marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Sodelovanje med HTC in Valve je privedlo do uresničitve sena navidezne resničnosti


04.03.2015
Objavil: Dare Gliha

HTC je predstavil načrte, s katerimi bo navidezno resničnost popeljal korak bližje množični dostopnosti. S pomočjo strateškega partnerstva z družbo Valve je HTC razvil prvi celovit paket za doživljanje navidezne resničnosti HTC Vive ter obljubil preoblikovanje načina, na katerega potrošniki uporabljajo tehnologijo in doživljajo svet okoli sebe.

Vive tehnologijo sledenja Stream VR tracking in tehnologijo vhodnih naprav družbe Valve združuje s priznanim dizajnom in inženirskim talentom družbe HTC ter tako določa nove smernice za industrijo, ki ji do sedaj ni uspelo prestopiti faze konceptualne zasnove.

Cher Wang, predsednica družbe HTC, je povedala: »Priložnost, da za vedno preoblikuje načine, na katere ljudje vstopajo v interakcije s svetom in med seboj komunicirajo, je za podjetje prava redkost. Ampak ravno to je tisto, kar nameravamo storiti skupaj z družbo Valve.«

»V preteklosti nam je to enkrat že uspelo z našim razvojem tehnologije pametnih telefonov,« je dodal Peter Chou, izvršni direktor HTC, in nadaljeval: »V sodelovanju z družbo Valve bomo s tehnologijo navidezne resničnosti, o kateri so potrošniki doslej le sanjali, to naredili še drugič.«

Visoka kakovost in celostno doživljanje virtualne resničnosti
Vive ponuja bolj realistično izkušnjo kot kateri koli drug paket za doživljanje navidezne resničnosti in uporabnika v trenutku popelje v druge svetove. Družbi HTC in Valve sta predstavili rešitev Full Room Scale 360 Degree Solution s krmilno napravo Tracked Controllers, med uporabo katere lahko uporabnik vstane, se premika po prostoru in odkriva svoj virtualni svet, opazuje stvari z vseh zornih kotov ter tako vstopa v resnično interakcijo s svojim okoljem. Naglavni komplet vključuje visoko kakovost grafike, video s hitrostjo 90 sličic na sekundo in izjemno kakovost predvajanja zvoka ter tako postavlja nova merila kakovosti na tem področju.

HTC je prav tako predstavil nov brezžični komplet krmilnikov HTC VR Controllers, s katerimi se bo uporabnik počutil eno s svojim navideznim okoljem. Nov par krmilnikov je zasnovan za vsestransko uporabo in bo omogočil široko paleto doživetij navidezne resničnosti. Za razliko od navadnih igralnih krmilnikov je komplet HTC VR Controllers preprost za uporabo in pomaga vsakomur čim bolje doživeti izkušnjo navideznega sveta.

Več kot le igranje iger
Beta različice Vive Developer Edition so že spodbudile nastanek bogatih zabavnih vsebin izpod rok nekaterih največjih svetovnih razvijalcev iger, vključno z Vertigo Games, Bossa, Barry – Fireproof, Dovetail Games, Wemo Labs, Google, Steel Wool Games in Owlchemy.

»Sodelovanje z družbo HTC temelji na skupni želji po razvoju najbolj prepričljivega in popolnega doživetja navidezne resničnosti,« je dejal Ken Birdwell iz podjetja Valve. »Opremiti ustvarjalce vsebin z napravo Vive Developer Edition je izjemno pomemben mejnik v naših prizadevanjih za dosego tega cilja,« je še povedal Birdwell.

Čeprav so v samem jedru navidezne resničnosti neverjetne izkušnje igranja iger, je njen potencial brezmejen. Družbi HTC in Valve sta se zavezali k uresničevanju širše vizije navidezne resničnosti in prepoznali priložnosti za preoblikovanje vsakodnevnih izkušenj. Potovanja, sodelovanje v igri, druženje s prijatelji ali celo nakupovanje ne bodo nikoli več enaki. Da bi uresničili vizijo, podjetji pri tem sodelujeta še z vodilnimi ustvarjalci vsebin, vključno z družbami Google, HBO in Lionsgate ter tajvanskim National Palace Museum.

»Vive vsem razvijalcem in ustvarjalcem vsebin daje priložnost, da nam pomagajo pri vpletanju navidezne resničnosti v vsakodnevno uporabo. Celovite rešitve bodo na novo opredelile, kako se zabavamo, komuniciramo, učimo in, ne nazadnje, postajamo bolj produktivni," je pojasnila Cher Wang in dodala: »HTC Vive je resničen, je tukaj in bo dostopen pred začetkom leta 2016.«

Različica za razvijalce HTC Vive bo predstavljena letošnjo pomlad, različica za potrošnike pa do konca leta 2015.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki