marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaGalaxy Watch5 serija pametnih ur nepogrešljiv spremljevalec pri vseh adrenalinskih podvigih
28.09.2022

Pametne ure Galaxy Watch5 serije prinašajo veliko novosti. Odlikuje jih podrobno spremljanje spanja, prilagojen dizajn in povečana vzdržljivost. Te nove naprave so zaveza uporabnikom, da lahko dosežejo zastavljene cilje in mejnike. Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro sta tu, da jim pri tem pomagata.

slikaOppo postal polnoleten
05.10.2022

Kitajska blagovna znamka Oppo je dopolnila 18 let in tako postala "polnoletna". Ob tej priložnosti je podjetje ustanovilo globalno skupnost Oppo (community.oppo.com), ki bo delovala kot vključujoč in odprt ekosistem za vse uporabnike Oppo, da bi jim olajšala sodelovanje, interakcijo in izmenjavo informacij.

slikaHONOR v prihodnost z "zelenimi" dejanji
03.10.2022

Podjetje HONOR si prizadeva za boljši in čistejši svet, zato v tej smeri že deluje na različnih področjih za zaščito okolja, hkrati pa upošteva želje svojih uporabnikov, da njihove naprave ne onesnažujejo okolja in človekovega zdravja.

slikaMotorola pred novo sezono lige NBA sklenila partnerstvo s Chicago Bulls
30.09.2022

Motorola in ekipa lige NBA Chicago Bulls sta napovedali večletno partnerstvo, ki se bo začelo v sezoni 2022-23. Na uradnih dresih ekipe bo kot našitek na dresu uporabljen ikonični logotip Motorole z netopirskimi krili.

slika27. NT konferenca o zeleni in digitalni preobrazbi
28.09.2022

V Portorožu je med 26. in 28. septembrom potekala že 27. NT konferenca, največja slovenska poslovno-tehnološka prireditev, ki je letos v središče postavila okrevanje gospodarstev in trajnostno rast v zaostrenih geopolitičnih in ekonomskih razmerah, prepletanje tehnologije in družbe, vključno s še posebej aktualno temo kibernetske varnosti, ter priložnosti digitalne in zelene preobrazbe doma in po svetu.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel tudi visokofrekvenčno različico
28.09.2022

Skorajda je že čas za napoved naslednjega Qualcommovega paradnega čipa, zato je razumljivo, da se govorice začenjajo pojavljati vse pogosteje. Najnovejša prihaja iz Weibo kanala Digital Chat Station in napoveduje, da bi Qualcomm lahko predstavil dve ločeni različici prihajajočega Snapdragona 8 Gen 2.

članki

Snapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev


20.06.2022
Objavil: Dare Gliha

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

Procesor Snapdragon 8 Gen 2 naj bi imel naslednja jedra: eno Cortex-X3, dve Cortex-A720, dve A710 in tri A510. Ali po kodnih imenih: 1x Makalu-Elp, 2x Makalu, 2x Matterhorn in 3x Klein-R1. Če ste spremljali ARM-ovo napoved, bi vam morali biti imeni Makalu in Matterhorn znani. Napovedana sta bila kot nadaljevanje generacije Cortex-X1/A78. Matterhorn je očitno korak na lestvici X2/A710, Makalu pa je naslednja generacija.

Cortex-X3 in A720 obljubljata do 30-odstotno povečanje največje zmogljivosti procesorja v primerjavi z jedri X1/A78 in manjši skok glede na sedanji Snapdragon 8 Gen 1 (domnevno gre za zmogljivost pri enakih taktih). To je pomembno, saj bo Snapdragon 8 Gen 2 (SM8550, kodno ime Kailua ES) po navedbah DCS izdelan na jedru N4 družbe TSMC. To je isti 4nm proces, na katerem je izdelan 8+ Gen 1, zato ne moremo pričakovati večjega povečanja taktov.

To bo verjetno prvi mobilni nabor čipov, ki bo imel štiri različna procesorska jedra (trenutni nabori čipov uporabljajo tri vrste). Vodilni čip generacije 2 naj bi uporabljal grafični procesor Adreno 740, kar nam žal ne pove veliko. Uporabljal bo enako arhitekturo kot 730 v trenutnih čipih, vendar bo treba na kakršne koli podrobnosti o izboljšanju zmogljivosti še malo počakati.

Qualcomm svoje nove proceosorje za naslednjo generacijo telefonov običajno najavi konec leta z velikim dogodkom na Havajih (kar pojasnjuje vsa kodna imena na temo Havajev), tako da bomo morali na uradno predstavitev počakati do takrat.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki