marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Sony Ericsson beleži visoke izgube v prvem četrtletju


28.03.2009
Objavil: Aleš Poljak

Sony Ericsson bo 17. aprila objavil svoje poslovne rezultate za letošnje prvo četrtletje. Rezultati niso ravno spodbudni, saj naj bi ta švedsko-japonska naveza v tem času pridelala okoli 400 milijonov evrov izgube.

Sony Ericsson je te informacije že delil z nekaterimi svojimi delničarji z namenom, da bi minimalizirali učinek tako negativne novice na borzi. Trenutno se je Sony Ericsson res znašel v resnih težavah, saj pričakujejo, da se bo prodaja iz 24,2 milijona prodanih kosov v zadnjem četrtletju zmanjšala na ''le'' 14 milijonov v tem četrtletju. Na prodajo deloma vpliva tudi letno obdobje, ko potrošniki trošijo manj in seveda zaradi recesije, ki je prisotna na vseh svetovnih trgih.

Neodvisni opazovalci menijo, da mora SonyEricsson hitro ukrepati in prevetriti svojo ponudbo mobilnih aparatov, katera mora vključevati več pametnih telefonov z zaslonom na dotik, saj trenutno hudo zaostajajo za svojo konkurenco (HTC in Apple). Trenutno je na vidiku le Idou pametni telefon z 12,1 MP senzorjem, kateri naj bi prodajne luči zagledal šele konec leta. To pa zna biti že prepozno, sploh če SonyEricsson želi obdržati svoj položaj med glavnimi proizvajalci mobilnih telefonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki