marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Sony Ericsson bo odpuščal


25.07.2008
Objavil: Dare Gliha

Iz Sony Ericssona je prišla novica, da bodo v naslednjih letih odpustili preko 2000 ljudi. Novica je prišla po objavi rezultatov za drugo četrtletje, kjer so pri podjetju zabeležili za kar dva milijona evrov izgube. Cilj odpuščanja je prihranek okoli 300 milijonov evrov letno.

Že v juniju so pri podjetju povedali, da ne pričakujejo tako velikih dobičkov kot so napovedovali. Predstavnik podjetja je ob tem povedal, da bodo pregledali celotno poslovanje, preden bodo sprejeli odličitev o odpuščanju.

Težava je nastala zaradi slabšega finančnega stanja uporabnikov, ki imajo na voljo manj denarja za nove mobilnike. »Recesija« je zajela tako poslovni kot tudi osebni trg, pojavila pa se je pravzaprav povsod, od ZDA, Velike Britanije pa vse do Japonske.

Sony Ericsson je sicer svoje sile uperil v razvijajpče se trge, saj evropski trg praktično stagnira. »Poteze, ki jih bomo v bodoče sprejeli so pravzaprav odziv na tržne spremembe, omogočile pa bodo, da bo podjetje še naprej ponujalo inovativne produkte,« je še povedal Dick Komiyama, predstavnik Sony Ericssona.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki