marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaKuo: iPhone 15 Pro Max bo postal Ultra
23.09.2022

Čeprav je bila serija iPhone 14 šele predstavljena, pa se že pojavljajo govorice o naslednikih. In nekaj zanimivih govoric z nami že delita priljubljena analitika za jabolčne izdelke, Ming Chi Kuo in Mark Gurman.

slikaNapovedana različica USB4 2.0, ki omogoča pasovno širino 80 Gb/s
21.09.2022

Skupina USB Promoter Group je objavila nov standard USB4 različice 2.0, ki omogoča hitrosti prenosa do 80 Gb/s, kar je dvakrat več kot prejšnja različica istega protokola.

slikaRazvijalci za Android se lahko prijavijo na pilotni projekt zaračunavanja v Google Play
19.09.2022

Google je začel nov pilotni projekt, ki razvijalcem aplikacij za Android omogoča sprejemanje plačil z lastnimi sistemi zaračunavanja. Razvijalci po vsem svetu se lahko sedaj prijavijo na program, imenovan "User Choice Billing", ki bi strankam omogočil izbiro med zaračunavanjem prek storitve Google Play ali prek sistema, ki ga izberejo uporabniki aplikacije.

slikaTrgovina mobilnih aplikacij AppGallery dobitnica prestižne nagrade
16.09.2022

Priznana medijska hiša Newsweek je na berlinskem sejmu zabavne elektronike IFA 2022 Huaweievo trgovino za mobilne aplikacije AppGallery imenovala za »vzhajajočo zvezdo«.

slikaEU želi, da bi bile mobilne naprave trajnejše in lažje popravljive
14.09.2022

Evropska komisija bo v novem osnutku predloga preučila možnost, da bi proizvajalce pametnih telefonov in tabličnih računalnikov prisilila, da svoje naprave naredijo vzdržljivejše in lažje zamenljive. Cilj tega predloga je omejiti e-odpadke, in če bo sprejet, bo po besedah komisije zmanjšal količino odpadnega ogljika, ki je enakovredna 5 milijonom avtomobilov na cestah.

članki

Skupina Telekom Slovenije v prvih devetih mesecih z višjim čistim dobičkom


29.11.2013
Objavil: Thomas Bergant

Skupina Telekom Slovenije je v obdobju od januarja do septembra 2013 dosegla 46,3 milijona evrov čistega poslovnega izida, kar je za 7 odstotkov več od doseženega v enakem obdobju leta 2012. Ob tem je Skupina Telekom Slovenije v prvih devetih mesecih letošnjega leta ustvarila 599,1 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je na ravni minulega leta. Nerevidirano poročilo o poslovanju je na včerajšnji seji obravnaval nadzorni svet Telekoma Slovenije.

V obdobju od januarja do septembra letošnjega leta je Skupina Telekom Slovenije ustvarila 46,3 milijona evrov čistega poslovnega izida, kar je za 3,1 milijona evrov oz. za 7 odstotkov več od doseženega v enakem obdobju leta 2012. Poslovni prihodki v tem obdobju so znašali 599,1 milijona evrov, kar je za 1,8 milijona evrov več kot v enakem obdobju leta 2012. Dobiček iz poslovanja je dosegel 63,4 milijona evrov, kar je za dva odstotka manj kot v enakem obdobju leta 2012. Na dobiček iz poslovanja so vplivali nižji čisti prihodki od prodaje, ki so predvsem posledica zniževanja prihodkov klasične govorne telefonije in prehajanja uporabnikov mobilne telefonije na nove, za uporabnike ugodnejše pakete. EBITDA je bil za 5 odstotkov nižji kot v prvih devetih mesecih leta 2012, delež EBITDA v čistih prihodkih od prodaje pa dosega 31,5-odstotni delež oz. 188,7 milijona evrov.Neto finančni dolg znaša 370,4 milijona evrov in je za 7 odstotkov večji kot zadnji dan leta 2012, kar je predvsem posledica izplačila dividend.

»Doseženi poslovni rezultati so odraz načrtnega in strokovnega dela, odlične ekipe, poznavanja trendov na področju telekomunikacij, lastnega razvoja in sposobnosti hitrega prilagajanja spremembam tako v panogi telekomunikacij kot v širšem gospodarskem okolju. Navedeno pomeni, da v Skupini Telekom Slovenije uporabnikom, tako poslovnim kot zasebnim, zagotavljamo storitve, ki jih potrebujejo, ob tem pa iščemo vedno nove rešitve. Pri sodobnih komunikacijah namreč že dolgo ne gre več zgolj za tehnologijo, temveč za to, kaj le-ta omogoča in kako jo znamo združevati. Vse to bo pripomoglo k temu, da bo družba Telekom Slovenije tudi v prihodnje obdržala položaj vodilnega telekomunikacijskega ponudnika v Sloveniji, na trgih JV Evrope, na katerih smo prisotni, pa je naš cilj nadaljnja krepitev položaja Skupine Telekom Slovenije kot močnega celovitega regionalnega telekomunikacijskega operaterja,« ob tem pravi mag. Rudolf Skobe, predsednik uprave Telekoma Slovenije.

V Skupini Telekom Slovenije beležijo rast števila priključkov. Tako se je število fiksnih širokopasovnih priključkov v devetih mesecih letošnjega leta povečalo za dva odstotka, in sicer na 348.766. Za 7 odstotkov se je povečalo število mobilnih uporabnikov, in sicer na 2.234.166, za 12 odstotkov, na 313.965, pa tudi število TV priključkov.

V Skupini Telekom Slovenije sicer za letošnje leto načrtujejo 50 milijonov evrov čistega poslovnega izida in EBITDA do 245 milijona evrov.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki