marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Sony prikazal prvi super počasni posnetek kratkega filma na svetu, posnet s pametnim telefonom


26.05.2017
Objavil: Dare Gliha

Sony Mobile je predstavil prvi super počasni posnetek kratkega filma, posnet s pametnim telefonom. Prizore filma, ki ga je režiral nagrajeni režiser Chris Cairns, je posnelo 120 amaterskih filmskih ustvarjalcev iz 21 držav. Vsak prizor je bil posnet z inovativno kamero Motion Eye v novem pametnem telefonu XperiaTM XZ Premium, ki lahko ujame trenutke, ki jih človeško oko ne vidi, z edinstveno funkcijo počasnega posnetka.

Film, sneman na polotoku Tróia v Lizboni, se ponaša z edinstvenimi posnetki z neverjetnimi 960 slikami na sekundo (fps), s predvajanjem štirikrat počasneje od ostalih pametnih telefonov. Novi video potegne občinstvo v neverjeten svet dramatičnega super počasnega posnetka in odkriva podrobnosti, ki jih običajno oko zgreši.

Režiser filma, Chris Cairns, pove: “V veselje mi je bilo sodelovati na predstavitvenem dogodku pametnega telefona Xperia XZ Premium. Sony me je kontaktiral in zaprosil za postavitev nekaj prizorov, ki bi izgledali odlično, posneti v super počasnem posnetku. Všeč mi je, ker razkrije nekaj, kar ni mogoče videti s prostim očesom. Zares je zabavno, če imaš to zmogljivost v svojem žepu, ko se prijatelj odloči narediti salto nazaj ali skočiti v bazen. Zame je bil to nov izziv, režirati posnetek, kjer se akcija zgodi na enkrat, samo enkrat in še vsi so uporabljali telefon prvič. Običajno veš, kakšen material si posnel, tukaj pa je bilo v montaži veliko presenečenj, nekateri so posneli zares nepredvidljivo, z vertikalnimi posnetki in selfiji.”

Kamera Motion Eye vključuje Sonyjevo obširno znanje o fotografiranju, ki ga običajno najdemo v najboljših kompaktnih fotoaparatih. Xperia XZ Premium je prvi pametni telefon, ki ima to tehnologijo. Uporabnikom tako omogoča, da posnamejo spektakularne videoposnetke vsakdanjih trenutkov v super počasnem posnetku.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki