marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov
27.06.2022

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

slikaQualcomm se je uspešno pritožil na globo v višini milijarde evrov
24.06.2022

Leta 2018 je protimonopolni regulator EU podjetju Qualcomm naložil globo v višini ene milijarde evrov in ga obtožil, da je v obdobju med letoma 2011 in 2016 podjetju Apple plačal, da je uporabljalo Qualcommove modeme, namesto da bi prešlo h konkurenci, kot je Intel. Podjetje se je na globo pritožilo, sodišče Evropske unije pa je sedaj globo razveljavilo, poroča Reuters.

slikaGoogle Maps odslej prikazuje kakovost zraka v okolici
22.06.2022

Google Maps je v ZDA v operacijskih sistemih Android in iOS predstavil nov prikaz kakovosti zraka. Ta bo pokazal, kaj lahko pričakujete glede zraka: ali je smog, dim, kaj drugega je slabo ali pa je preprosto čudovito.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev
20.06.2022

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

slikaDogodek ob predstavitvi telefona Nothing phone (1) je načrtovan za 12. julij
17.06.2022

Do dolgo pričakovane napovedi prvega pametnega telefona podjetja Nothing je še slab mesec dni. Tehnološko zagonsko podjetje je razkrilo, da bo svoj telefon (1) predstavilo 12. julija in da bo imelo dogodek v Londonu, ki ga bodo lahko vsi preko spleta spremljali v živo.

članki

Snapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev


20.06.2022
Objavil: Dare Gliha

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

Procesor Snapdragon 8 Gen 2 naj bi imel naslednja jedra: eno Cortex-X3, dve Cortex-A720, dve A710 in tri A510. Ali po kodnih imenih: 1x Makalu-Elp, 2x Makalu, 2x Matterhorn in 3x Klein-R1. Če ste spremljali ARM-ovo napoved, bi vam morali biti imeni Makalu in Matterhorn znani. Napovedana sta bila kot nadaljevanje generacije Cortex-X1/A78. Matterhorn je očitno korak na lestvici X2/A710, Makalu pa je naslednja generacija.

Cortex-X3 in A720 obljubljata do 30-odstotno povečanje največje zmogljivosti procesorja v primerjavi z jedri X1/A78 in manjši skok glede na sedanji Snapdragon 8 Gen 1 (domnevno gre za zmogljivost pri enakih taktih). To je pomembno, saj bo Snapdragon 8 Gen 2 (SM8550, kodno ime Kailua ES) po navedbah DCS izdelan na jedru N4 družbe TSMC. To je isti 4nm proces, na katerem je izdelan 8+ Gen 1, zato ne moremo pričakovati večjega povečanja taktov.

To bo verjetno prvi mobilni nabor čipov, ki bo imel štiri različna procesorska jedra (trenutni nabori čipov uporabljajo tri vrste). Vodilni čip generacije 2 naj bi uporabljal grafični procesor Adreno 740, kar nam žal ne pove veliko. Uporabljal bo enako arhitekturo kot 730 v trenutnih čipih, vendar bo treba na kakršne koli podrobnosti o izboljšanju zmogljivosti še malo počakati.

Qualcomm svoje nove proceosorje za naslednjo generacijo telefonov običajno najavi konec leta z velikim dogodkom na Havajih (kar pojasnjuje vsa kodna imena na temo Havajev), tako da bomo morali na uradno predstavitev počakati do takrat.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki