marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

slikaGoogle Pay dodaja podporo za nove banke
27.07.2020

Google Pay dobiva podporo za vse več finančnih institucij. Iz podjetja so sporočili, da so sedaj dodali podporo za novih 25 bank, od katerih je večina iz Evrope, nekaj novosti pa je tudi v Avstraliji in na Japonskem.

slikaNemci bodo lahko osebno izkaznico prenesli na Samsungov mobilnik
24.07.2020

Iz Nemčije prihaja zanimiva novica o dogovoru s podjetjem Samsung, ki bo državljanom omogočil namestitev osebne izkaznice na Samsungovih pametnih telefonih. To omogoča namensko razvita strojna arhitehtura, ki je plod sodelovanja med nemškim zveznim uradom za varnost informacij, Bundesdruckerei (bdr), Deutsche Telekom Security in Samsungom.

članki

Sony Ericsson Xperia X10 mini razglašena za Evropski mobilni telefon 2010-2011


18.08.2010
Objavil: Dare Gliha

Sony Ericsson z veseljem sporoča, da je Evropsko združenje za podobe in zvok (European Imaging and Sound Association – EISA) telefon Sony Ericsson Xperia X10 mini razglasilo za Evropski mobilni telefon 2010-2011.

Telefon je bil izbran zaradi svoje edinstvene kombinacije kompaktne oblike, izvrstnih zmogljivosti in obsežnega razpona funkcionalnosti, s čimer nagrada poudarja zavezanost podjetja Sony Ericsson za izdelavo pametnih telefonov iz družine Sony Ericsson Xperia, ki so prvenstveno namenjeni komunikaciji in zabavi.

Telefon Sony Ericsson Xperia X10 mini so kot svoj najljubši telefon izbrali uredniki 50 specializiranih revij iz cele Evrope in pri tem poudarili njegovo oblikovanje, zasnovo in enostavno enoročno uporabo. To priznanje sledi vesti, da je Sony Ericsson Xperia X10 mini dobila tudi prestižno nagrado za oblikovanje in zasnovo Red Dot 2010 (Red Dot Product Design Award 2010).

V uradni obrazložitvi žirije združenja EISA piše: »Xperia X10 mini podjetja Sony Ericsson je zelo majhen in stilski mobilni telefon, ki pa kljub temu prinaša odlične zmogljivosti in obsežen razpon funkcij, kot so GPS, Wi-Fi, 3G in fotoaparat z ločljivostjo 5 milijonov slikovnih pik ter bliskavico. Telefon uporablja platformo Android in uporabnikom ponuja vse zmogljivosti mnogo večjih naprav kljub diagonali zaslona na dotik, ki znaša le 6,48 cm. Njegova majhnost in številni živobarvni pokrovčki za ohišje ga delajo popolnega za prodor pametnih telefonov med pripadnice nežnejšega spola.«

»Presrečni smo, da je bil Sony Ericsson nagrajen za svoje izboljšave uporabniške izkušnje pametnih telefonov,« je dejal Timo Maassmann, vodja globalnega trženja pri Sony Ericsson. »V preteklih letih se je odnos ljudi do svojih mobilnih telefonov bistveno spremenil. Uporabniki so se od uporabe kot orodja za komunikacijo pomaknili proti ustvarjanju bolj prilagojene izkušnje zabave. Posledično so mobilni telefoni postajali vse večji. Sony Ericsson je ugotovil, da obstaja potreba po kompaktnem in zmogljivem mobilnem telefonu, ki pa ima vse prednosti platforme pametnih telefonov.«

Stilska ergonomska oblika novega telefona Sony Ericsson Xperia X10 mini in navigacija na dotik, prilagojena za kompaktne zaslone, uporabnikom ponujata najlažji način povezave in komuniciranja z uporabo le ene roke. Telefon velikosti kreditne kartice kupcem omogoča ustvariti izkušnjo, ki je tako edinstvena kot so sami. Pametni grafični uporabniški vmesnik s štirimi prilagodljivimi vogali na zaslonu na dotik in intuitivna navigacija prinašata neomejene možnosti in dostop do priljubljenih aplikacij ter spletnih strani z enim samim dotikom. Kupci lahko ustvarijo edinstveno izkušnjo mobilnega telefona in si prenesejo igre, filme, glasbo in več kot 90.000 brezplačnih in najbolje prodajanih aplikaciji iz tržnice Android Market (odvisno od dostopnosti storitve na trgu).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki