marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Sony Xperia Z – prvi vtisi


12.02.2013
Objavil: Dare Gliha

Sony je nedolgo tega na sejmu CES predstavil svojega novinca Xperio Z, s katerim želijo prepričati tiste, ki iščejo telefon vrhunskih zmogljivosti. Ker je mobilnik pri uporabnikih precej pričakovan, sem izkoristil priložnost in si ga na hitro ogledal v živo.

Na prvi pogled lahko rečem: telefon je velik, ima namreč kar pet palčni zaslon visoke ločljivosti. Današnji trend je pač tak, da proizvajalci predstavljajo svoje najbolj napredne modele v vse večjih dimenzijah (kje so časi Nokiine »šminke«…). Vendar moram priznati, da je Sony pri tem modelu naredil nekaj zanimivega in sicer je zmogljivosti mobilnika in velik zaslon »zapakiral« v ohišje precej sprejemljivih dimenzij za nošenje v žepih in uporabo v roki. S tem se približa modelom konkurence, ki imajo primerljive zunanje dimenzije, pa vendar manjše zaslone. Sam menim, da so šele s tem modelom prešli izpod okrilja Ericssona, vsaj kar se tiče končnega izgleda naprave.

O samih zmogljivostih je na prvi vtis nespametno govoriti, saj veliko časa z njim nisem preživel. Vseeno pa je premikanje med meniji gladko, programi se odpirajo in preklapljajo zelo hitro. Kaj drugega od štirijedrnega procesorja pravzaprav ni za pričakovati.

Mogoče je še najbolj zanimiva stvar pri celem telefonu njegov certifikat IP57, kar pomeni, da je mobilnik neprodušno zaprt in vodoodporen do globine 1 m za 30 minut. Ker je današnje sneženje kar klicalo po praktičnem preizkusu, lahko med fotografijami pogledate, kako se Xperia Z obnese na snegu. No, lahko povem, da je telefon vse skupaj prenesel brez kakršne koli posledice.

Prvi vtisi o novincu so pozitivni. Hiter, čeprav velik se vseeno lepo drži v roki, vgrajena kamera pa omogoča zajemanje slik v ločljivosti kar 13,1 MP. Kako se bo aparat obnesel v praksi bomo na portalu lahko zapisali po daljšem testiranju, mobilnik za test pri uvozniku obljubljajo v kratkem.

Pri nas bo Xperia Z na voljo predvidoma v marcu za ceno 699,99€. Veliko? Malo? Vsekakor v rangu konkurenčnih modelov. Je sploh smiselno toliko denarja nameniti za »kup plastike«? Če mobilnik potrebujete za kaj več kot le klicanje in pisanje SMS sporočil, potem definitivno. Zelo verjetno pa se ga bo dalo dobiti tudi za ugodnejšo ceno v paketu pri naših mobilnih operaterjih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki