marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

slikaPrihajajoči osnovni iPhone 12 naj bi bil cenejši
29.06.2020

Na Twitter profilu @omegaleks so pred dnevi objavili nove cene za prihajajočo jabolčno serijo 12. Trdijo, da bo osnovni iPhone 12, ki bo imel le 4G in zaslon velikosti 5,4 palca, stal "le" 549 dolarjev.

slikaHuawei se je povzpel na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu
26.06.2020

Podjetju Huawei je uspelo napredovati za kar 42 mest in se uvrstiti na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu lestvice organizacije Boston Consulting Group (BCG).

članki

Sony World Photography Awards 2015 predstavlja nagrado za kategorijo mobilni telefoni


28.01.2015
Objavil: Dare Gliha

Svetovna fotografska organizacija (WPO) na natečaju Sony World Photography Awards 2015 predstavlja novo nagrado namenjeno mobilni fotografiji.

Najnovejša tehnologija kamere v mobilnih telefonih nudi vse boljše možnosti in dostopnost za fotografe. Trenutki so lahko ujeti v prav vseh okoliščinah ali lokacijah, vsak lahko tako z dostopom do telefona vizualno dokumentira vsakodnevno življenje. Nova kategorija nagrade mobilnih telefonov na natečaju Sony World Photography Awards 2015 prepoznava to novo kreativno svobodo in kako je mobilna fotografija pomagala redefinirati način, s katerim fotografi dosegajo svojo umetnost fotografiranja.

Vsi fotografi, ne glede na znanje in strokovnost, imajo samo en mesec časa, da prijavijo svojo najboljšo sliko, ki ustreza opisu: Od življenja dobite, kar vanj vložite. You get out of life what you put in. Pustite običajno in poglejte za navdih okoli sebe. Odkrijte nove perspektive z uporabo mobilnega telefona in si oglejte svet skozi različne objektive. Rok za prijavo fotografije se prične 27. januarja.

Sodelovanje je brezplačno na www.worldphoto.org, prijave morajo biti oddane pred 27. februarjem.

20 najboljših slik bo prišlo v ožji izbor po presoji sledeče žirije:
• Anna Dickson, direktorica fotografije, Huffington Post, ZDA
• Chris Hudson, art urednik, National Geographic Traveller, Velika Britanija
• Anthony Lepinay, fotograf in kreativni direktor, Francija
• Alvin Soon, pomočnik urednika, HWM in HardwareZone.com, Singapur
• Evgeny Tchebotarev, CPO in soustanovitelj, 500px, Kanada

Izbor najboljših bo objavljen na spletni strani svetovne fotografske organizacije, worldphoto.org, med njimi pa bo izbran en zmagovalec, ki ga bo izbrala publika z glasovanjem na spletni strani od 10 -17. marca.

Avtor zmagovalne slike bo 23. aprila odpotoval v London na gala ceremonijo Sony World Photography Awards in prejel Sony Mobile paket produktov, vključno z najboljšim Xperia pametnim telefonom in tabličnim računalnikom.

Astrid Merget Motsenigos, kreativna direktorica svetovne fotografske organizacije WPO pojasni: “Z današnjo izjemno tehnologijo v naših dlaneh lahko ujamemo vsakodnevne dogodke, ki so pomemben del našega življenja. Večina nas beleži svojo zgodovino vsak dan s svojimi mobilnimi telefoni in o tem ne razmišlja. Ta kategorija nam sedaj omogoča, da pogledamo malce pobližje te drugače običajne trenutke.”

Član žirije Anthony Lepinay, francoski street fotograf, ki redno uporablja svoj telefon za fotografiranje, pove: “Prav lepo je videti, kako se fotografija spreminja z novimi tehnologijami in načini uporabe. Neposrednost spreminja način razmišljanja o fotografijah. Vedno moramo biti pripravljani, da ujamemo popoln trenutek. In upam, da bomo našli znotraj te kategorije posebne trenutke.”

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki