marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMicrosoft ukinja aplikacijo Cortana za Android in iOS
16.04.2021

Microsoftovi aplikaciji Cortana za Android in iOS sta uradno prenehali delovati 31. marca 2021. Microsoftova glasovna pomočnica, alternativa Googlovemu Assistantu in Siri bo še naprej delovala v sistemu Windows 10.

slikaMediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone
14.04.2021

Novo poročilo DigiTimes razkriva, da je bil MediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone. Izjemna rast blagovne znamke je zasluga naraščajočih naročil ključnih OEM proizvajalcev, Huaweijeve prepovedi v ZDA in strateške napovedi družbe o novi liniji čipov Dimmensity z vgrajenimi modemi 5G.

slikaiPhone 13 Pro Max bo imel objektiv f/1.5
12.04.2021

Priznani analitik Ming-Chi Kuo je v pismu investitorjem razkril, da bo imel iPhone 13 Pro Max drugačno glavno kamero bolj kot drugi predstavniki serije 13. iPhone 13 Pro Max bo tako imel nekoliko svetlejšo lečo f/1.5, medtem ko bodo ostali za svoje glavne kamere imeli lečo f/1.6.

slikaHuawei z vodilnim položajem na trgu nosljivih naprav
08.04.2021

Z razcvetom trga nosljivih naprav si podjetje Huawei nenehno prizadeva zagotoviti dober tržni položaj, v letu 2020 pa je doseglo pomemben mejnik. Poleg najvišje 50,7-odstotne rasti prodaje nosljivih izdelkov na trgu, je podjetje z odprtjem laboratorija Huawei Health Lab nadalje investiralo v raziskave in razvoj.

slikaLG uradno oznanil konec mobilne divizije
06.04.2021

Kar se je govorilo že nekaj časa, je včeraj postalo uradno. LG je oznanil konec mobilne tekme in s tem izstop iz posla s pametnimi telefoni. LG bo svoj fokus in vire sedaj preusmeril na področje komponent električnih vozil, naprav IoT, pametnega doma, robotike, umetne inteligence in rešitev za podjetja.

članki

Skupina Telekom Slovenije v prvih devetih mesecih z višjim čistim dobičkom


29.11.2013
Objavil: Thomas Bergant

Skupina Telekom Slovenije je v obdobju od januarja do septembra 2013 dosegla 46,3 milijona evrov čistega poslovnega izida, kar je za 7 odstotkov več od doseženega v enakem obdobju leta 2012. Ob tem je Skupina Telekom Slovenije v prvih devetih mesecih letošnjega leta ustvarila 599,1 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je na ravni minulega leta. Nerevidirano poročilo o poslovanju je na včerajšnji seji obravnaval nadzorni svet Telekoma Slovenije.

V obdobju od januarja do septembra letošnjega leta je Skupina Telekom Slovenije ustvarila 46,3 milijona evrov čistega poslovnega izida, kar je za 3,1 milijona evrov oz. za 7 odstotkov več od doseženega v enakem obdobju leta 2012. Poslovni prihodki v tem obdobju so znašali 599,1 milijona evrov, kar je za 1,8 milijona evrov več kot v enakem obdobju leta 2012. Dobiček iz poslovanja je dosegel 63,4 milijona evrov, kar je za dva odstotka manj kot v enakem obdobju leta 2012. Na dobiček iz poslovanja so vplivali nižji čisti prihodki od prodaje, ki so predvsem posledica zniževanja prihodkov klasične govorne telefonije in prehajanja uporabnikov mobilne telefonije na nove, za uporabnike ugodnejše pakete. EBITDA je bil za 5 odstotkov nižji kot v prvih devetih mesecih leta 2012, delež EBITDA v čistih prihodkih od prodaje pa dosega 31,5-odstotni delež oz. 188,7 milijona evrov.Neto finančni dolg znaša 370,4 milijona evrov in je za 7 odstotkov večji kot zadnji dan leta 2012, kar je predvsem posledica izplačila dividend.

»Doseženi poslovni rezultati so odraz načrtnega in strokovnega dela, odlične ekipe, poznavanja trendov na področju telekomunikacij, lastnega razvoja in sposobnosti hitrega prilagajanja spremembam tako v panogi telekomunikacij kot v širšem gospodarskem okolju. Navedeno pomeni, da v Skupini Telekom Slovenije uporabnikom, tako poslovnim kot zasebnim, zagotavljamo storitve, ki jih potrebujejo, ob tem pa iščemo vedno nove rešitve. Pri sodobnih komunikacijah namreč že dolgo ne gre več zgolj za tehnologijo, temveč za to, kaj le-ta omogoča in kako jo znamo združevati. Vse to bo pripomoglo k temu, da bo družba Telekom Slovenije tudi v prihodnje obdržala položaj vodilnega telekomunikacijskega ponudnika v Sloveniji, na trgih JV Evrope, na katerih smo prisotni, pa je naš cilj nadaljnja krepitev položaja Skupine Telekom Slovenije kot močnega celovitega regionalnega telekomunikacijskega operaterja,« ob tem pravi mag. Rudolf Skobe, predsednik uprave Telekoma Slovenije.

V Skupini Telekom Slovenije beležijo rast števila priključkov. Tako se je število fiksnih širokopasovnih priključkov v devetih mesecih letošnjega leta povečalo za dva odstotka, in sicer na 348.766. Za 7 odstotkov se je povečalo število mobilnih uporabnikov, in sicer na 2.234.166, za 12 odstotkov, na 313.965, pa tudi število TV priključkov.

V Skupini Telekom Slovenije sicer za letošnje leto načrtujejo 50 milijonov evrov čistega poslovnega izida in EBITDA do 245 milijona evrov.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki