marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Sony na sejmu elektronike IFA 2016 v znamenju mobilnih naprav in zvočnih sistemov


05.09.2016
Objavil: Dare Gliha

Sony je na sejmu IFA 2016 v Nemčiji predstavil novo linijo izdelkov, ki združujejo najboljše iz področja ustvarjalnosti in tehnološke dovršenosti. S poudarkom na razvoju in oblikovanju Sony z njimi nadaljuje temeljno filozofijo – navdušiti, potešiti radovednost ter ustvariti dodano vrednost z namenom zagotavljanja nepozabne uporabniške izkušnje s Sony izdelki.

Kazuo Hirai, generalni in izvršni direktor korporacije Sony, je izpostavil najnovejšo linijo zvočnih izdelkov v luči Sonyjeve prednosti ustvariti čim bolj privlačne in raznolike izdelke. Dotaknil se je tudi sistema virtualne resničnosti PlayStation® VR in spregovoril o različnih pobudah, ki jih Sony prepoznava kot priložnosti za inovacije na področju razvoja zabavne elektronike, kot denimo pospeševalnik Seed Acceleration Program, tehnologija Life Space UX, umetna inteligenca in robotika. »Z vami želimo stopiti na zmagovalno črto. S široko paleto izdelkov zagotavljati najboljše doživetje, ki vas premakne in okrepi, kar vidite, slišite, izkusite in v čemer uživate,« je še poudaril Kazuo Hirai. Novosti na področju linije mobilnih izdelkov pa je predstavil Hideyuki Furumi, izvršni podpredsednik Sony Mobile Communications Inc., odgovoren za globalno prodajo in trženje. Razkril je novi vodilni pametni telefon serije Xperia™ X in izboljšave pametnih izdelkov Xperia, ki ponujajo nove načine komuniciranja.

Izdelki in prototipi, predstavljeni na sejmu IFA v Berlinu

Pametni telefoni Xperia in pametni izdelki Xperia
Sony je napovedal dva nova modela v seriji pametnih telefonov Xperia X: novi vodilni Xperia XZ in Xperia X Compact, ki se lahko pohvalita z izboljšano izkušnjo fotografiranja zahvaljujoč Sonyjevi novi tehnologiji trojnega zaznavanja slike. Xperia XZ na globalni trg prihaja oktobra, Xperia X Compact pa septembra.

Tehnologija trojnega zaznavanja slike, ki je lastna Sonyjevemu razvoju na področju kamer, vam omogoča, da ujamete vsak trenutek. Moč njegovega delovanja temelji na stapljanju treh tehnologij:
‒ tehnologija zaznavanja slike se ponaša s hitro in natančno samodejno izostritvijo z izjemno sposobnostjo sledenja objektu, zahvaljujoč odličnemu slikovnemu senzorju, ki ga podpira hibridna samodejna izostritev s predvidevanjem. Ta vnaprej predvidi naslednji korak objekta fotografiranja,
‒ tehnologija zaznavanja oddaljenosti s senzorjem laserske samodejne izostritve, ki omogoča hitro in natančno samodejno izostritev tudi pri šibki svetlobi,
‒ tehnologija zaznavanja barv s senzorjem RGBC-IR, ki zajame barve takšne, kot jih vidite, ne glede na osvetlitev iz okolja.

Ta dva modela prinašata tudi pomembne izboljšave na področju videoposnetkov, saj sta prva pametna telefona s funkcijo 5-osne stabilizacije, ki vam omogočata tudi jasne mikro videoposnetke. Še več, telefona sta opremljena z inteligentnimi funkcijami za optimizacijo vaše uporabniške izkušnje Xperia, ki temelji na načinu uporabe, kot je na primer tehnologija Adaptive Charging, razvita s Qnovo Inc., da bi podaljšali življenjsko dobo baterije. Xperia XZ se ponaša s 13,2-cm (5,2'') zaslonom polne visoke ločljivosti in kovinskim ohišjem za popolno prileganje vaši roki. Xperia X Compact pa ima 11,7-cm (4,6'') zaslon visoke ločljivosti.

Sony prav tako napoveduje, da bo Xperia Ear, pametni izdelek, ki se vstavi v uho in omogoča prostoročno upravljanje s telefonom, na izbranih trgih na voljo do novembra dalje. Xperia Ear odgovarja na glasovne ukaze z intuitivnimi operacijami in dostopa do informacij prek brezžične povezave s pametnim telefonom s pristno glasovno interakcijo. Xperia Ear je opremljen s Sonyjevo tehnologijo Agent in senzorjem bližine, ki vam omogoča takojšen dostop do koristnih informacij, kot so vaš urnik in druge personalizirane posodobitve, pri vstavitvi v uho.

Sony na sejmu IFA 2016 predstavlja tudi koncepta Xperia Projector in Xperia Agent, povezana s storitvami družb Yahoo Japonska in Nestle Japonska, s katerima bo ponazoril uporabniško izkušnjo s Sonyjevimi pametnimi izdelki.

Avdio
Sony je predstavil novo linijo s podpisom »Signature Series«, ki predstavlja konvergenco vrhunskih Sonyjevih analognih in digitalnih tehnologij. Serijo izdelkov z zvokom visoke ločljivosti (“Hi-Res”) sestavljajo stereo slušalke MDR-Z1R, dva nova modela WM1 Walkman® (NW-WM1Z in NW-WM1A) in ojačevalnik za slušalke TA-ZH1ES. Sony pri oblikovanju linije Signature Series nadaljuje s svojim nekonvencionalnim pristopom uporabe končnih materialov in strukture za reprodukcijo najboljše zvočne izkušnje. Ta serija poslušalcu v vsakem trenutku razkriva srce in dušo glasbenih mojstrov, s pomočjo katerih oživijo harmonije in note, ki krojijo tako veličastne orkestralne resonance ali strastne nastope in koncerte v živo.

Nova serija Signature Series povzdiguje izkušnjo uporabe slušalk iz »poslušanja« do »občutenja«.

Sony je predstavil tudi brezžične slušalke MDR-1000X, ki odpravljajo šume iz ozadja. Ponašajo se z vodilno*1 tehnologijo odpravljanja šumov na trgu, ki vam omogoča, da uživate v zvoku visoke kakovosti ne glede na hrup v okolici. Slušalke MDR-100X pa vam s posebnim načinom omogočajo tudi, da slišite zvok okoli sebe, ne da bi morali za to odstraniti slušalke.

Linijo zvočnih izdelkov Sony razširja še s tremi novostmi, ki prisluhnejo zahtevam sodobnih potrošnikov in zadovoljijo še tako raznolike glasbene okuse. Gre za visoko zmogljivi avdio sistem (izdelek MHC-GT7DW), novo serijo brezžičnih Extra Bass™ slušalk za vse športne navdušence (MDR-XB80BS in MDR-XB50BS) in nova NW-A30 serija Hi-Res Walkman®.

Televizorji BRAVIA 4K®
Sonyjeva serija združuje predhodno oznanjeno linijo Sonyjevih televizorjev vrhunske ločljivosti 4K BRAVIA HDR (100”/75”/65”) z novo razvitim slikovnim procesorjem 4K HDR Processor X1™ Extreme. Kot prva se serija ponaša s Sonyjevo edinstveno tehnologijo osvetlitve ozadja Backlight Master Drive™, katere neposredna polna osvetlitvena gosta LED struktura poudari globino črnih odtenkov in uravnava svetlost, zaradi česar prizori še nikoli niso bili pristnejši.

S 40 % močnejšo obdelavo v realnem času v primerjavi s Sonyjevim 4K Processor X1 novi X1 Extreme vključuje tri nove tehnologije: HDR za vnovično obdelavo objektov, ki standardni dinamični razpon (SDR) vsebin približuje kakovosti 4K HDR; dvojno obdelavo baze podatkov, ki za briljantno sliko odpravlja nezaželen digitalni hrup, in Super Bit Mapping™ 4K HDR, ki ustvarja bolj gladke barvne prehode. Te tehnologije, v kombinaciji z osvetlitvijo Backlight Master Drive, prinašajo ultimativno 4K HDR vizualno izkušnjo spremljanja različnih vsebin, z izjemno svetlostjo, kontrasti in živimi barvami. Sony pa prvič predstavlja tudi prototip predvajalnika Ultra HD Blu-ray™.

Življenjski prostor Life Space UX
Prenosni projektor Ultra Short Throw in stekleni zvočnik Glass Sound Speaker, sicer že v prodaji na Japonskem in v ZDA, bosta od danes na voljo tudi v Veliki Britaniji. Prenosni projektor Ultra Short Throw velikosti deset centimetrov zmore predvajati sliko velikosti do 80'' navkljub svoji kompaktni velikosti. Postavite ga lahko kamorkoli – na mizo ali ob steno. Medtem pa stekleni zvočnik Glass Sound Speaker zapolni vse kotičke sobe s svojim kristalnim zvokom skozi svoje organsko steklo.

Digitalna slika
Sonyjeva nova aktivna video kamera FDR-X3000R4K je prva aktivna video kamera, opremljena z inovativno tehnologijo stabilizatorje slike Balanced Optical SteadyShot, ki jo omogoča novi objektiv. Ta zagotavlja, da so zajeti video posnetki tekoči in brez tresljajev tudi pri načinih snemanja v vrhunski ločljivosti 4K ali pri visokih hitrostih. Nov širokokotni objekti ZEISS® Tessar prinaša več pristnejših podob z bistveno manj popačenja, do katerega pride zaradi objektiva. S svojo paleto dodatkov, vključno s kompletom daljinskega upravljalnika s pogledom v živo Live-View Remote, ki vam na dosegu roke omogoča popoln nadzor nad snemanjem in vklopom/izklopom, aktivna video kamera FDR-X3000R4K prinaša le najboljše glede na različne potrebe uporabnika.

Sony predstavlja tudi svoje najnovejše izdelke na področju zajemanja fotografij, vključno z α7R II*4, α7S II*4, α6300*5, RX1R II*4 in telefoto glavnim objektivom FE 85 mm F1.4 GM blagovne znamke G Master™, ki so bili nagrajeni s častnim priznanjem 2016 TIPA Awards in/ali EISA Awards 2016-2017.

Igralne in omrežne storitve
Sistem virtualne resničnosti PlayStation VR (»PS VR«) razširja svet PlayStationa®4 (PS4TM), s katerim se boste potopili v 360-stopinjski virtualni svet. Z VR slušalkami boste v igro vstopili tudi sami. Natančno sledenje gibanju in premikanju vaše glave bo virtualni svet intuitivno približalo realnemu času. Na Sonyjevem razstavnem prostoru bodo na voljo različne vsebine VR, vključno z igro THE PLAYROOM VR, ki jo je mogoče igrati v skupini do pet igralcev, medtem ko eden uporablja VR slušalke, štirje ostali pa brezžične krmilnike DUALSHOCK®4.

Future Lab Program™
Sony bo tudi predstavil »T«, prototip drugega koncepta iz svoje raziskovalne in razvojne pobude Future Lab Program™, katerega namen je soustvariti način življenja v prihodnosti. T temelji na ideji bolj naravne izkušnje dostopanja do informacij. Mizo ali katerokoli drugo površino spreminja v interaktivni zaslon, ki projicira podobe, katere se odzivajo na dotik. Future Lab Program bo s 1. septembrom v ZDA začel sprejemati udeležence za program oseb, ki prvi kupijo nove tehnološke izdelke, in sicer za svoj prvi koncept prototipa N. Za podrobna navodila o prijavi obiščite: http://www.futurelab.sony.net/N/

Na razstavnem prostoru Sony bodo predstavljeni tudi različni izdelki, ki so nastali s pomočjo start-up projektov iz Sonyjevega na novo nastalega poslovnega inkubatorja, imenovanega Seed Acceleration Program; avtonomni droni in storitve obdelave podatkov v oblaku za merjenje in preverjanje, ki jih prinaša skupno podjetje Aerosense Inc.; pa tudi Sonyjev nov izobraževalni paket KOOV, ki k poučevanju robotike in programiranja pristopa na popolnoma nov način.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki