marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

članki

SMS sporočila pred poplavami


21.03.2008
Objavil: Marko Likar

Oxfordshire County Council v Veliki Britaniji uvaja SMS storitev, ki bo pričela delovati že ta mesec. Prebivalci bodo tako obveščeni o morebitnih poplavah v njihovi regiji kar s pomočjo kratkih sporočil. Poplave so ene izmed pogostejših katastrof v Veliki Britaniji, zato želi vlada poskrbeti za boljšo pripravljenost.

Oxfordshire obkrožata reki Cherwell in Isas/Thames, ki sta Julija 2007 poplavila celotno območje in nastala je ogromna gmotna škoda. Predhodna opozorila omogočajo naseljencem, da naredijo ustrezne ukrepe za zaščito lastnine in s tem zmanjšajo gmotno škodo in življenjsko nevarnost.

John Kelly, član prve pomoči za okrožje Oxfordshire je dejal:''Po našem mnenju je zelo pomembno, da lahko prebivalce in uslužbence predčasno opozorimo na prihajajočo katastrofo, prav tako je storitev brezplačna za prebivalce in po vrhu vsega še lahko zmanjša škodo, ki bi jo povzročila katasrofa.''

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki