marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMicrosoft ukinja aplikacijo Cortana za Android in iOS
16.04.2021

Microsoftovi aplikaciji Cortana za Android in iOS sta uradno prenehali delovati 31. marca 2021. Microsoftova glasovna pomočnica, alternativa Googlovemu Assistantu in Siri bo še naprej delovala v sistemu Windows 10.

slikaMediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone
14.04.2021

Novo poročilo DigiTimes razkriva, da je bil MediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone. Izjemna rast blagovne znamke je zasluga naraščajočih naročil ključnih OEM proizvajalcev, Huaweijeve prepovedi v ZDA in strateške napovedi družbe o novi liniji čipov Dimmensity z vgrajenimi modemi 5G.

slikaiPhone 13 Pro Max bo imel objektiv f/1.5
12.04.2021

Priznani analitik Ming-Chi Kuo je v pismu investitorjem razkril, da bo imel iPhone 13 Pro Max drugačno glavno kamero bolj kot drugi predstavniki serije 13. iPhone 13 Pro Max bo tako imel nekoliko svetlejšo lečo f/1.5, medtem ko bodo ostali za svoje glavne kamere imeli lečo f/1.6.

slikaHuawei z vodilnim položajem na trgu nosljivih naprav
08.04.2021

Z razcvetom trga nosljivih naprav si podjetje Huawei nenehno prizadeva zagotoviti dober tržni položaj, v letu 2020 pa je doseglo pomemben mejnik. Poleg najvišje 50,7-odstotne rasti prodaje nosljivih izdelkov na trgu, je podjetje z odprtjem laboratorija Huawei Health Lab nadalje investiralo v raziskave in razvoj.

slikaLG uradno oznanil konec mobilne divizije
06.04.2021

Kar se je govorilo že nekaj časa, je včeraj postalo uradno. LG je oznanil konec mobilne tekme in s tem izstop iz posla s pametnimi telefoni. LG bo svoj fokus in vire sedaj preusmeril na področje komponent električnih vozil, naprav IoT, pametnega doma, robotike, umetne inteligence in rešitev za podjetja.

članki

Sony Ericsson predstavil "zelene" mobilnike in slušalko


30.12.2009
Objavil: Dare Gliha

Sony Ericsson je pred kratkim predstavil Elm, Hazel ter Bluetooth™ slušalke s hrupnim zidom VH700, svoje najnovejše izdelke v GreenHeart™ ponudbi. Oba mobilnika in slušalke zagotavljajo uporabnikom, da se z osveščeno naravovarstveno izbiro ne bodo odpovedali privlačnemu in funkcionalnem izdelku.

»Elm in Hazel ponujata uporabnikom naravovarstveno izbiro brez odpovedovanja funkcionalnim lastnostim ali zabavi. Govorimo o dveh mobilnikih z novimi lastnostmi hrupnega zidu, jasnega zvoka in pametne prilagoditve jakosti zvoka. Z aplikacijo Widget Manager na obeh mobilnikih je uporaba družabnih omrežij enostavna, saj uporabniku omogoča dostop do družabnih omrežij preko zaslon v pripravljenosti in lahkotno prehajanje z enega družabnega omrežja na drugega,« je povedal Fortuné Alexander, direktor za globalni marketing podjetja Sony Ericsson.

Prav tako je Sony Ericsson napovedal, da bo v prihodnje vložil še več truda v razvoj, saj želijo do leta 2011 vse dodatke izdelovati le še kot del GreenHeart™ iniciative. Še naprej se bodo trudili ozaveščati ljudi glede odlaganja starih mobilnikov, pri čemer nameravajo do leta 2011 sprejeti kar milijon starih mobilnih telefonov.

»Gradimo na dediščini lastniških podjetij in poskušamo obdržati vodilno vlogo v boju proti toplogrednim plinom, s čimer želimo svoje izpuste CO2 znižati za 20% ter do leta 2015 zmanjšati izpuste v dobi trajanja izdelkov za 15%,« je povedal Mats Pellbäck Scharp, okoljevarstveni direktor v podjetju Sony Ericsson. Elm, Hazel in VH700 so dokaz naše nenehne zavezanosti k varovanju okolja in so del naše neprekinjene GreenHeart™ strategije, h kateri smo se zavezali junija 2009,« nadaljuje Mats Pellbäck Scharp.

Elm, Hazel in VH700 skupaj pripomorejo k čistejšemu okolju ter pomagajo zmanjšati izpuste CO2 na sledeče načine:

• Z uporabo reciklirane plastike
• Z e-priročnikom namesto tiskane verzije
• Ker ne vsebujejo nevarnih kemikalij
• Ker ima napajalnik izredno nizko porabo (EP300 GreenHeart™)
• Z aplikacijama Walk Mate Eco in Green calculator
• Z zmanjšano količino materialov za pakiranje
• Zgoščena navodila za uporabo (slušalke VH700)
• Barve na vodni osnovi (VH700)

Oba predstavljena mobilnika bosta imela v pakiranju GreenHeart™ slušalke in sicer Stereo Portable HPM-60J, ki so ravno tako korak k uresničitvi cilja o 100% GreenHeart™ dodatkih za mobilnike.

Elm/Hazel podpirata GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 in HSPA 2100/900. Elm na voljo v od prvega četrtletja 2010 naprej v dveh barvah in sicer Metal Black in Pearly Rose. Hazel pa prihaja v Superior Black in Passionate Rouge v drugem četrtletju 2010. Bluetooth™ slušalka s hrupnim zidom VH700 ob predstavitvi prihaja v črni barvi, od drugega četrtletja 2010 pa bo na voljo tudi v srebrno-beli, rožnato-beli ter rdeče-beli barvni kombinaciji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki