marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR vstopil med TOP 5 proizvajalcev pametnih telefonov v Evropi
01.03.2024

Glede na zadnje poročilo canalysa je HONOR v zadnjem četrtletju 2023, ko so pošiljke pametnih telefonov v Evropi padle za tri odstotke na letnem nivoju, imel neverjetno 116-odstotno rast v primerjavi s preteklim letom. Tako je HONOR edina blagovna znamka, ki je v tem obdobju dosegla tolikšno rast.

slikaLenovo na MWC 2024 razkriva izdelke in rešitve, ki poganjajo vizijo umetne inteligence
29.02.2024

Lenovo je na sejmu MWC 2024 predstavil svoj najnovejši portfelj namensko izdelanih naprav z umetno inteligenco, programsko opremo in infrastrukturne rešitve ter predstavil dve konceptni napravi, ki izpodbijata tradicionalne oblike osebnih računalnikov in pametnih telefonov.

slikaFunkcija Instant Slow-Mo iz serije Samsung Galaxy S24 se bo prenesla tudi na starejše naprave
28.02.2024

Serija Samsung Galaxy S24 je opremljena s funkcijo Instant Slow-Mo, ki s pomočjo umetne inteligence običajen videoposnetek spremeni v posnetek s počasnim gibanjem in tako odpravi potrebo po snemanju videoposnetka v izvirnem načinu Slow-Mo. Moderator skupnosti Samsung Community je razkril, da bo Instant Slow-Mo prišel tudi na starejše Samsungove naprave.

slikaSamsung na sejmu MWC 2024 predstavlja vizijo Galaxy AI
27.02.2024

Samsung na kongresu Mobile World 2024 v Barceloni v Španiji predstavlja nove mobilne izkušnje z Galaxy AI. Obiskovalci razstavnega prostora Samsung bodo praktično izkusili Galaxy AI v vseh izdelkih Galaxy, s poudarkom na Galaxy S24 seriji, ki utira pot v novo dobo mobilne umetne inteligence.

članki

Snapdragon 8 Gen 2 naj bi imel tudi visokofrekvenčno različico


28.09.2022
Objavil: Dare Gliha

Skorajda je že čas za napoved naslednjega Qualcommovega paradnega čipa, zato je razumljivo, da se govorice začenjajo pojavljati vse pogosteje. Najnovejša prihaja iz Weibo kanala Digital Chat Station in napoveduje, da bi Qualcomm lahko predstavil dve ločeni različici prihajajočega Snapdragona 8 Gen 2.

Standardna bo delovala kot običajno, na voljo pa bo tudi visokofrekvenčna različica, ki naj bi znatno povečala takte. Trenutno jedro Snapdragon 8+ Gen 1 Prime deluje pri frekvenci 3,19 GHz, medtem ko bo visokofrekvenčna različica ponujala vsaj 3,4-3,5 GHz.

Domnevamo, da bo šlo za popolnoma enak čipovski nabor, vendar bodo po nekaj prilagoditvah v tovarni nekatere enote sposobne vzdrževati višje taktne frekvence, od tod tudi visokofrekvenčna različica. Iz poročila je razvidno tudi, da bo prišlo do znatnega izboljšanja na področju grafičnih procesorjev.

Po prejšnjih govoricah bo Snapdragon 8 Gen 2 temeljil na 4 nm proizvodnem procesu TSMC in bo med nekaj deset drugimi paradnimi konji poganjal tudi iQOO 11.

Pri Digital Chat Station so še namignili, da bo naslednji čip iz MediaTekove serije Dimensity ponudil še en impresiven preskok v zmogljivosti na oddelku procesorjev, kar bi lahko še bolj zmanjšalo vrzel med Dimensity in Snapdragonom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki