marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Sony Ericsson je predstavil svoje rezultate v drugem četrtletju


22.07.2008
Objavil: Dare Gliha

Sony Ericsson je v drugem četrtletju odpremil 24,4 milijona enot, kar je v skladu z oceno 24 milijonov enot, ki je bila podana 27. junija 2008. Prodaja je v tem obdobju dosegla 2.820 milijonov evrov, kar je 9 % manj kot v drugem četrtletju 2007. K manjši prodaji so prispevali: neugodno nihanje menjalnega razmerja, nadaljnje upočasnjevanje rasti v srednjem in visokem segmentu in ostrejša konkurenca.

Prav tako se je v primerjavi z enakim obdobjem lani znižala bruto marža, kar je posledica manj ugodnega razmerja prodanih telefonov, še posebej v Evropi, in ostrejše cenovne konkurence. Prihodki pred obdavčitvijo so se v primerjavi z enakim obdobjem lani znižali zaradi enakih razlogov ter zaradi povečanja vlaganj v raziskave in razvoj kot deleža prodaje.

Povprečna prodajna cena (PPC) se je znižala, tako v primerjavi s prvim četrtletjem 2008 kot tudi v primerjavi z enakim obdobjem lani, kar je posledica večjega števila cenejših telefonov v portfelju izdelkov in ostrejše konkurence v srednjem in visokem segmentu. Ocenjeni tržni delež v drugem četrtletju znaša okoli 8 %.

»Trenutno usklajujemo globalno poslovanje in vire, da bi se prilagodili vedno bolj konkurenčnem poslovnem okolju in da bi obnovili našo zmožnost za dobičkonosno rast. Z ukrepi želimo postati bolj odzivno, agilno in stroškovno učinkovito podjetje, ki lahko še nadalje ustvarja kreativne izdelke, s katerimi draži domišljijo potrošnikov,« je dejal Dick Komiyama, predsednik Sony Ericssona. »Naš cilj je letno znižanje stroškov poslovanja za 300 milijonov evrov in rezultate pričakujemo čez eno leto. Ocenjujemo, da bodo stroški prestrukturiranja, ki bodo nastali ob izvajanju ukrepov, dosegli enako vsoto, kot jo bomo prihranili z znižanjem stroškov poslovanja.«

Sony Ericsson napoveduje, da bo globalni trg mobilnih telefonov, kjer se je leta 2007 prodalo 1,1 milijarde telefonov, letos rasel z letno stopnjo okoli 10 % ob nadaljnjem zniževanju povprečne prodajne cene. Večina te rasti se bo dogodila na trgih v razvoju, kjer prevladujejo cenejši telefoni.

Podjetje pričakuje, da se bodo težavne tržne razmere nadaljevale vsaj še do konca leta 2008, predvsem v tretjem četrtletju.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki