marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - 4nm čipovje za srednji razred
04.10.2023

Qualcomm je predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - čipovje, izdelano na podlagi 4nm tehnologije, ki naj bi bilo rešitev za proizvajalce telefonov, ki želijo zmogljivo platformo, ki se lahko umesti v precej nižji proračun kot čipi Gen 8.

slikaEvropska komisija želi, da Apple odpre svoj ekosistem za konkurente
02.10.2023

Evropska komisija, izvršilna veja Evropske unije, je uvedla zakon o digitalnih trgih (DMA), da bi zagotovila višjo stopnjo konkurence in velikim podjetjem preprečila zlorabo njihove tržne moči. Eno od ciljnih podjetij je Apple, komisar za notranji trg Thierry Breton pa je po poročanju agencije Reuters Timu Cooku dejal, da mora odpreti ekosistem za konkurente.

slikaMicrosoft Surface Duo ne bo več prejemal posodobitev programske opreme
29.09.2023

Microsoft Surface Duo, ki je bil izdan septembra 2020, ne bo več prejemal posodobitev programske opreme. To vključuje nadgradnje različic operacijskega sistema Android in varnostne popravke.

slikaNemčija bo morda uvedla omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo operaterji
27.09.2023

Ocenjuje se, da 59 % nemških radijskih dostopovnih omrežij 5G (RAN) uporablja komponente Huawei, novo poročilo pa kaže, da želi nemško zvezno ministrstvo za notranje zadeve in skupnost uvesti omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo lokalni operaterji, kot sta Deutsche Telekom in Vodafone.

članki

Snapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev


20.06.2022
Objavil: Dare Gliha

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

Procesor Snapdragon 8 Gen 2 naj bi imel naslednja jedra: eno Cortex-X3, dve Cortex-A720, dve A710 in tri A510. Ali po kodnih imenih: 1x Makalu-Elp, 2x Makalu, 2x Matterhorn in 3x Klein-R1. Če ste spremljali ARM-ovo napoved, bi vam morali biti imeni Makalu in Matterhorn znani. Napovedana sta bila kot nadaljevanje generacije Cortex-X1/A78. Matterhorn je očitno korak na lestvici X2/A710, Makalu pa je naslednja generacija.

Cortex-X3 in A720 obljubljata do 30-odstotno povečanje največje zmogljivosti procesorja v primerjavi z jedri X1/A78 in manjši skok glede na sedanji Snapdragon 8 Gen 1 (domnevno gre za zmogljivost pri enakih taktih). To je pomembno, saj bo Snapdragon 8 Gen 2 (SM8550, kodno ime Kailua ES) po navedbah DCS izdelan na jedru N4 družbe TSMC. To je isti 4nm proces, na katerem je izdelan 8+ Gen 1, zato ne moremo pričakovati večjega povečanja taktov.

To bo verjetno prvi mobilni nabor čipov, ki bo imel štiri različna procesorska jedra (trenutni nabori čipov uporabljajo tri vrste). Vodilni čip generacije 2 naj bi uporabljal grafični procesor Adreno 740, kar nam žal ne pove veliko. Uporabljal bo enako arhitekturo kot 730 v trenutnih čipih, vendar bo treba na kakršne koli podrobnosti o izboljšanju zmogljivosti še malo počakati.

Qualcomm svoje nove proceosorje za naslednjo generacijo telefonov običajno najavi konec leta z velikim dogodkom na Havajih (kar pojasnjuje vsa kodna imena na temo Havajev), tako da bomo morali na uradno predstavitev počakati do takrat.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki