marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaPradeo opozarja na novo varnostno grožnjo za mobilne telefone
15.05.2021

Pradeo, vodilni na področju mobilne varnosti, je naletel na napredno kampanjo za mobilne napade, ki s pomočjo tehnike lažnega predstavljanja ukrade podatke o kreditnih karticah žrtev in jih okuži z zlonamerno programsko opremo, ki se lažno predstavlja kot aplikacija za Android Google Chrome

slikaHMD Global je lansiral storitev EMM, HMD Enable Pro
14.05.2021

HMD Global je predstavil rešitev Enterprise Mobility Management (EMM) za IoT in poslovno uporabo HMD Enable Pro. Ta poteza dodatno povečuje raznovrstnost ponudbe storitev podjetja in v kombinaciji s pametnimi telefoni Nokia ter storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect Pro ponuja vse na enem mestu za vse, ki iščejo prilagodljivo celovito rešitev na področju mobilnosti.

slikaCounterpoint napoveduje 310 milijonov slušalk TWS v letu 2021
12.05.2021

Popularnost pravih brezžičnih stereo slušalk TWS, ki smo jo videli v preteklih letih, naj bi se nadaljevala tudi v letošnjem letu. V svojem najnovejšem poročilu Counterpoint Research napoveduje, da bo leta 2021 prodano okoli 310 milijonov slušalk TWS, kar je za 33 odstotkov več kot 233 milijonov prodanih primerkov leta 2020. Apple, Xiaomi in Samsung naj bi ostali trije največji igralci v tem segmentu.

slikaNapaka v Qualcomm modemih hekerjem omogoča snemanje klicev
10.05.2021

V novem poročilu varnostnega podjetja Check Point Research je navedeno, da lahko hekerji izkoriščajo Qualcommov mobilni modem in ga uporabljajo tudi za snemanje telefonskih klicev. Uporaba teh modemov sega v začetek devetdesetih let in se uporablja v 2G, 3G, 4G in celo 5G napravah ter predstavlja resno ranljivost, saj jo je preprosto izkoristiti na daljavo.

slikaSnapdragon 888 Plus bo poganjal Honorjeve novosti
07.05.2021

Odkar je Huawei prodal blagovno znamko Honor, je družba dobila dovoljenje za ponovno sodelovanje s Qualcommom. Tako že vemo, da pri podjetju delajo na novem mobilniku Honor 50 Pro+, ki naj bi ga poganjal Snapdragon 888. Honor pa naj bi glede na govorice bil le en izmed proizvajalcev, ki bo svoj mobilnik opremil s tem čipom.

članki

SMS sporočila med vožnjo


18.09.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pred kratkim je študija družbe Nuance Communications pokazala, da veliko število voznikov med vožnjo pošilja in sprejema SMS sporočila. Pri omenjeni družbi so še prikazali rezultate ankete, ki se je nanašala na izkušnje in pričakovanja lastnikov osebnih avtomobilov o prostoročnih napeljavah v avtomobilih.

Anketa, ki je zajela okoli 1000 voznikov v Nemčiji, na Japonskem in v ZDA, je potrdila, da se vozniki zelo zanašajo na komunikacijske naprave v njihovih vozilih in so tudi pripravljeni odšteti več denarja, predvsem za čimbolj preprosto uporabo in boljšo varnost v avtomobilih.

Sodeč po anketi 20 % svetovnih voznikov odvrne svoj pogled s ceste, v želji prebrati prispelo SMS-sporočilo, 16 % pa tudi pošilja SMS-sporočila. Anketiranci so pozdravili prednosti glasovno aktiviranega klicanja in pa sistem, ki prebere prihajajoče SMS-sporočilo in omogoča uporabnikom diktiranje novih sporočil. Več kot 60 % anketirancev je menilo, da bo tovrstni sistem izboljšal njihovo varnost na cesti in skoraj 70 % anketirancev je menilo, da je omenjeni sistem preprost za uporabo v avtomobilih.

Anketa je tudi razkrila pisanost kulturnih in regionalnih razlik, ki vplivajo na izkušnje in pričakovanja anketirancev o prostoročnih napravah v avtomobilih. Ameriški vozniki bodo veliko prej sprejeli prihajajoče klice med vožnjo. Evropski vozniki so pokazali veliko zanimanje za prostoročne naprave. Največ zanimanja pa so pokazali nemški državljani, predvsem pri glasovnem upravljanju navigacijskih sistemov, kot tudi možnost poslušanja in diktiranja SMS-sporočil. Vendar pa so ameriški anketiranci, ki uporabljajo MP3 predvajalnike, izrazili največje zanimanje v zabavnih napravah, ki se lahko upravljajo z glasom. Glasovno vodeni MP3 predvajalniki pa so dejansko najvišje rangirane glasovne naprave ameriških voznikov.

Anketa je še pokazala, da več kot 60 % voznikov med vožnjo uporablja mobilnik za izbiro osebe iz imenika. 54 % bo zelo verjetno sprejelo prihajajoče klice, 75 % anketirancev zelo pozdravlja glasovno klicanje oseb iz imenika in menijo, da je zelo uporabna zadeva. Skoraj 65 % vprašanih pa bi bilo rado informirano o tovrstnih storitvah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki