marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

slikaPametna ura Watch GT 2 Pro na voljo v Sloveniji
16.10.2020

Dober mesec dni po globalni predstavitvi na Kitajskem, je najnovejša pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro na voljo tudi na slovenskih tleh. Za športno v nočno črni ali klasično v meglično sivi barvi je treba odšteti 329 €.

slikaQualcomm razvija lasten igričarski mobilni telefon
14.10.2020

Qualcomm je razposlal vabila za Snapdragon dogodek, ki se bo odvil v prvih dneh decembra. Predvideva se, da bodo na dogodku predstavili nov procesor Snapdragon 875, pri DigiTimes pa še navajajo, da bodo predstavili tudi lasten igričarski mobilni telefon.

slikaRast prodaje slikovnih senzorjev za mobilni trg
12.10.2020

Čeprav zaradi še vedno trajajoče korona krize skorajda celoten trg beleži padce prodaje, pa je trg slikovnih senzorjev vseeno v vzponu. V prvem polletju 2020 je tako zabeležena kar 15 odstotna rast glede na enako obdobje lani, skupen prihodek v tem času pa znaša 6,3 milijarde dolarja.

članki

Sony Ericsson je predstavil svoje rezultate v drugem četrtletju


22.07.2008
Objavil: Dare Gliha

Sony Ericsson je v drugem četrtletju odpremil 24,4 milijona enot, kar je v skladu z oceno 24 milijonov enot, ki je bila podana 27. junija 2008. Prodaja je v tem obdobju dosegla 2.820 milijonov evrov, kar je 9 % manj kot v drugem četrtletju 2007. K manjši prodaji so prispevali: neugodno nihanje menjalnega razmerja, nadaljnje upočasnjevanje rasti v srednjem in visokem segmentu in ostrejša konkurenca.

Prav tako se je v primerjavi z enakim obdobjem lani znižala bruto marža, kar je posledica manj ugodnega razmerja prodanih telefonov, še posebej v Evropi, in ostrejše cenovne konkurence. Prihodki pred obdavčitvijo so se v primerjavi z enakim obdobjem lani znižali zaradi enakih razlogov ter zaradi povečanja vlaganj v raziskave in razvoj kot deleža prodaje.

Povprečna prodajna cena (PPC) se je znižala, tako v primerjavi s prvim četrtletjem 2008 kot tudi v primerjavi z enakim obdobjem lani, kar je posledica večjega števila cenejših telefonov v portfelju izdelkov in ostrejše konkurence v srednjem in visokem segmentu. Ocenjeni tržni delež v drugem četrtletju znaša okoli 8 %.

»Trenutno usklajujemo globalno poslovanje in vire, da bi se prilagodili vedno bolj konkurenčnem poslovnem okolju in da bi obnovili našo zmožnost za dobičkonosno rast. Z ukrepi želimo postati bolj odzivno, agilno in stroškovno učinkovito podjetje, ki lahko še nadalje ustvarja kreativne izdelke, s katerimi draži domišljijo potrošnikov,« je dejal Dick Komiyama, predsednik Sony Ericssona. »Naš cilj je letno znižanje stroškov poslovanja za 300 milijonov evrov in rezultate pričakujemo čez eno leto. Ocenjujemo, da bodo stroški prestrukturiranja, ki bodo nastali ob izvajanju ukrepov, dosegli enako vsoto, kot jo bomo prihranili z znižanjem stroškov poslovanja.«

Sony Ericsson napoveduje, da bo globalni trg mobilnih telefonov, kjer se je leta 2007 prodalo 1,1 milijarde telefonov, letos rasel z letno stopnjo okoli 10 % ob nadaljnjem zniževanju povprečne prodajne cene. Večina te rasti se bo dogodila na trgih v razvoju, kjer prevladujejo cenejši telefoni.

Podjetje pričakuje, da se bodo težavne tržne razmere nadaljevale vsaj še do konca leta 2008, predvsem v tretjem četrtletju.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki