marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

SMS sporočila med vožnjo


18.09.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pred kratkim je študija družbe Nuance Communications pokazala, da veliko število voznikov med vožnjo pošilja in sprejema SMS sporočila. Pri omenjeni družbi so še prikazali rezultate ankete, ki se je nanašala na izkušnje in pričakovanja lastnikov osebnih avtomobilov o prostoročnih napeljavah v avtomobilih.

Anketa, ki je zajela okoli 1000 voznikov v Nemčiji, na Japonskem in v ZDA, je potrdila, da se vozniki zelo zanašajo na komunikacijske naprave v njihovih vozilih in so tudi pripravljeni odšteti več denarja, predvsem za čimbolj preprosto uporabo in boljšo varnost v avtomobilih.

Sodeč po anketi 20 % svetovnih voznikov odvrne svoj pogled s ceste, v želji prebrati prispelo SMS-sporočilo, 16 % pa tudi pošilja SMS-sporočila. Anketiranci so pozdravili prednosti glasovno aktiviranega klicanja in pa sistem, ki prebere prihajajoče SMS-sporočilo in omogoča uporabnikom diktiranje novih sporočil. Več kot 60 % anketirancev je menilo, da bo tovrstni sistem izboljšal njihovo varnost na cesti in skoraj 70 % anketirancev je menilo, da je omenjeni sistem preprost za uporabo v avtomobilih.

Anketa je tudi razkrila pisanost kulturnih in regionalnih razlik, ki vplivajo na izkušnje in pričakovanja anketirancev o prostoročnih napravah v avtomobilih. Ameriški vozniki bodo veliko prej sprejeli prihajajoče klice med vožnjo. Evropski vozniki so pokazali veliko zanimanje za prostoročne naprave. Največ zanimanja pa so pokazali nemški državljani, predvsem pri glasovnem upravljanju navigacijskih sistemov, kot tudi možnost poslušanja in diktiranja SMS-sporočil. Vendar pa so ameriški anketiranci, ki uporabljajo MP3 predvajalnike, izrazili največje zanimanje v zabavnih napravah, ki se lahko upravljajo z glasom. Glasovno vodeni MP3 predvajalniki pa so dejansko najvišje rangirane glasovne naprave ameriških voznikov.

Anketa je še pokazala, da več kot 60 % voznikov med vožnjo uporablja mobilnik za izbiro osebe iz imenika. 54 % bo zelo verjetno sprejelo prihajajoče klice, 75 % anketirancev zelo pozdravlja glasovno klicanje oseb iz imenika in menijo, da je zelo uporabna zadeva. Skoraj 65 % vprašanih pa bi bilo rado informirano o tovrstnih storitvah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki