vam je bil ukraden, je zadeva nekoliko bolj zapletena, a tudi v tem primeru vam lahko storitev SamsungDive priskoči na pomoč pri omejevanju škode. Telefon lahko locirate na zemljevidu ali celo locirate njegovo natančno pozicijo. Poleg tega je najditelju možno poslati tudi SMS sporočilo. Če je najditelj zamenjal SIM kartico v telefonu, boste o tem obveščeni preko spletnega sistema. Poleg tega lahko spremljate klicne protokole, omejite klice ali nenazadnje izbrišete vse osebne podatke ter blokirate telefon, če menite, da ga ne boste mogli najti in dobiti nazaj.

Funkcijo lociranja pa je mogoče uporabiti še na en način, ki ga bodo cenili predvsem starši. Ob kliku na funkcijo »začni z lociranjem« si lahko ogledajo, kje se je mobilnik nahajal v zadnjih 12 urah, v 15-minutnih intervalih. Tako bodo vedeli, kje se nahaja njihov otrok.

Storitev je trenutno na voljo le za Samsung Galaxy S II. Uporaba storitve je preprosta, najprej ustvarite račun na strani SamsungDive, nato sledi sinhronizacija z mobilnikom preko menijske izbire »Računi in sinhronizacija«.

Pregled funkcij SamsungDive:

• Blokiranje mobilnega telefona (na menjavo kartice SIM opozori sporočilo SMS, poslano na predhodno določeno številko)
• Klic na (izgubljeni ali založeni) mobilni telefon
• Klicni protokoli
• Brisanje osebnih podatkov
• Lociranje mobilnega telefona

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki