marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Spansionovi spominski RAM moduli za mobilne telefone


19.05.2008
Objavil: Igor Prešeren

Izdelovalec RAM spominskih modulov Spansion je objavil začetek proizvodnje 65 nm spominskih modulov MirrorBit Eclipse, ki so namenjeni za mobilne telefone. Proizvodnja dotičnih RAMov v večjem obsegu, se bo začela v drugi polovici letošnjega leta v Spansionovi novi tovarni na Japonskem.

»Kompatibilnost z obstoječimi platformami proizvajalcem omogoča, da zmanjšajo čas potreben za začetek trženja novega produkta,« pravi Alan Niebel, analist pri Web-Feet Research. » Rešitve, kot so MirrorBit Eclipse ponujajo večjo fleksibilnost, ki omogoča proizvajalcem mobilnih telefonskih aparatov zmanjšanje stroškov in hkrati omogoče hitrejše programiranje ter proizvodnjo novih modelov telefonov v bližnji prihodnosti.«

Vmesnik eXecute-In-Place (XIP) omogoča direktni dostop do podatkov v notranjem spominu, hkrati pa omogoča proizvajalcem prihranek 20 ali več procentov pri samih stroških izdelave spominskega podsistema, saj zmanjša zahteve sistemskega DRAMa za obdelavo kode.

»Uvedba družine modulov 65nm MirrorBit Eclipse za Spansion označuje pomemben korak naprej, hkrati pa so to pri izdelki iz popolnoma nove moderne tovarne na Japonskem,« pravi Ahmed Nawaz, podpredsednik oddelka za brezžične komunikacije pri družbi Spansion.

Omeniti je še potrebno integriran mikrokontroler, ki v MirrorBit Eclipse nadomešča običajen sistem State Machine, poleg tega pa podpira built-in self test (BIST). Ustvarjen prav zato, da zmanjša stroške povezane z testiranjem, BIST skrajša tako testne cikle, kot kompleksnost testnega zagona, kar pripelje do zmanjšanja potreb po avtomatični testni opremi (ATE).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki