marketing
več | arhivpoudarjeno.
slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

članki

Sony prejel nagrado EISA za Xperio 1 III


23.08.2021
Objavil: Dare Gliha

Združenje EISA (Expert Imaging and Sound Association) je prepoznalo kakovost in inovativnost mobilnika Xperia 1 III, posledično pa so Sonyu za ta mobilnik podelili nagrado 'multimedijski pametni telefon leta'.

Pri razvoju pametnega telefona Xperia 1 III so sodelovali inženirji, odgovorni za fotoaparate serije Alpha, ki slovijo po vodilni tehnologiji samodejnega ostrenja. Tako se telefon ponaša s hitrim, natančnim in neprekinjenim samodejnim ostrenjem pri vseh objektivih ter s funkcijo samodejnega ostrenja oči v realnem času. Poleg tega ima Xperia 1 III prvi variabilni telefoto objektiv na svetu. Ta je združen s senzorjem z dvojnimi slikovnimi pikami, vse skupaj pa zaokrožuje zaslon OLED 4K HDR z visoko hitrostjo osveževanja 120 Hz.

Xperia 1 III prinaša dovršeno zbirko funkcij za fotografe, ki želijo doseči najboljše možne rezultate. Vgrajeno ima sledenje v realnem času, s katerim lahko uporabniki tudi pri najzahtevnejših premikajočih se subjektih dosežejo natančno izostritev . Z algoritmi, temelječimi na umetni inteligenci, ter 3D senzorjem iToF za merjenje razdalje, lahko sistem sledenja v realnem času natančno zazna in izostri subjekt ter nadaljuje s sledenjem, tudi če subjekt začasno zapusti kader. Vse to dopolnjuje še prvi variabilni telefoto objektiv na svetu v pametnem telefonu, ki je združen s senzorjem z dvojnimi slikovnimi pikami. Objektiv tako doseže goriščno razdaljo vse do 105 mm, pri čemer mu pomaga hitro samodejno ostrenje, ki ga omogoča omenjeni senzor. Navdušujoče delovanje se nadaljuje tudi pri preklapljanju med goriščnima razdaljama 70 mm in 105 mm . Ob preklopu na drugo goriščnico se izostritev v trenutku prilagodi ter omogoči takojšen zajem čudovitih podrobnosti. Za še večjo prilagodljivost in več ustvarjalnih možnosti pa Xperia 1 III ponuja tudi širokokotni goriščni razdalji 16 mm in 24 mm.

Poleg vrhunskega fotoaparata se Xperia 1 III ponaša tudi z bogato zbirko vgrajenih funkcij, ki uporabnike telefonov Xperia povezuje z njihovimi strastmi. Ne glede na to, ali so fotografi, avdiofili, ljubitelji kinematografije ali navdušenci nad igrami, jim nova generacija serije Xperia 1 prinaša obogateno uporabniško izkušnjo z mnogimi novimi multimedijskimi funkcijami – vključno s popolnimi stereo zvočniki, 3,5 mm priključkom za slušalke, tehnologijo 360 Reality Audio, pa tudi novimi in izboljšanimi funkcijami za še boljše doživetje iger.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki