marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaČas je za nov telefon!
23.11.2022

Na prazničnem seznamu želja marsikoga se bo letos zagotovo znašel tudi nov pametni telefon. Izberite takšnega, ki vam bo olajšal spopadanje z vsakdanjimi obveznostmi in vam prihranil več časa za vse načrtovane prostočasne aktivnosti. Samsung Galaxy Z Fold4 je zmogljiv pametni telefon, pisan na kožo predvsem poslovnim uporabnikom, kreativcem in ljubiteljem iger.

slikaVeč kot 70 % naprav Apple iPhone 14 uporablja zaslone Samsung OLED
30.11.2022

Samsung Display je prevladujoči igralec na tržišču zaslonov OLED, eden glavnih razlogov za to pa je odločitev družbe Apple, da za svoje telefone iPhone uporablja panele tega korejskega proizvajalca.

slikaKmalu boste lahko pretakali zvok iz Androida v Windows 11
28.11.2022

Aplikacija Phone Link se je začela uporabljati pred časom in je bila sprva namenjena izključno lastnikom telefonov Samsung, sčasoma pa se je z izdajo sistema Windows 11 razširila na vse telefone s sistemom Android.

slikaMediaTek predstavil najnovejši čip Dimensity 9200
25.11.2022

MediaTek je predstavil svoj najnovejši vodilni čipovski nabor Dimensity 9200, ki v industrijo pametnih telefonov prinaša več novosti. To je prvi čipset, ki je na trg prišel z glavnim jedrom Arm Cortex-X3 s taktom 3,05 Ghz in temelji na arhitekturi ARMv9.

slikaIntegracija iCloud Photos se širi v aplikacijo Windows 11 Photos
23.11.2022

Microsoft je začel uvajati integracijo iCloud Photos za aplikacijo Windows 11 Photos. Funkcija je na voljo s posodobitvijo aplikacije Photos, ki je na voljo v trgovini Microsoft Store.

članki

Snapdragon 8 Gen 2 naj bi imel tudi visokofrekvenčno različico


28.09.2022
Objavil: Dare Gliha

Skorajda je že čas za napoved naslednjega Qualcommovega paradnega čipa, zato je razumljivo, da se govorice začenjajo pojavljati vse pogosteje. Najnovejša prihaja iz Weibo kanala Digital Chat Station in napoveduje, da bi Qualcomm lahko predstavil dve ločeni različici prihajajočega Snapdragona 8 Gen 2.

Standardna bo delovala kot običajno, na voljo pa bo tudi visokofrekvenčna različica, ki naj bi znatno povečala takte. Trenutno jedro Snapdragon 8+ Gen 1 Prime deluje pri frekvenci 3,19 GHz, medtem ko bo visokofrekvenčna različica ponujala vsaj 3,4-3,5 GHz.

Domnevamo, da bo šlo za popolnoma enak čipovski nabor, vendar bodo po nekaj prilagoditvah v tovarni nekatere enote sposobne vzdrževati višje taktne frekvence, od tod tudi visokofrekvenčna različica. Iz poročila je razvidno tudi, da bo prišlo do znatnega izboljšanja na področju grafičnih procesorjev.

Po prejšnjih govoricah bo Snapdragon 8 Gen 2 temeljil na 4 nm proizvodnem procesu TSMC in bo med nekaj deset drugimi paradnimi konji poganjal tudi iQOO 11.

Pri Digital Chat Station so še namignili, da bo naslednji čip iz MediaTekove serije Dimensity ponudil še en impresiven preskok v zmogljivosti na oddelku procesorjev, kar bi lahko še bolj zmanjšalo vrzel med Dimensity in Snapdragonom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki