marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Sony predstavlja portal One stadium live


28.05.2014
Objavil: Dare Gliha

Sony, uradni partner zveze FIFA, ob prihajajočem Svetovnem prvenstvu v nogometu 2014 (FIFA WorldCup 2014) predstavlja edinstveno in inovativno družbeno omrežje »ONE STADIUM LIVE«, namenjeno nogometnim navdušencem po vsem svetu.

Da bi povezal nogometne navdušence po vsem svetu in jim omogočil, da vznemirljivo izkušnjo Svetovnega prvenstva v nogometu 2014 doživijo skupaj, Sony predstavlja svojo najnovejšo digitalno pobudo »ONE STADIUM LIVE« (http://football.sony.net/). Spletni portal je optimiziran za pametne telefone, tablice in osebne računalnike, kar pomeni, da lahko inovacija vse, z nogometom povezane vsebine iz družbenih omrežij, kot so Twitter, Facebook in Google+ hkrati združuje v eno samo platformo. Teme in prispevki iz vsega sveta se nanjo uvrščajo na podlagi zanimanj med ljudmi in pomenov, ki jih nosijo; dodatno pa so razvrščeni na najbolj priljubljene, najnovejše in najbolj pomembne novice ter objave o nogometu. Tako prvič doslej edinstveni portal »ONE STADIUM LIVE« nogometnim navdušencem prinaša doživetje vznemirljivih nogometnih tekem iz vroče Brazilije na enem mestu, obenem pa jim omogoča skupne razprave in izmenjavo mnenj ter med njimi tvori edinstveno vez, ki presega meje sveta.

Tehnologija v ozadju
Za razliko od običajnega sledenja ključnim besedam se tehnologija za obdelavo jezika, ki na podlagi sledenja in analiziranja pogovorov te umesti na portal »ONE STADIUM LIVE«, uči jezikovnih vzorcev. Nastala je kot rezultat 14-letne raziskave na Tehnološkem inštitutu Massachusetts (MIT), ki za primeren pristop do besedilnega drobljena umetno inteligenco aplicira na podatkovno zbirko z 17 milijoni gesel. Tako dobljeno vsebino še dodatno filtrirajo glede na prepoznani jezik, saj lahko družbeno omrežje »ONE STADIUM LIVE« prepozna enega izmed njih (angleščino, francoščino, nemščino, japonščino, portugalščino in španščino).

Obenem platforma »ONE STADIUM LIVE« ponuja izpopolnjene profile s seznami ekip in posameznih igralcev za vsako izmed 32 tekmovalnih ekip Svetovnega nogometnega prvenstva 2014 kot tudi tekmovalni spored tekem in rezultat. Na ta način spodbuja poznavanje domače ekipe nogometnega navdušenca in hkrati omogoča popoln vpogled v nasprotnikovo mrežo. Izkušnjo drugega zaslona z »real-time« predvajanjem komentarjev posamezne tekme s strani ljubiteljev nogometa iz vsega sveta pa bo neposredno med tekmami omogočala funkcija 'Match Live' .

Ne glede ali so zvesti navijači prisotni na stadionu ali kilometre stran, želi Sony vsem ljubiteljem nogometa ponuditi najboljše doživetje. Svet namreč postaja čedalje bolj povezan, navijači pa še pomembnejši in najbolj združevalni del Svetovnega prvenstva v nogometu. S predstavitvijo družbenega omrežja »ONE STADIUM LIVE« je tako Sony zastavil najbolj izrazit premik združevanja nogometnih izkušenj doslej.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki