marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Sony Ericsson predstavlja Mobilni vodič po dogodku


17.10.2008
Objavil: Dare Gliha

Sony Ericsson je predstavil Mobilni vodič po dogodku (Mobile Event Guide), svoj novi projekt, ki bo prvič zaživel na Sony Ericsson Championships, prestižnem turnirju ob koncu ženske teniške sezone. Mobilni vodič po dogodku je brezplačna mobilna aplikacija, ki si jo lahko ljubitelji na turnirju naložijo na svoje mobilne telefone.

Aplikacija jim bo ponudila vse najbolj uporabne informacije glede programa turnirja in koristne lokalne potovalne in turistične informacije, za katerimi ne bo več potrebno brskati po posameznih spletnih straneh. Mobilni vodič po dogodku je prva storitev svoje vrste, ki se preko brezžičnih povezav Wi-Fi ali Bluetooth™ posodablja v realnem času.

»Sony Ericsson nenehno išče nove poti za uporabo svojih tehnoloških inovacij za izboljšanje doživetja gledalcev na dogodkih, ki jih podjetje sponzorira. Mobilni vodič po dogodku bo ljubiteljem na turnirju Sony Ericsson Championships v Dohi omogočil enostavno in brezplačno storitev, ki jim bo podala nepogrešljive informacije o turnirju in mestu. Veselimo se nadaljnje uporabe aplikacije na številnih dogodkih, ki so namenjeni gledalcem,« je dejal Aldo Liguori, podpredsednik podjetja in vodja oddelka za globalne komunikacije in odnose z javnostjo pri podjetju Sony Ericsson.

Mobilni vodič po dogodku je mobilna aplikacija, napisana v okolju Java ME (J2ME), in se lahko uporablja na Java platformah JP-7 in novi JP-8. Aplikacija deluje kot zaokrožena celota in ne potrebuje nenehno vzpostavljene podatkovne povezave. Vendar pa uporaba brezžične tehnologije omogoča prejem najnovejših informacij.

Tehnološki napredek Mobilnem vodiču po dogodku omogoča prilagajanje na potrebe gledalcev, ki jim ponuja vodič po dogodku, ki ga lahko spravite v dlan, informacije po želji in najnovejše podatke. Ljubitelji, ki bodo vstopili na igrišča v Dohi, bodo od Sony Ericsson prejeli vabilo za prenos Mobilnega vodiča po dogodku preko brezžične povezave Bluetooth™. Mobilni vodič po dogodku je inteligentna aplikacija, ki se bo vsakodnevno posodobila ob prihodu uporabnika aplikacije na igrišče. Tak način posodabljanja vam bo zagotovil najnovejše podatke brez dragih stroškov podatkovnega prenosa ali gostovanja (roaming). Aplikacija je na voljo za večino telefonov s povezavo Bluetooth™, kar bo gledalcem ob prehodu skozi poseben kiosk podjetja Sony Ericsson omogočilo prenos tiste različice, ki ustreza njihovemu telefonu.

V središču različice Mobilnega vodiča po dogodku za igralke in sodnike je strojna programska oprema Capuchin, lastna tehnologija Sony Ericsson, ki omogoča mnogo bogatejši in intuitiven programski vmesnik, ki je elegantno povezan z osnovnimi funkcijami telefona.

Igralke bodo prejele prilagojeno različico telefona Sony Ericsson C905 Cyber-shot™ s posebno Capuchin različico aplikacije, ki jim bo poleg mnogo bogatejše izkušnje ponudila tudi dodatne funkcije, kot so takojšnja posodobitev informacij o statistikah in razporedu njihovih iger ter zemljevide igrišč – vse to z uporabo nove brezžične povezave telefona C905 Cyber-shot™.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki