marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Sony Ericsson je predstavil svoje rezultate v drugem četrtletju


22.07.2008
Objavil: Dare Gliha

Sony Ericsson je v drugem četrtletju odpremil 24,4 milijona enot, kar je v skladu z oceno 24 milijonov enot, ki je bila podana 27. junija 2008. Prodaja je v tem obdobju dosegla 2.820 milijonov evrov, kar je 9 % manj kot v drugem četrtletju 2007. K manjši prodaji so prispevali: neugodno nihanje menjalnega razmerja, nadaljnje upočasnjevanje rasti v srednjem in visokem segmentu in ostrejša konkurenca.

Prav tako se je v primerjavi z enakim obdobjem lani znižala bruto marža, kar je posledica manj ugodnega razmerja prodanih telefonov, še posebej v Evropi, in ostrejše cenovne konkurence. Prihodki pred obdavčitvijo so se v primerjavi z enakim obdobjem lani znižali zaradi enakih razlogov ter zaradi povečanja vlaganj v raziskave in razvoj kot deleža prodaje.

Povprečna prodajna cena (PPC) se je znižala, tako v primerjavi s prvim četrtletjem 2008 kot tudi v primerjavi z enakim obdobjem lani, kar je posledica večjega števila cenejših telefonov v portfelju izdelkov in ostrejše konkurence v srednjem in visokem segmentu. Ocenjeni tržni delež v drugem četrtletju znaša okoli 8 %.

»Trenutno usklajujemo globalno poslovanje in vire, da bi se prilagodili vedno bolj konkurenčnem poslovnem okolju in da bi obnovili našo zmožnost za dobičkonosno rast. Z ukrepi želimo postati bolj odzivno, agilno in stroškovno učinkovito podjetje, ki lahko še nadalje ustvarja kreativne izdelke, s katerimi draži domišljijo potrošnikov,« je dejal Dick Komiyama, predsednik Sony Ericssona. »Naš cilj je letno znižanje stroškov poslovanja za 300 milijonov evrov in rezultate pričakujemo čez eno leto. Ocenjujemo, da bodo stroški prestrukturiranja, ki bodo nastali ob izvajanju ukrepov, dosegli enako vsoto, kot jo bomo prihranili z znižanjem stroškov poslovanja.«

Sony Ericsson napoveduje, da bo globalni trg mobilnih telefonov, kjer se je leta 2007 prodalo 1,1 milijarde telefonov, letos rasel z letno stopnjo okoli 10 % ob nadaljnjem zniževanju povprečne prodajne cene. Večina te rasti se bo dogodila na trgih v razvoju, kjer prevladujejo cenejši telefoni.

Podjetje pričakuje, da se bodo težavne tržne razmere nadaljevale vsaj še do konca leta 2008, predvsem v tretjem četrtletju.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki