marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Z rekordnim trimesečjem se zaključuje rekordno leto za Sony Ericsson


19.01.2007
Objavil: Thomas Bergant

Poudarki zadnjega trimesečja:
• Letno povečanje prodaje in dobave za več kot 60%
• Letno povečanje dohodka pred obdavčitvijo za 144%
• Hit izdelki botrujejo povečanju tržnega deleža

Poudarki za leto 2006:
• Povečanje prodaje in dobave na 74,8 milijona izdelkov ali na 10.959 milijonov evrov - rast je dvakrat večja glede na globalno tržno rast
• Dohodek pred obdavčitvijo se je povečal na 1.298 milijona
• Prodanih je 60 milijonov mobilnih telefonov z glasbeno funkcijo, vključujoč 17 milijonov mobilnih Walkman telefonov
• Močna rast v Latinski Ameriki, Azijsko pacifiška regiji in Evropi

Podjetje Sony Ericsson Mobile Communications AB (Sony Ericsson) je objavilo konsolidirano finančno poročilo za zadnje trimesečje, ki se je končalo 31. decembra 2006:

Število dobavljenih izdelkov je v zadnjem trimesečju leta 2006 doseglo 26,0 milijona, kar je 61 odstotkov več kot v istem obdobju lani in je generiralo pomembno osvajanje tržnega dela na letnem nivoju. Prodaja v zadnjem trimesečju je znašala 3,782 milijona evrov, kar pomeni letno povečanje za 64 odstotkov. Dohodek pred obdavčitvijo je znašal 502 milijonov evrov, kar kaže letno povečanje za 144 odstotkov. Neto dohodek v zadnjem trimesečju je bil 447 milijonov evrov.

Sony Ericsson je tekom trimesečja povečal tržni del zahvaljujoč kontinuiranem uspehu izdelkov kot so mobilni telefoni K800/K790 Cyber shotTM in mobilni telefoni linije Walkman®. Povprečna prodajna cena (ASP) je bila nekoliko višja od pričakovane, zaradi ugodnejših pogojev na trgu od pričakovani in zahvaljujoč kontinuiranem velikem povpraševanju po Sony Ericssonovih hit modelih mobilnih telefonov. Posebno močna rast na trgih v razvoju; v Latinski Ameriki in Azijsko pacifiški regiji, kot tudi v Evropi, najbolje ilustrira uspeh Sony Ericssona v širitvi portfelja da bi pridobil večji tržni delež na novih trgih s privlačnimi izdelki v srednjem razredu in brez zmanjšanja dobička.

»Sony Ericsson je s četrtim trimesečjem zaključil močno leto z rekordno količino dobavljeni in prodanih izdelkov ter neto dohodek zahvaljujoč rastoči popularnosti naših mobilnih telefonov s fotoaparatom in glasbenih mobilnih telefonov. Zgodnja vlaganja v raziskave in razvoj (R&D) ter marketing so nam omogočila, da razširimo portfoljo in okrepimo blagovno znamko, z namenom, da bi postali še privlačnejši za uporabnike in mobilne operaterje. Naš cilj je postati eden od treh najpomembnejših igralcev v branži, glede na velik zagon, ki smo ga zabeležili v letu 2006, pa je ta cilj možen.« je izjavil Miles Flint, predsednik Sony Ericssona.

Sony Ericsson ocenjuje, da je v letu 2006 bilo na trgu mobilnih telefonov dobavljenih približno 960 milijonov izdelkov, kar je več od predhodnih predvidevanj – okoli 950 milijonov izdelkov za celo leto. Na podlagi tega podjetje verjame, da je preseglo predvideno tržno rast tekom trimesečja, s pridobitvijo več kot 1 odstotka skupnega tržnega deleža sekvenčno, da bi dosegla globalni tržni delež približno 9 odstotkov v zadnjem trimesečju. V četrtem trimesečju leta 2006 je Sony Ericsson dosegel tržni delež, ki je nekaj večji od 2 odstotkov glede na enako obdobje v preteklem letu.

V četrtem trimesečju je Sony Ericsson objavil, da je dosegel temeljni dogovor za prevzem švedskega software-skega podjetja UIQ Technology AB, podružnice in poslovne enote, katera je v 100 odstotni lasti podjetja Symbian Ltd. Sony Ericsson pričakuje, da bodo transakcije zaključene tekom prvega trimesečja v letu 2007.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki