marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaT-Mobile bo plačal 500 milijonov dolarjev zaradi vdora v podatke v letu 2021
12.08.2022

Ameriški operater T-Mobile je pristal na izplačilo 500 milijonov dolarjev v okviru poravnave kolektivne tožbe zaradi kršitve varnosti podatkov, do katere je prišlo leta 2021. Kot je razvidno iz sodnega spisa, so bili izpostavljeni podatki "približno 76,6 milijona prebivalcev ZDA, ki jih je identificiral T-Mobile".

slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

članki

Sony pripravlja svoj prvi 100 MP senzor za telefone


08.07.2022
Objavil: Dare Gliha

Sony še ni izdal več kot 100 MP senzorja, namenjenega pametnim telefonom, vendar naj bi bil takšen senzor že na poti. Podjetje bo ubralo zanimiv pristop - namesto za trg paradnih modelov bo njegovo prvo 100 MP tipalo namenjeno premijskim telefonom srednjega razreda, kot poroča portal Digital Chat Station, ki je razkril informacije.

Senzor naj bi bil del serije Sony IMX8. Ta serija je nedavno debitirala s senzorjem IMX800, 54 MP 1/1,49", ki je bil uporabljen v seriji Honor 70. DCS ne deli podrobnosti o senzorju 100 MP, zato lahko o tem zgolj ugibamo. Glede na to, da je namenjen srednjim cenovnim razredom, ne bo največji ali najzmogljivejši v Sonyjevi liniji.

Podjetje dela tudi na seriji IMX9, ki bo zmogljivejša in se bo pomerila z nekaterimi impresivnimi senzorji, ki prihajajo iz konkurenčnega Samsunga. Samsung že navdušuje s senzorjem HP1 z 200 MP, ki naj bi ga imeli telefoni, kot sta Motorola Edge 30 Ultra (predvidoma bo predstavljen prihodnji mesec) in morda Galaxy S23 Ultra (prihaja prihodnje leto). To pa še ni vse, Samsung naj bi delal tudi na senzorju, ki naj bi bil večji celo od GN2, že tako ogromnega 1/1,12-palčnega senzorja.

Seveda ima Sony že svoje ogromno tipalo, 1,0-palčno, ki se uporablja v modelu Xperia Pro-I. To tipalo je bilo prvotno zasnovano za fotoaparat RX100 VII.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki