marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

članki

Špica in Motorola predstavili inovativne integrirane rešitve za podporo poslovanju


21.06.2007
Objavil: Thomas Bergant

Špica International je v sodelovanju s podjetjem Motorola pripravila poslovno konferenco z naslovom Svetovni trendi v mobilnem računalništvu. Predstavniki obeh podjetij so na prvem tovrstnem dogodku predstavili novosti in rešitve ...

... s področja mobilnega računalništva, spregovorili o edinstvenem medsebojnem sodelovanju ter o strategiji razvoja Motorole v prihodnosti.

Na konferenci je bil slovenski strokovni javnosti prvič predstavljen napredni ročni terminal MC35, ki združuje funkcionalnosti telefona, dlančnika in naprave GPS ter učinkovito zapolnjuje vrzel med terminali za profesionalno rabo in napravami za široko potrošnjo.

Od strateške združitve podjetij Symbol Technologies in Motorola, s katero je ameriški telekomunikacijski velikan postal 100-odstotni lastnik vodilnega ponudnika opreme in rešitev za mobilno računalništvo, je minilo že pol leta. Prvi nadvse pozitivni sinergijski učinki združitve se že kažejo pri novih napravah, ki zagotavljajo uporabnikom prijaznejšo izkušnjo, predstavljajo pa tudi odlično izhodišče za nove, različnim aplikacijam prilagojene rešitve.

»Z združitvijo naših dopolnjujočih tehnologij, poznavanja industrije, prodajnih kanalov in nabora strank se Motorolin oddelek za poslovno mobilnost uveljavlja kot vodilni globalni ponudnik tehnologij za poslovne uporabnike znotraj podjetij in izven njih,« je dejal Andy McBain, višji produktni vodja v Motoroli.

Symbol predstavlja jedro Motorolinega oddelka za poslovno mobilno računalništvo, omogoča pa mu, da svoje inovativne naprave in tehnologije ponuja tudi poslovnim uporabnikom, ki potrebujejo dostop do poslovno kritičnih informacij kadarkoli in od koderkoli. Skupaj gradita strategije za vse večje potrebe mobilne delovne sile, Motorola pa svojo vodilno vlogo na trgu potrjuje s celovitimi izdelki in storitvami, podkrepljenimi z rešitvami za specifične aplikacije, ki jih razvija njihova obsežna partnerska mreža.

Špica v vlogi vodilnega sistemskega integratorja za področje mobilnega računalništva razvija rešitve za logistiko, mobilno prodajo, trgovino, proizvodnjo in druge panoge, sodelovanje z Motorolo pa ji omogoča dopolnitev ponudbe z naprednimi visokozmogljivimi rešitvami, prilagojenimi potrebam sodobnih podjetij. Špica je svoje dolgoletno uspešno sodelovanje s Symbolom nadgradila z Motorolinim znanjem na področju potrošniške elektronike, ki se vse bolj uveljavlja tudi v industrijskih aplikacijah. Primer napredne rešitve je nov Motorolin terminal MC35, ki ga Špica uvaja v mobilno prodajo, mobilne servisne storitve in zajem podatkov na terenu. Tehnologija GPS pa jim omogoča ponudbo rešitev za optimizacijo sledenja v sistemu Frontman, s katerimi podjetja učinkoviteje nadzirajo stroške transporta.

»V Špici stalno spremljamo najsodobnejše trende in tehnologije, ki nam omogočajo ponudbo naprednih integriranih rešitev, ki so že v uporabi na slovenskem trgu. Naprave, kakršna je MC35 nam poleg apliciranja obstoječih rešitev omogočajo odkrivanje novih možnosti uporabe mobilnega računalništva v industriji,« je povedal Andrej Planina, direktor divizije za mobilno računalništvo v Špici. »Symbolova in sedaj Motorolina strokovnost, izkušnje in izdelki so pri tem ključnega pomena za zagotavljanje kakovostnih, učinkovitih in uporabnikom prijaznih rešitev.«

MC35 je ročni terminal, ki združuje mobilno telefonijo in podatkovne komunikacije, digitalni fotoaparat, čitalec črtne kode, osebni računalnik ter organizator v eni sami, robustni napravi. Zaradi trpežnega ohišja je njegova življenjska doba občutno daljša kot pri običajnih telefonih in dlančnikih za potrošnike. Konvergenca glasovnih in podatkovnih komunikacij v delovno okolje zagotavlja manjšo obremenitev uporabnikov z različnimi napravami, IT-oddelkom pa je potrebno skrbeti za manjše število naprav, kar poenostavlja mobilno arhitekturo podjetja. Obenem pa se s tem znižujejo celotni stroški lastništva.

MC35 podpira konferenčne klice in storitev PTT (push to talk), omogoča uporabo omrežij EDGE/GPRS/WLAN in tehnologije bluetooth, med glavnimi značilnostmi pa so še uporaba e-pošte, kratka sporočila, takojšnje sporočanje, fotografiranje in branje črtne kode. Integriran ima tudi sprejemnik GPS. Poganja ga operacijski sistem Microsoft Windows Mobile 5.0 Premium Phone Edition, ki ponuja mnoge izboljšave za poslovno rabo v primerjavi z operacijskim sistemom Windows Mobile Smartphone Edition.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki