marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Sony prejel nagrado EISA za Xperio 1 III


23.08.2021
Objavil: Dare Gliha

Združenje EISA (Expert Imaging and Sound Association) je prepoznalo kakovost in inovativnost mobilnika Xperia 1 III, posledično pa so Sonyu za ta mobilnik podelili nagrado 'multimedijski pametni telefon leta'.

Pri razvoju pametnega telefona Xperia 1 III so sodelovali inženirji, odgovorni za fotoaparate serije Alpha, ki slovijo po vodilni tehnologiji samodejnega ostrenja. Tako se telefon ponaša s hitrim, natančnim in neprekinjenim samodejnim ostrenjem pri vseh objektivih ter s funkcijo samodejnega ostrenja oči v realnem času. Poleg tega ima Xperia 1 III prvi variabilni telefoto objektiv na svetu. Ta je združen s senzorjem z dvojnimi slikovnimi pikami, vse skupaj pa zaokrožuje zaslon OLED 4K HDR z visoko hitrostjo osveževanja 120 Hz.

Xperia 1 III prinaša dovršeno zbirko funkcij za fotografe, ki želijo doseči najboljše možne rezultate. Vgrajeno ima sledenje v realnem času, s katerim lahko uporabniki tudi pri najzahtevnejših premikajočih se subjektih dosežejo natančno izostritev . Z algoritmi, temelječimi na umetni inteligenci, ter 3D senzorjem iToF za merjenje razdalje, lahko sistem sledenja v realnem času natančno zazna in izostri subjekt ter nadaljuje s sledenjem, tudi če subjekt začasno zapusti kader. Vse to dopolnjuje še prvi variabilni telefoto objektiv na svetu v pametnem telefonu, ki je združen s senzorjem z dvojnimi slikovnimi pikami. Objektiv tako doseže goriščno razdaljo vse do 105 mm, pri čemer mu pomaga hitro samodejno ostrenje, ki ga omogoča omenjeni senzor. Navdušujoče delovanje se nadaljuje tudi pri preklapljanju med goriščnima razdaljama 70 mm in 105 mm . Ob preklopu na drugo goriščnico se izostritev v trenutku prilagodi ter omogoči takojšen zajem čudovitih podrobnosti. Za še večjo prilagodljivost in več ustvarjalnih možnosti pa Xperia 1 III ponuja tudi širokokotni goriščni razdalji 16 mm in 24 mm.

Poleg vrhunskega fotoaparata se Xperia 1 III ponaša tudi z bogato zbirko vgrajenih funkcij, ki uporabnike telefonov Xperia povezuje z njihovimi strastmi. Ne glede na to, ali so fotografi, avdiofili, ljubitelji kinematografije ali navdušenci nad igrami, jim nova generacija serije Xperia 1 prinaša obogateno uporabniško izkušnjo z mnogimi novimi multimedijskimi funkcijami – vključno s popolnimi stereo zvočniki, 3,5 mm priključkom za slušalke, tehnologijo 360 Reality Audio, pa tudi novimi in izboljšanimi funkcijami za še boljše doživetje iger.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki