marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

SMS obveščanje o poplavah


29.07.2008
Objavil: Dare Gliha

Italijanske Benetke so čudež na vodi, zato je njihova zaščita precej pomembna. Zato so se odločili, da bodo preko mobilnikov pričeli z obveščanjem o plimovanju morja in tako obvestili prebivalce, kdaj lahko pričakujejo poplave.

Storitev SMS obveščanja je brezplačno lansirala mestna oblast, vse kar potrebujete za naročilo na obvestila pa je italijanska telefonska številka. SMS obvestila o poplavah bi lahko precej olajšala težave tako prebivalcem, kot tudi obiskovalcem, saj se poplave večinoma pojavljajo jeseni, ko je ogled mesta še posebej priporočljiv zaradi manjše gneče.

Sporočilo se pošlje do 36 ur pred predvidenimi poplavami, aktivna so od tri do šest ur pred nevihto, po končani nevarnosti pa se ravno tako pošlje obvestilo o končani nevarnosti.

Glede na to, da je v Italiji precej več mobilnih naročnin, kot pa prebivalcev, bi tako obveščanje lahko precej olajšalo bivanje ali obisk tega čudovitega mesta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki