marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOpažen prototip zložljivega telefona Xiaomi
22.01.2021

Samsung, Huawei in Motorola so že nekaj časa na trgu zložljivih mobilnikov in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pridružilo še več podjetij. Zdi se, da Xiaomi v tej smeri precej napreduje, saj je bil v kitajski podzemni železnici opažen zakamufliran prepogljivi model tega podjetja.

slikaGoogle sporočil, da je bil nakup Fitbita končan
20.01.2021

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

slikaZDA uvrstile Xiaomi na črni seznam
18.01.2021

Ameriška vlada je prejšnji teden Xiaomi razglasila za "komunistično kitajsko vojaško podjetje" in ga uvrstila na črni seznam. Posledično to pomeni, da bo ameriškim podjetjem in vlagateljem prepovedano vlagati v Xiaomi, tisti, ki pa že imajo delnice podjetja, pa jih bodo primorani prodati do novembra letos.

slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

članki

Skype že na voljo za Androide


18.10.2010
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Skype-u so objavili novico o podpori njihovega izdelka tudi na Androidovih platformah.

Uporabniki z Androidom 2.1 ali novejšim si lahko iz App Marketa že pretočijo Skype. Vključeno je Skype-to-Skype klicanje preko Wi-Fi in 3G, IM chat z večimi uporabniki, kot tudi možnost posodabljanja profila kar iz mobilnika.

Nova zanimiva funkcija je tudi zmožnost sinhroniziranja prijateljev na Skypu kar z imenikom mobilnika, v določenih primerih podobno kot Facebook ali Twitter. V praksi pomeni klicanje IM-ja neposredno iz profila.

Mark Douglas, produktivni menedžer je dejal, da Skype lahko teče preko GPRS in EDGE protokolov in seveda preko 3G in Wi-Fi, izkušnje na počasnejših povezavah pa naj bi bile malo slabše: "EDGE ni ravno najboljša izbira za optimalno kvaliteto pri Skype-to-Skype klicanju. Kljub temu se bo vaš IM prijavil in v statusu prikazal vašo povezanost."

Mark je tudi objasnil zakaj Skype deluje samo na Androidih novejših od različice 2.1: "Našim uporabnikom smo želeli omogočiti optimalno izkušnjo. Uporabljeni kodeki ponujajo visoko kvaliteten audio in pri produciranju kvalitete potrebujemo naprave z zmogljivejšimi procesorji. Priporočljivi so 600 ali več megaherčni, kjer pade samo HTC Hero. Uporabniki bodo na omenjeni napravi imeli manjše težave s kvaliteto klicev."

Skype je na voljo že za iPhone in Symbian naprave, kot tudi za specializirane INQ naprave.

Priporočljiv pa je tudi dober podatkovni paket, Skype namreč v povprečju zavzame nekje 1 MB podatkov na minuto.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki