marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR kmalu na borzi
01.12.2023

HONOR, ki zadnja tri leta deluje samostojno, dosega hitro poslovno rast. Skupaj z nenehnim izboljševanjem korporativnega upravljanja je ta razvoj močno povečal splošno konkurenčnost in tržni položaj družbe.

slikaApple uporabnikom iPhona 14 omogoča dodatno leto brezplačne storitve SOS v sili
29.11.2023

Apple je ob napovedi serije telefonov iPhone 14 septembra lani obljubil dve leti brezplačne storitve SOS v sili prek satelita, zdaj pa jo brezplačno podaljšuje še za eno dodatno leto. Funkcija uporabnikom omogoča, da se obrnejo na pomoč v sili na območjih brez mobilnih povezav.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7 Gen 3
27.11.2023

Qualcomm je s Snapdragonom 7 Gen 3 najavil svoj najnovejši čipovski nabor srednjega razreda serije 7 za mobilne naprave. Čeprav poimenovanje morda nakazuje, da gre za naslednika SD 7+ Gen 2 ali SD 7s Gen 2, se novi čip umešča med omenjena modela. Snapdragon 7 Gen 3 tako prinaša 15 % hitrejši procesor in 50 % zmogljivejši grafični procesor.

slikaSamsung četrto leto zapored uvrščen med pet najboljših globalnih blagovnih znamk
24.11.2023

Podjetje Samsung je že četrto leto zapored prejelo priznanje svetovnega svetovalnega podjetja za blagovne znamke Interbrand kot Global Top 5 blagovna znamka. Interbrand vsako leto objavi seznam najboljših globalnih blagovnih znamk. Na letošnjem seznamu pa je razvidno, da je vrednost Samsung blagovne znamke dosegla 91,4 milijarde dolarjev in se je v primerjavi z letom prej povečala za 4 odstotke.

članki

Sony pripravlja svoj prvi 100 MP senzor za telefone


08.07.2022
Objavil: Dare Gliha

Sony še ni izdal več kot 100 MP senzorja, namenjenega pametnim telefonom, vendar naj bi bil takšen senzor že na poti. Podjetje bo ubralo zanimiv pristop - namesto za trg paradnih modelov bo njegovo prvo 100 MP tipalo namenjeno premijskim telefonom srednjega razreda, kot poroča portal Digital Chat Station, ki je razkril informacije.

Senzor naj bi bil del serije Sony IMX8. Ta serija je nedavno debitirala s senzorjem IMX800, 54 MP 1/1,49", ki je bil uporabljen v seriji Honor 70. DCS ne deli podrobnosti o senzorju 100 MP, zato lahko o tem zgolj ugibamo. Glede na to, da je namenjen srednjim cenovnim razredom, ne bo največji ali najzmogljivejši v Sonyjevi liniji.

Podjetje dela tudi na seriji IMX9, ki bo zmogljivejša in se bo pomerila z nekaterimi impresivnimi senzorji, ki prihajajo iz konkurenčnega Samsunga. Samsung že navdušuje s senzorjem HP1 z 200 MP, ki naj bi ga imeli telefoni, kot sta Motorola Edge 30 Ultra (predvidoma bo predstavljen prihodnji mesec) in morda Galaxy S23 Ultra (prihaja prihodnje leto). To pa še ni vse, Samsung naj bi delal tudi na senzorju, ki naj bi bil večji celo od GN2, že tako ogromnega 1/1,12-palčnega senzorja.

Seveda ima Sony že svoje ogromno tipalo, 1,0-palčno, ki se uporablja v modelu Xperia Pro-I. To tipalo je bilo prvotno zasnovano za fotoaparat RX100 VII.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki