marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Sonyjev Xperia P - najsvetlejši pametni telefon na trgu


25.07.2012
Objavil: Dare Gliha

Zagotovo poznate problem, ko ste želeli pogledati fotografijo ali prebrati sporočilo pa je močno sijalo sonce in niste videli skoraj ničesar na zaslonu. Xperia P vas nikoli ne pusti v temi, niti v močni svetlobi, saj ima ta pametni telefon Sonyjevo zaslonsko tehnologijo WhiteMagic.

Sony Mobile Communications je naročil neodvisnemu testnemu laboratoriju, da izmeri svetlost zaslona in jo primerja z enajstimi drugimi pametnimi telefoni, ki so trenutno na trgu. TESTfactory, ki izvaja tudi teste za revije WEKA Media Publishing GmbH in ki je mednarodno prepoznaven vir primerljivih testov, minimizira vse okoljske vplive, nastavi zaslon vsakega pametnega telefona na maksimum, nato uporabi spektrometer in izmeri svetlost vsakega zaslona. Očitni zmagovalec testa je Sonyjev Xperia P, z izmerjeno svetlostjo 867 kandel .

Zahvala za te izjemne rezultate gre Sonyjevi zaslonski tehnologiji WhiteMagic, ki je bila prvič uporabljena v pametnih telefonih. Na običajnih LC zaslonih je barva vsake pike (vključno z belo) proizvedena z mešanjem treh podpik: rdeče, modre in zelene. 10,2-cm zaslon Reality Display z Mobile BRAVIA Engine telefona Xperia P pa ima četrto belo podpiko. To omogoča občutno svetlejši zaslon ter zagotavlja jasno in ostro sliko, celo v bleščeči sončni svetlobi.

Xperia P ima tako veliko bolj svetel zaslon, vendar ne porabi več energije, saj ima ta pametni telefon vgrajen fotosenzor, ki inteligentno prilagodi svetlost zaslona glede na okolico.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki