marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Sony Ericsson je predstavil svoje rezultate v drugem četrtletju


22.07.2008
Objavil: Dare Gliha

Sony Ericsson je v drugem četrtletju odpremil 24,4 milijona enot, kar je v skladu z oceno 24 milijonov enot, ki je bila podana 27. junija 2008. Prodaja je v tem obdobju dosegla 2.820 milijonov evrov, kar je 9 % manj kot v drugem četrtletju 2007. K manjši prodaji so prispevali: neugodno nihanje menjalnega razmerja, nadaljnje upočasnjevanje rasti v srednjem in visokem segmentu in ostrejša konkurenca.

Prav tako se je v primerjavi z enakim obdobjem lani znižala bruto marža, kar je posledica manj ugodnega razmerja prodanih telefonov, še posebej v Evropi, in ostrejše cenovne konkurence. Prihodki pred obdavčitvijo so se v primerjavi z enakim obdobjem lani znižali zaradi enakih razlogov ter zaradi povečanja vlaganj v raziskave in razvoj kot deleža prodaje.

Povprečna prodajna cena (PPC) se je znižala, tako v primerjavi s prvim četrtletjem 2008 kot tudi v primerjavi z enakim obdobjem lani, kar je posledica večjega števila cenejših telefonov v portfelju izdelkov in ostrejše konkurence v srednjem in visokem segmentu. Ocenjeni tržni delež v drugem četrtletju znaša okoli 8 %.

»Trenutno usklajujemo globalno poslovanje in vire, da bi se prilagodili vedno bolj konkurenčnem poslovnem okolju in da bi obnovili našo zmožnost za dobičkonosno rast. Z ukrepi želimo postati bolj odzivno, agilno in stroškovno učinkovito podjetje, ki lahko še nadalje ustvarja kreativne izdelke, s katerimi draži domišljijo potrošnikov,« je dejal Dick Komiyama, predsednik Sony Ericssona. »Naš cilj je letno znižanje stroškov poslovanja za 300 milijonov evrov in rezultate pričakujemo čez eno leto. Ocenjujemo, da bodo stroški prestrukturiranja, ki bodo nastali ob izvajanju ukrepov, dosegli enako vsoto, kot jo bomo prihranili z znižanjem stroškov poslovanja.«

Sony Ericsson napoveduje, da bo globalni trg mobilnih telefonov, kjer se je leta 2007 prodalo 1,1 milijarde telefonov, letos rasel z letno stopnjo okoli 10 % ob nadaljnjem zniževanju povprečne prodajne cene. Večina te rasti se bo dogodila na trgih v razvoju, kjer prevladujejo cenejši telefoni.

Podjetje pričakuje, da se bodo težavne tržne razmere nadaljevale vsaj še do konca leta 2008, predvsem v tretjem četrtletju.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki