marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Sony Ericsson Xperia X10 mini razglašena za Evropski mobilni telefon 2010-2011


18.08.2010
Objavil: Dare Gliha

Sony Ericsson z veseljem sporoča, da je Evropsko združenje za podobe in zvok (European Imaging and Sound Association – EISA) telefon Sony Ericsson Xperia X10 mini razglasilo za Evropski mobilni telefon 2010-2011.

Telefon je bil izbran zaradi svoje edinstvene kombinacije kompaktne oblike, izvrstnih zmogljivosti in obsežnega razpona funkcionalnosti, s čimer nagrada poudarja zavezanost podjetja Sony Ericsson za izdelavo pametnih telefonov iz družine Sony Ericsson Xperia, ki so prvenstveno namenjeni komunikaciji in zabavi.

Telefon Sony Ericsson Xperia X10 mini so kot svoj najljubši telefon izbrali uredniki 50 specializiranih revij iz cele Evrope in pri tem poudarili njegovo oblikovanje, zasnovo in enostavno enoročno uporabo. To priznanje sledi vesti, da je Sony Ericsson Xperia X10 mini dobila tudi prestižno nagrado za oblikovanje in zasnovo Red Dot 2010 (Red Dot Product Design Award 2010).

V uradni obrazložitvi žirije združenja EISA piše: »Xperia X10 mini podjetja Sony Ericsson je zelo majhen in stilski mobilni telefon, ki pa kljub temu prinaša odlične zmogljivosti in obsežen razpon funkcij, kot so GPS, Wi-Fi, 3G in fotoaparat z ločljivostjo 5 milijonov slikovnih pik ter bliskavico. Telefon uporablja platformo Android in uporabnikom ponuja vse zmogljivosti mnogo večjih naprav kljub diagonali zaslona na dotik, ki znaša le 6,48 cm. Njegova majhnost in številni živobarvni pokrovčki za ohišje ga delajo popolnega za prodor pametnih telefonov med pripadnice nežnejšega spola.«

»Presrečni smo, da je bil Sony Ericsson nagrajen za svoje izboljšave uporabniške izkušnje pametnih telefonov,« je dejal Timo Maassmann, vodja globalnega trženja pri Sony Ericsson. »V preteklih letih se je odnos ljudi do svojih mobilnih telefonov bistveno spremenil. Uporabniki so se od uporabe kot orodja za komunikacijo pomaknili proti ustvarjanju bolj prilagojene izkušnje zabave. Posledično so mobilni telefoni postajali vse večji. Sony Ericsson je ugotovil, da obstaja potreba po kompaktnem in zmogljivem mobilnem telefonu, ki pa ima vse prednosti platforme pametnih telefonov.«

Stilska ergonomska oblika novega telefona Sony Ericsson Xperia X10 mini in navigacija na dotik, prilagojena za kompaktne zaslone, uporabnikom ponujata najlažji način povezave in komuniciranja z uporabo le ene roke. Telefon velikosti kreditne kartice kupcem omogoča ustvariti izkušnjo, ki je tako edinstvena kot so sami. Pametni grafični uporabniški vmesnik s štirimi prilagodljivimi vogali na zaslonu na dotik in intuitivna navigacija prinašata neomejene možnosti in dostop do priljubljenih aplikacij ter spletnih strani z enim samim dotikom. Kupci lahko ustvarijo edinstveno izkušnjo mobilnega telefona in si prenesejo igre, filme, glasbo in več kot 90.000 brezplačnih in najbolje prodajanih aplikaciji iz tržnice Android Market (odvisno od dostopnosti storitve na trgu).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki