marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global sodeluje z Nokio in CGI ter krepi zavezanost podjetniškemu trgu IoT
21.06.2021

HMD Global je predstavil dve strateški sodelovanji, ki bosta podkrepili rast in razvoj poslovne ponudbe interneta stvari, ki jo ponujajo podjetjem po vsem svetu. HMD Global bo sodeloval s priznanim finskim telekomunikacijskim infrastrukturnim podjetjem Nokia in globalnim svetovalnim podjetjem za informacijsko tehnologijo CGI.

slikaAndroid 12 beta je največkrat prenesena preizkusna različica v zgodovini
18.06.2021

Android 12 beta je "daleč najbolj prenesena / nameščena preizkusna različica doslej", je povedal Dave Burke, podpredsednik inženiringa za Android. Na žalost pa ob tem ni podal nobenih konkretnih številk, da bi jih lahko primerjali s prejšnjimi preizkusnimi različicami.

slikaNovi iPad mini bo pomanjšana različica iPada Air
16.06.2021

iPad mini je danes videti zastarel v primerjavi z najnovejšimi iPadi Air in iPadi Pro in tega se pri Applu dodobra zavedajo. Že neštetokrat smo slišali, da je na vrsti prenova najmanjšega tabličnega računalnika, sedaj pa novo poročilo poleg govoric pokaže tudi, kako bo izgledal novi iPad Mini.

slikaKitajske trgovine z aplikacijami odstranjujejo aplikacije za navidezne tipkovnice
14.06.2021

Kitajska si prizadeva za uveljavitev omejitve, katere vrste podatkov o uporabnikih lahko zbirajo mobilne aplikacije, posledično pa je to vplivalo že na več aplikacij. Po poročanju Reutersa sta Sogou in Iflytek virtualne tipkovnice že odstranila iz trgovin, kot sta Huawei AppGallery in App Store.

slikaAmeriška vlada prepovedala naložbe v Huawei in 58 drugih kitajskih podjetij
11.06.2021

Čeprav ima Amerika že nekaj časa novega predsednika, pa očitno ameriško-kitajskega geopolitičnega obračuna še ne bo konec. Predsednik Joe Biden namreč uveljavlja novo izvršilno odredbo, ki prepoveduje naložbe v 59 kitajskih podjetij, vključno s Huaweijem. Nova odločba preprečuje ameriške naložbe v kitajska podjetja, za katere se sumi povezava s Kitajsko Komunistično partijo.

članki

Nov SMS prvak


29.11.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Ste vedno razmišljali kako hitro lahko napišete to? 160 znakov, 26 besed: "The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In Reality they seldom attack a human."

SMS tekmovanje se je ravnokar končalo v Singapurju in zmagovalec je potreboval 45,33 sekund v boju pisanja kratkih sporočil.

Andy Wong Shun Ping je zmagovalec. Njegov čas 45,33 sekund je počasnejši od lanskega za več kot 2 sekundi.

Lanski rezultat je bil 43,24 sekund, in še vedno drži rekord najhitreje napisanega kratkega sporočila. Zmagovalec SingTel SMS-tekmovanja je dobil 25.000 ameriških dolarjev vredno nagrado, vključno z denarno nagrado 12.000 ameriških dolarjev.

Ostalih 19 hitropiscev sporočil je tudi dobilo različne nagrade (tudi denar), mobilnimi naročninami in hello! listinami. Sponzorji nagrad pa so bili Nokia, Sony Ericsson in Motorola.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki