marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

članki

Sony Ericsson predstavil "zelene" mobilnike in slušalko


30.12.2009
Objavil: Dare Gliha

Sony Ericsson je pred kratkim predstavil Elm, Hazel ter Bluetooth™ slušalke s hrupnim zidom VH700, svoje najnovejše izdelke v GreenHeart™ ponudbi. Oba mobilnika in slušalke zagotavljajo uporabnikom, da se z osveščeno naravovarstveno izbiro ne bodo odpovedali privlačnemu in funkcionalnem izdelku.

»Elm in Hazel ponujata uporabnikom naravovarstveno izbiro brez odpovedovanja funkcionalnim lastnostim ali zabavi. Govorimo o dveh mobilnikih z novimi lastnostmi hrupnega zidu, jasnega zvoka in pametne prilagoditve jakosti zvoka. Z aplikacijo Widget Manager na obeh mobilnikih je uporaba družabnih omrežij enostavna, saj uporabniku omogoča dostop do družabnih omrežij preko zaslon v pripravljenosti in lahkotno prehajanje z enega družabnega omrežja na drugega,« je povedal Fortuné Alexander, direktor za globalni marketing podjetja Sony Ericsson.

Prav tako je Sony Ericsson napovedal, da bo v prihodnje vložil še več truda v razvoj, saj želijo do leta 2011 vse dodatke izdelovati le še kot del GreenHeart™ iniciative. Še naprej se bodo trudili ozaveščati ljudi glede odlaganja starih mobilnikov, pri čemer nameravajo do leta 2011 sprejeti kar milijon starih mobilnih telefonov.

»Gradimo na dediščini lastniških podjetij in poskušamo obdržati vodilno vlogo v boju proti toplogrednim plinom, s čimer želimo svoje izpuste CO2 znižati za 20% ter do leta 2015 zmanjšati izpuste v dobi trajanja izdelkov za 15%,« je povedal Mats Pellbäck Scharp, okoljevarstveni direktor v podjetju Sony Ericsson. Elm, Hazel in VH700 so dokaz naše nenehne zavezanosti k varovanju okolja in so del naše neprekinjene GreenHeart™ strategije, h kateri smo se zavezali junija 2009,« nadaljuje Mats Pellbäck Scharp.

Elm, Hazel in VH700 skupaj pripomorejo k čistejšemu okolju ter pomagajo zmanjšati izpuste CO2 na sledeče načine:

• Z uporabo reciklirane plastike
• Z e-priročnikom namesto tiskane verzije
• Ker ne vsebujejo nevarnih kemikalij
• Ker ima napajalnik izredno nizko porabo (EP300 GreenHeart™)
• Z aplikacijama Walk Mate Eco in Green calculator
• Z zmanjšano količino materialov za pakiranje
• Zgoščena navodila za uporabo (slušalke VH700)
• Barve na vodni osnovi (VH700)

Oba predstavljena mobilnika bosta imela v pakiranju GreenHeart™ slušalke in sicer Stereo Portable HPM-60J, ki so ravno tako korak k uresničitvi cilja o 100% GreenHeart™ dodatkih za mobilnike.

Elm/Hazel podpirata GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 in HSPA 2100/900. Elm na voljo v od prvega četrtletja 2010 naprej v dveh barvah in sicer Metal Black in Pearly Rose. Hazel pa prihaja v Superior Black in Passionate Rouge v drugem četrtletju 2010. Bluetooth™ slušalka s hrupnim zidom VH700 ob predstavitvi prihaja v črni barvi, od drugega četrtletja 2010 pa bo na voljo tudi v srebrno-beli, rožnato-beli ter rdeče-beli barvni kombinaciji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki