marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

slikaOnePlus končno tudi z brezžičnimi slušalkami
20.05.2020

OnePlus je pred letom dni predstavil nekaj slušalk znamke Bullets, vseeno pa do sedaj še nimajo pravih brezžičnih TWS slušalk. Glede na nove govorice pa se bo to spremenilo že v juliju, ko naj bi poleg OnePlus Z predstavili še nove slušalke.

članki

Skype že na voljo za Androide


18.10.2010
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Skype-u so objavili novico o podpori njihovega izdelka tudi na Androidovih platformah.

Uporabniki z Androidom 2.1 ali novejšim si lahko iz App Marketa že pretočijo Skype. Vključeno je Skype-to-Skype klicanje preko Wi-Fi in 3G, IM chat z večimi uporabniki, kot tudi možnost posodabljanja profila kar iz mobilnika.

Nova zanimiva funkcija je tudi zmožnost sinhroniziranja prijateljev na Skypu kar z imenikom mobilnika, v določenih primerih podobno kot Facebook ali Twitter. V praksi pomeni klicanje IM-ja neposredno iz profila.

Mark Douglas, produktivni menedžer je dejal, da Skype lahko teče preko GPRS in EDGE protokolov in seveda preko 3G in Wi-Fi, izkušnje na počasnejših povezavah pa naj bi bile malo slabše: "EDGE ni ravno najboljša izbira za optimalno kvaliteto pri Skype-to-Skype klicanju. Kljub temu se bo vaš IM prijavil in v statusu prikazal vašo povezanost."

Mark je tudi objasnil zakaj Skype deluje samo na Androidih novejših od različice 2.1: "Našim uporabnikom smo želeli omogočiti optimalno izkušnjo. Uporabljeni kodeki ponujajo visoko kvaliteten audio in pri produciranju kvalitete potrebujemo naprave z zmogljivejšimi procesorji. Priporočljivi so 600 ali več megaherčni, kjer pade samo HTC Hero. Uporabniki bodo na omenjeni napravi imeli manjše težave s kvaliteto klicev."

Skype je na voljo že za iPhone in Symbian naprave, kot tudi za specializirane INQ naprave.

Priporočljiv pa je tudi dober podatkovni paket, Skype namreč v povprečju zavzame nekje 1 MB podatkov na minuto.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki