marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Sony Erisicsson tik pred prevzemom UIQ Technology AB


20.11.2006
Objavil: Klemen Sterle

Sony Ericsson je v glavnem dosegel dogovor za prevzetje švedskega podjetja, ki se ukvarja s programsko opremo UIQ Technology AB, ki je v popolni lasti Symbian Ltd. UIQ Technology, ki uporablja Symian OS, ima licencno za uporabniški vmesnik UIQ in platformo za razvijanje aplikacij pri prodajalcih mobilne telefonije po vsem svetu.

Sony Ericsson je že uporabnik njihove licence UIQ Technology in so sodelvali tesno s podjetjem na različici UIQ 3.0, ki je vključena v Sony Ericsson P990, M600 in W950.

"S prevzetjem UIQ Technology bomo še naprej vlagali in raziskovali potencial UIQ na operacijskem sistemu Symbian za trgovce s telefoni, operaterje, razvijalce in kupce," pojasnjuje Mats Lindoff, šef na oddelku za tehnologijo pri Sony Ericssonu.

Glede na zaključek prevzema bo UIQ Technology deloval kot ločena poslovna enota pod Sony Ericssonom s trenutno managersko zasedbo. UIQ bo na operacijskem sistemu Symbian še naprej dosegljiv, licenciran pod enakimi pogoji kot pri ostalih imetnikih licence.

Sony Ericsson pričakuje, da se bo transakcija zaključila v naslednjih mesecih, čakajoč na dovoljenje nadzornika in običajne zaključitvene postopke.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki