marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Z rekordnim trimesečjem se zaključuje rekordno leto za Sony Ericsson


19.01.2007
Objavil: Thomas Bergant

Poudarki zadnjega trimesečja:
• Letno povečanje prodaje in dobave za več kot 60%
• Letno povečanje dohodka pred obdavčitvijo za 144%
• Hit izdelki botrujejo povečanju tržnega deleža

Poudarki za leto 2006:
• Povečanje prodaje in dobave na 74,8 milijona izdelkov ali na 10.959 milijonov evrov - rast je dvakrat večja glede na globalno tržno rast
• Dohodek pred obdavčitvijo se je povečal na 1.298 milijona
• Prodanih je 60 milijonov mobilnih telefonov z glasbeno funkcijo, vključujoč 17 milijonov mobilnih Walkman telefonov
• Močna rast v Latinski Ameriki, Azijsko pacifiška regiji in Evropi

Podjetje Sony Ericsson Mobile Communications AB (Sony Ericsson) je objavilo konsolidirano finančno poročilo za zadnje trimesečje, ki se je končalo 31. decembra 2006:

Število dobavljenih izdelkov je v zadnjem trimesečju leta 2006 doseglo 26,0 milijona, kar je 61 odstotkov več kot v istem obdobju lani in je generiralo pomembno osvajanje tržnega dela na letnem nivoju. Prodaja v zadnjem trimesečju je znašala 3,782 milijona evrov, kar pomeni letno povečanje za 64 odstotkov. Dohodek pred obdavčitvijo je znašal 502 milijonov evrov, kar kaže letno povečanje za 144 odstotkov. Neto dohodek v zadnjem trimesečju je bil 447 milijonov evrov.

Sony Ericsson je tekom trimesečja povečal tržni del zahvaljujoč kontinuiranem uspehu izdelkov kot so mobilni telefoni K800/K790 Cyber shotTM in mobilni telefoni linije Walkman®. Povprečna prodajna cena (ASP) je bila nekoliko višja od pričakovane, zaradi ugodnejših pogojev na trgu od pričakovani in zahvaljujoč kontinuiranem velikem povpraševanju po Sony Ericssonovih hit modelih mobilnih telefonov. Posebno močna rast na trgih v razvoju; v Latinski Ameriki in Azijsko pacifiški regiji, kot tudi v Evropi, najbolje ilustrira uspeh Sony Ericssona v širitvi portfelja da bi pridobil večji tržni delež na novih trgih s privlačnimi izdelki v srednjem razredu in brez zmanjšanja dobička.

»Sony Ericsson je s četrtim trimesečjem zaključil močno leto z rekordno količino dobavljeni in prodanih izdelkov ter neto dohodek zahvaljujoč rastoči popularnosti naših mobilnih telefonov s fotoaparatom in glasbenih mobilnih telefonov. Zgodnja vlaganja v raziskave in razvoj (R&D) ter marketing so nam omogočila, da razširimo portfoljo in okrepimo blagovno znamko, z namenom, da bi postali še privlačnejši za uporabnike in mobilne operaterje. Naš cilj je postati eden od treh najpomembnejših igralcev v branži, glede na velik zagon, ki smo ga zabeležili v letu 2006, pa je ta cilj možen.« je izjavil Miles Flint, predsednik Sony Ericssona.

Sony Ericsson ocenjuje, da je v letu 2006 bilo na trgu mobilnih telefonov dobavljenih približno 960 milijonov izdelkov, kar je več od predhodnih predvidevanj – okoli 950 milijonov izdelkov za celo leto. Na podlagi tega podjetje verjame, da je preseglo predvideno tržno rast tekom trimesečja, s pridobitvijo več kot 1 odstotka skupnega tržnega deleža sekvenčno, da bi dosegla globalni tržni delež približno 9 odstotkov v zadnjem trimesečju. V četrtem trimesečju leta 2006 je Sony Ericsson dosegel tržni delež, ki je nekaj večji od 2 odstotkov glede na enako obdobje v preteklem letu.

V četrtem trimesečju je Sony Ericsson objavil, da je dosegel temeljni dogovor za prevzem švedskega software-skega podjetja UIQ Technology AB, podružnice in poslovne enote, katera je v 100 odstotni lasti podjetja Symbian Ltd. Sony Ericsson pričakuje, da bodo transakcije zaključene tekom prvega trimesečja v letu 2007.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki