marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

SMS sporočila pred poplavami


21.03.2008
Objavil: Marko Likar

Oxfordshire County Council v Veliki Britaniji uvaja SMS storitev, ki bo pričela delovati že ta mesec. Prebivalci bodo tako obveščeni o morebitnih poplavah v njihovi regiji kar s pomočjo kratkih sporočil. Poplave so ene izmed pogostejših katastrof v Veliki Britaniji, zato želi vlada poskrbeti za boljšo pripravljenost.

Oxfordshire obkrožata reki Cherwell in Isas/Thames, ki sta Julija 2007 poplavila celotno območje in nastala je ogromna gmotna škoda. Predhodna opozorila omogočajo naseljencem, da naredijo ustrezne ukrepe za zaščito lastnine in s tem zmanjšajo gmotno škodo in življenjsko nevarnost.

John Kelly, član prve pomoči za okrožje Oxfordshire je dejal:''Po našem mnenju je zelo pomembno, da lahko prebivalce in uslužbence predčasno opozorimo na prihajajočo katastrofo, prav tako je storitev brezplačna za prebivalce in po vrhu vsega še lahko zmanjša škodo, ki bi jo povzročila katasrofa.''

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki