marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov
27.06.2022

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

slikaQualcomm se je uspešno pritožil na globo v višini milijarde evrov
24.06.2022

Leta 2018 je protimonopolni regulator EU podjetju Qualcomm naložil globo v višini ene milijarde evrov in ga obtožil, da je v obdobju med letoma 2011 in 2016 podjetju Apple plačal, da je uporabljalo Qualcommove modeme, namesto da bi prešlo h konkurenci, kot je Intel. Podjetje se je na globo pritožilo, sodišče Evropske unije pa je sedaj globo razveljavilo, poroča Reuters.

slikaGoogle Maps odslej prikazuje kakovost zraka v okolici
22.06.2022

Google Maps je v ZDA v operacijskih sistemih Android in iOS predstavil nov prikaz kakovosti zraka. Ta bo pokazal, kaj lahko pričakujete glede zraka: ali je smog, dim, kaj drugega je slabo ali pa je preprosto čudovito.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev
20.06.2022

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

slikaDogodek ob predstavitvi telefona Nothing phone (1) je načrtovan za 12. julij
17.06.2022

Do dolgo pričakovane napovedi prvega pametnega telefona podjetja Nothing je še slab mesec dni. Tehnološko zagonsko podjetje je razkrilo, da bo svoj telefon (1) predstavilo 12. julija in da bo imelo dogodek v Londonu, ki ga bodo lahko vsi preko spleta spremljali v živo.

članki

Sony napovedal, da bo do leta 2025 podvojil število iger za mobilne naprave


10.06.2022
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Sony, ki stoji za sistemom PlayStation, je razkrilo načrte za izdajo iger v bližnji prihodnosti. Na letnem dnevu vlagateljev je podjetje izjavilo, da bo do leta 2025 polovica njegovih iger na osebnih računalnikih ali mobilnih napravah, kar bo posledično zmanjšalo delež izdaj za PS.

Trenutno je za mobilne naprave na voljo le 10 % Sonyjevih naslovov, v treh letih pa naj bi se njihov delež podvojil in znašal 20 %.

Jim Ryan iz podjetja Sony Interactive Entertainment je ob tem povedal, da bo razširitev prisotnosti na osebne računalnike in mobilne naprave dala priložnost, da se premaknejo iz stanja, ko so bili prisotni v zelo ozkem segmentu igralne scene, v stanje, ko je Sony "skoraj povsod".

Širitev na mobilne naprave bo potekala prek nove poslovne enote v okviru Sony IE, ki jo bo vodil nekdanji vodja vsebin za Apple Arcade Nicola Sebastiani. To bo del prihodnosti, v kateri se bodo pomembni elementi Sonyjeve skupnosti razširili onkraj konzolno usmerjene izkušnje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki