marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Sony Ericsson bo odpuščal


25.07.2008
Objavil: Dare Gliha

Iz Sony Ericssona je prišla novica, da bodo v naslednjih letih odpustili preko 2000 ljudi. Novica je prišla po objavi rezultatov za drugo četrtletje, kjer so pri podjetju zabeležili za kar dva milijona evrov izgube. Cilj odpuščanja je prihranek okoli 300 milijonov evrov letno.

Že v juniju so pri podjetju povedali, da ne pričakujejo tako velikih dobičkov kot so napovedovali. Predstavnik podjetja je ob tem povedal, da bodo pregledali celotno poslovanje, preden bodo sprejeli odličitev o odpuščanju.

Težava je nastala zaradi slabšega finančnega stanja uporabnikov, ki imajo na voljo manj denarja za nove mobilnike. »Recesija« je zajela tako poslovni kot tudi osebni trg, pojavila pa se je pravzaprav povsod, od ZDA, Velike Britanije pa vse do Japonske.

Sony Ericsson je sicer svoje sile uperil v razvijajpče se trge, saj evropski trg praktično stagnira. »Poteze, ki jih bomo v bodoče sprejeli so pravzaprav odziv na tržne spremembe, omogočile pa bodo, da bo podjetje še naprej ponujalo inovativne produkte,« je še povedal Dick Komiyama, predstavnik Sony Ericssona.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki