marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Sony predstavlja portal One stadium live


28.05.2014
Objavil: Dare Gliha

Sony, uradni partner zveze FIFA, ob prihajajočem Svetovnem prvenstvu v nogometu 2014 (FIFA WorldCup 2014) predstavlja edinstveno in inovativno družbeno omrežje »ONE STADIUM LIVE«, namenjeno nogometnim navdušencem po vsem svetu.

Da bi povezal nogometne navdušence po vsem svetu in jim omogočil, da vznemirljivo izkušnjo Svetovnega prvenstva v nogometu 2014 doživijo skupaj, Sony predstavlja svojo najnovejšo digitalno pobudo »ONE STADIUM LIVE« (http://football.sony.net/). Spletni portal je optimiziran za pametne telefone, tablice in osebne računalnike, kar pomeni, da lahko inovacija vse, z nogometom povezane vsebine iz družbenih omrežij, kot so Twitter, Facebook in Google+ hkrati združuje v eno samo platformo. Teme in prispevki iz vsega sveta se nanjo uvrščajo na podlagi zanimanj med ljudmi in pomenov, ki jih nosijo; dodatno pa so razvrščeni na najbolj priljubljene, najnovejše in najbolj pomembne novice ter objave o nogometu. Tako prvič doslej edinstveni portal »ONE STADIUM LIVE« nogometnim navdušencem prinaša doživetje vznemirljivih nogometnih tekem iz vroče Brazilije na enem mestu, obenem pa jim omogoča skupne razprave in izmenjavo mnenj ter med njimi tvori edinstveno vez, ki presega meje sveta.

Tehnologija v ozadju
Za razliko od običajnega sledenja ključnim besedam se tehnologija za obdelavo jezika, ki na podlagi sledenja in analiziranja pogovorov te umesti na portal »ONE STADIUM LIVE«, uči jezikovnih vzorcev. Nastala je kot rezultat 14-letne raziskave na Tehnološkem inštitutu Massachusetts (MIT), ki za primeren pristop do besedilnega drobljena umetno inteligenco aplicira na podatkovno zbirko z 17 milijoni gesel. Tako dobljeno vsebino še dodatno filtrirajo glede na prepoznani jezik, saj lahko družbeno omrežje »ONE STADIUM LIVE« prepozna enega izmed njih (angleščino, francoščino, nemščino, japonščino, portugalščino in španščino).

Obenem platforma »ONE STADIUM LIVE« ponuja izpopolnjene profile s seznami ekip in posameznih igralcev za vsako izmed 32 tekmovalnih ekip Svetovnega nogometnega prvenstva 2014 kot tudi tekmovalni spored tekem in rezultat. Na ta način spodbuja poznavanje domače ekipe nogometnega navdušenca in hkrati omogoča popoln vpogled v nasprotnikovo mrežo. Izkušnjo drugega zaslona z »real-time« predvajanjem komentarjev posamezne tekme s strani ljubiteljev nogometa iz vsega sveta pa bo neposredno med tekmami omogočala funkcija 'Match Live' .

Ne glede ali so zvesti navijači prisotni na stadionu ali kilometre stran, želi Sony vsem ljubiteljem nogometa ponuditi najboljše doživetje. Svet namreč postaja čedalje bolj povezan, navijači pa še pomembnejši in najbolj združevalni del Svetovnega prvenstva v nogometu. S predstavitvijo družbenega omrežja »ONE STADIUM LIVE« je tako Sony zastavil najbolj izrazit premik združevanja nogometnih izkušenj doslej.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki