marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Spletna storitev SamsungDive za pomoč v primeru izgubljenega telefona


20.07.2011
Objavil: Dare Gliha

SamsungDive je spletna platforma, ki ponuja pet različnih funkcij, s pomočjo katerih si lahko pomagate pri iskanju svojega telefona. Lahko pokličete nanj, ga blokirate, ali pa iz njega izbrišete osebne podatke. Če ste telefon zgolj založili nekje v stanovanju, lahko sprožite najglasnejše možno zvonjenje.

V primeru, da ste telefon izgubili ali vam je bil ukraden, je zadeva nekoliko bolj zapletena, a tudi v tem primeru vam lahko storitev SamsungDive priskoči na pomoč pri omejevanju škode. Telefon lahko locirate na zemljevidu ali celo locirate njegovo natančno pozicijo. Poleg tega je najditelju možno poslati tudi SMS sporočilo. Če je najditelj zamenjal SIM kartico v telefonu, boste o tem obveščeni preko spletnega sistema. Poleg tega lahko spremljate klicne protokole, omejite klice ali nenazadnje izbrišete vse osebne podatke ter blokirate telefon, če menite, da ga ne boste mogli najti in dobiti nazaj.

Funkcijo lociranja pa je mogoče uporabiti še na en način, ki ga bodo cenili predvsem starši. Ob kliku na funkcijo »začni z lociranjem« si lahko ogledajo, kje se je mobilnik nahajal v zadnjih 12 urah, v 15-minutnih intervalih. Tako bodo vedeli, kje se nahaja njihov otrok.

Storitev je trenutno na voljo le za Samsung Galaxy S II. Uporaba storitve je preprosta, najprej ustvarite račun na strani SamsungDive, nato sledi sinhronizacija z mobilnikom preko menijske izbire »Računi in sinhronizacija«.

Pregled funkcij SamsungDive:

• Blokiranje mobilnega telefona (na menjavo kartice SIM opozori sporočilo SMS, poslano na predhodno določeno številko)
• Klic na (izgubljeni ali založeni) mobilni telefon
• Klicni protokoli
• Brisanje osebnih podatkov
• Lociranje mobilnega telefona

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki