marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Sony Mobile prejel štiri red dot nagrade za dizajn izdelkov


06.07.2012
Objavil: Dare Gliha

Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) je prejel štiri 2012 red dot nagrade v kategoriji dizajn izdelkov, kot tudi eno častno omembo. Žirija z mednarodnimi strokovnjaki je ocenjevala glede na ključne kriterije, kot so stopnja inovativnosti, ergonomija, vzdržljivost in ekološka preudarnost. Ceremonija s podelitvijo nagrad je bila 2. julija v Essnu, v Nemčiji.

“Dizajn je srce filozofije pri razvoju izdelkov in te nagrade so dokaz kakovosti dizajna naših Xperia pametnih telefonov in Smart dodatkov. Predstavljajo našo zavezanost, da strankam ponudimo bogato izkušnjo pametnega telefona brez kompromisov pri funkcionalnosti in dizajnu,” pravi Jeanna Kimbré, direktorica kreativnega dizajna izdelkov pri Sony Mobile Communications.

Prejemniki nagrad

Xperia active, Xperia ion, Smart Wireless Headset pro in SmartDock za Xperia ion so prejemniki red dot nagrad v kategoriji dizajn izdelkov, medtem ko je Xperia ray prejel častno omembo. Širina nagrad predstavlja zavezo podjetja Sony Mobile k stilskemu, elegantnemu dizajnu v portfelju izdelkov.

• Xperia active nudi izjemen zaslon, odporen na praske, ki ga lahko uporabljate tudi z mokrimi prsti in v močni sončni svetlobi. Vzdržljivo aluminijasto ohišje obdaja in ščiti zaslon. Z besedami žirije: “Vse podrobnosti kažejo na njegovo robustnost in izjemno prijaznost z visoko kakovostjo.”
• Xperia ion se lahko pohvali z velikim zaslonom, ki prekriva sprednji del naprave, in enostavnim ter učinkovitim dizajnom, ki ustvarja iluzijo, da telefon lebdi v roki. Žirija je pohvalila: “Kontrast med črnim zaslonom in aluminijem na hrbtni strani ustvarjata visoko kakovostni videz z izjemno natančno izdelavo.”
• SmartDock za Xperia ion ima kvadratasto obliko, ki omogoča ergonomično gledanje. Prefinjen in visoko kakovosten dizajn omogočata, da mnoge funkcije, vključno s povezljivostjo z miško, tipkovnico, televizorjem visoke ločljivosti ter drugimi napravami, zasijejo.
• Diskreten, nevpadljiv dizajn stereo slušalk Smart Wireless Headset pro je minimalističen in privlačen za široko množico uporabnikov v različnih delovnih okoljih.
• Tanka in dinamična oblika pametnega telefona Xperia ray se popolno prilagaja vaši dlani. Aluminijasta stran Android pametnega telefon ustvarja izjemno izkušnjo dotika, prepriča pa tudi z vzdržljivostjo in visoko kakovostjo.

Red dot dizajn nagrade so ene izmed najbolj pomembnih na svetu, hkrati pa gre tudi za najbolj ugledno dizajnersko tekmovanje, kjer se ocenjuje več kot 14.000 izdelkov iz 70 držav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki