marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy Z Fold2 5G že v Sloveniji
21.09.2020

Samsung Galaxy Z Fold2 5G prepogljivi telefon, ki je predstavnik tretje generacije Samsung prepogljivih telefonov, je sedaj na voljo v Sloveniji. Galaxy Z Fold2 5G je na voljo v mistično črni in mistično bronasti barvi po priporočeni maloprodajni ceni 1.999 evrov.

slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

članki

Uporaba sončne energije za polnjenje telefona


Polnilec na soncne celice

15.09.2005
Objavil: Andrej Bergant

O uporabi sončne energije za napajanje se govori razmeroma veliko, vendar naprav, ki bi to s pridom uporabljale, skoraj ni. Portugalski Vodafone je začel prodajati polnilce, ki uporabljajo sončno energijo za polnjenje telefonov, z njim lahko napolnimo baterijo telefona skoraj kjerkoli.

Polnjenje telefona je pogojeno le s prisotnostjo sončne svetlobe. Naprava pa je še bolj zanimiva, ker lahko z njo napolnimo tudi druge električne naprave, kot so digitalni fotoaparati, prenosne igrice in MP3 predvajalnike. Naprava je na voljo v vseh trgovinah portugalskega Vodafona, njena notranja baterija preko sončnih celic dobi in shrani električno energijo, ter preko nje polni električne naprave. Možno pa jo je napolniti tudi s priklopom na električno omrežje.

Portugalska je tretja država na svetu – za Nizozemsko in Grčijo – ki ekskluzivno ponuja ta Vodafonov produkt. Mobilnost polnilca ni samo uporabna za poletne počitnice, ampak tudi zelo praktična za ljudi, ki veliko potujejo. Poleg tega pa je polnilec izjemno prijazen okolju. Če bi deset tisoč uporabnikov, eno leto, polnilo svoj telefon samo z uporabo sončne energije, bi se količina karbonovega dioksida v zraku znatno zmanjšala, karbonov dioksid pa je eden glavnih vzrokov za globalno ogrevanje planeta.

fotografije
Polnilec na soncne celice
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki